fredag den 18. november 2011

Hurtig chili med fladbrød...

I aftes kunne jeg lave mad på ca 25 minutter. Det er vist ny rekord. Det blev en ikke alt for stærk chili con carne med pandebagte fladbrød til.

En varmende efterårsret med 2 slags bønner, tilsmagt med spidskommen og afrundet med chokolade.

Og det var ingen sag lige at bikse sammen - jeg havde jo 3 kg af min langtidssimrede kødsauce at bruge af som base.

Der blev fundet en brik tomatsauce og en dåse chipotle i adobo sauce (røgede, røde jalapeño-chilier i krydret sauce) i skabet - og 2 slags bønner i fryseren.

Jeg vejede 500 g kødsauce af og varmede op.

Den blev tilsat 2 tsk hvidløgspulver, 2 tsk spidskommen og en brik tomatsauce.

Bønnerne (1½ dl af hver slags) blev tøet op i lidt koldt vand inden de kom i retten.

Dåsen med chipotle har jeg fundet i Klostergrønt til 15 kr.

Max skulle spise med i dag og han er en værre kylling når det kommer til stærk mad - så jeg nøjedes med at komme 2 tsk af saucen i retten. Og det var nok til at det lige sved lidt på tungenspidsen - og gav et pikant røget pift. Resten kom i en bøtte op på køl, det kan holde sig længe.

Jeg havde glemt alt om at lave salat eller noget som helst tilbehør til. Løsningen blev Infonautens fladbrød. 250 g hvedemel blev æltet til en hurtig dej med ½ tsk salt, 1 spsk olivenolie og 1½ dl vand. Dejen blev rullet ud til 4 fladbrød og bagt på en hed pande i et par minutter på hver side.

Chilien blev rundet af med lidt mørk chokolade, et par dråber balsamico og lidt ekstra salt.

En lille kølende klat skyr kom på toppen sammen med et drys spidskommen. Og vupti - mad på under en halv time. Resterne spiser jeg til frokost i dag.

Og nu vil jeg gå i køkkenet og lave den salat jeg skal ha' med til bestyrelsesmødet i aften. Det er ikke kl 19 som jeg troede, men allerede kl 17 - helt i Risskov. Og det tager mig lige 1½ time med bus at komme derud. Så jeg skal ha' lidt fart på nu så der bliver tid til en lur inden jeg skal af sted.

God fredag til alle der kommer her forbiIngen kommentarer:

Send en kommentar

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...