torsdag den 24. november 2011

Dekonstrueret frittata...

*Host* Det er vist så meget af sige dekonstrueret - men fejlslagen gør sig bare ikke så godt i en overskrift. Jeg vælger alligevel at blogge om den, for intentionen var god og med en lillebitte justering vil den lykkedes.

Det er en rigtig Stop Spild Af Mad ret - jeg fik nemlig brugt ALLE de rester jeg havde liggende. ½ træt hoved savoy, 2 gourmetbønner, 1 rød peberfrugt og en ensom gulerod.

I denne uge har jeg valgt en måltidskasse (Verdenskassen til 1 person) og der var en super lækker pølse med ramsløg og bacon med. Den flåede jeg og skar i tern.

Det var kolde kartofler til overs fra min Shepherd's pie og dem skar jeg også i tern. Jeg tog også 4 skiver af den røgede ost og skar småt ud. Jeg fandt også lige et lille løg som kom med i grøntsagsblandingen. Æggemassen blev pisket sammen af 4 æg, 1 dl skyr, ½ dl vand og salt + peber.

Kartoflerne blev ristet i lidt olivenolie og taget af. Pølse, gulerod og løg fik derefter samme tur - og til sidst blev peberfrugten og bønnerne tilsat.

Kartoflerne kom tilbage i panden sammen med kålen - der kom låg på og det hele fik lov til at dampe i et par minutter til kålen slappede lidt af.

Den røgede ost blev drysset ud over.

Æggeblandingen blev hældt over og fyldet presset ned med flad hånd. Og det var så her det gik galt. Der var simpelthen for meget fyld og for lidt æg. 6-8 æg havde været bedre.

Den satte sig fint - men den ville på ingen måde ud af panden. Hæ, så nåede jeg smertegrænsen for hvor mange grøntsager man kan proppe i den frittata. Det eneste der var at gøre var at rode det hele sammen i panden.

Fejlslagen frittata aka 'a hot mess'. Kønt var det jo ikke - men det smagte pragtfuldt. Det blev spist med et ketchupkys og lidt af den hjemmelavede Worcestershire sauce. Yum!

Sif har skrevet en ostesang til mig - den bliver jeg simpelthen nødt til at dele:


Åh ostekost åh ostekost
Din mad den har en muggen duft
Af roquefort og reblochon
Ost indeni og udenom
Åh ostekost åh ostekost
Din mad den har en muggen duft


Så bliver det ikke meget større. Well, det er ikke den første sang hun skriver til mig - men en af de eneste der kan tåle at se dagens lys.

Men sådan går det når man overskrider en helt vildt personlig grænse. I fredags spiste jeg nemlig blåskimmel ost med fuldt overlæg for første gang. Damn, det var grænseoverskridende - men det er en historie til en anden god gang.


4 kommentarer:

 1. Ha ha, ja - "Fancy scramble med grøntsager" skulle det ha' heddet. Men det ville jo desværre ikke passe med billederne ;-)

  SvarSlet
 2. Oh yes - den melodi har vi digtet MANGE sange på :-D

  Tak, det smagte også ganske skønt - selv om det ikke var kønt.

  SvarSlet
 3. Haha, Sif's sang er da vist skrevet på den skønne, tyske julesang Oh Tannenbaum? Det ser godt ud, i øvrigt. Grim mad kan jo smage fantastisk.

  SvarSlet
 4. Den kunne også ha hedder scramble a la frittata eller måske ægge ristede grøntsager med ramsløgs pøle og røget ost, så lyder det som om du har tænkt over denne process i flere uger og at det var med vilje at den endte som den gjorde :)
  Hilsen Hannah på stenalderkost.blogspot.com

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...