onsdag den 16. november 2011

Chocolate Chocolate Chip Cookies...

I dag har verdens bedste Signe fødselsdag. Vi var 3 piger som besluttede at overraske hende med en omgang spontan fødselsdagssang - for hun havde været på arbejde hele dagen og skulle slet ikke fejres. Jeg bagte disse chokoladesmåkager til at overrække fødselaren:

Chocolate Chocolate Chip Cookies - chokoladesmåkager med chokoladestykker. Eller rettere chokoladeknapper.

Jeg har nemlig købt 2,5 kg chokoladeknapper i Inco. Sådan en pose koster 231 kr incl moms. Skulle man ha' købt det i detailhandlen ville 200 g koste 50 kr (625 kr for 2,5 kg). Det giver en besparelse på 394 kr - og med julen for døren med konfektlavning og halløj, så syntes jeg faktisk at det var en rigtig fornuftig investering.

Faktisk er det første gang jeg nogensinde har brugt SÅ meget chokolade i en opskrift - hele 330 g blev det til. Opskriften fandt jeg her hos allrecipes.com - men lavede den om så den passede til mig.

Chocolate Chocolate Chip Cookies: (ca 36 stk)

190 g mel
1½ tsk bagepulver
½ tsk salt
165 g chokolade (smeltes)
165 g chokolade (hakket eller knapper)
85 g blødt SMØR
175 g rørsukker
Marven fra 1 vaniljestang
2 æg
50 g flormelis


Sigt mel, bagepulver og salt sammen og sæt det til side. Pisk det bløde SMØR med sukker og vaniljemarv til det er lyst og skummende.

Smelt chokoladen i mikroovn (2 x 20 sekunder - rør til alt er smeltet) eller over vandbad.

Piske den smeltede chokolade i sukkerblandingen. Tilsæt et æg af gangen og pisk grundigt inden melblandingen tilsættes. Det skal ikke piskes så meget nu, melet skal bare være optaget helt.

Vend til sidst resten af chokoladen i.

Den færdige dej kommes i en bøtte eller dækkes med film og sættes i fryseren i ca 20 minutter. Tænd i mellemtiden ovnen på 175°C.

Dejen er nu hård og til at lave kugler af. Brug en ske eller is-ske til at grave en portion løs.

Tril dejen til små kugler på ca 2,5 - 3 cm i diameter.

Tril derefter alle kuglerne i flormelis.

Sæt dem ikke for tæt på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i 12 - 14 minutter.

Det giver nogle mildest talt spøjst udseende småkager. Lad dem køle af på en rist.

De bliver knasende sprøde udenpå og sej-snaskede af chokolade indeni.

Først blev jeg skuffet over at de så sådan ud, for billedet på opskriften ser ganske anderledes ud.


Tynde, fine og helt brune. Men så læste jeg kommentarene og så de billeder folk havde uploadet af deres resultater.

Det var altså ikke kun mig der var endt op med små chokoladebomber. Nu er jeg faktisk i tvivl om det billede der var med, overhovedet er af de her småkager.

Anne, Linda og jeg mødte op hos Signe kl ca 20.45. Jeg havde lovet at ringe og synge fødselsdagssang for hende - så jeg ringede op og spurgte om hun var klar til sang. Da hun sagde 'ja' - lagde jeg røret på og vi begyndte at skråle af fuld hals uden for døren mens vi viftede med de medbragte flag. Hun åbnede noget fortumlet døren og så helt rundtosset ud. Men glad blev hun - og det var jo det der var meningen. Vi overrakte vores gaver og gav hende en omgang krammere inden vi gik tilbage til bilen. Hvor var det sjovt!

Nu vil jeg spise en enkelt småkage, drikke et lille glas mælk og se et afsnit af Supernatural inden jeg skal sove. Det har været en lang dag og jeg er stadig ved at komme mig oven på weekenden. I dag (eller rettere i nat) har jeg også fået lavet mad til mange dage. Jeg fyldte nemlig min Römertopf med hakket kød, grøntsager, tomatsauce og krydderier i nat - og lod det simre i 13 timer i alt (dyrt i strøm - men billigt i armkræfter). Det er der kommet 3 kg af den mest fantastiske kødsauce ud af. Den glæder jeg mig til at bruge til mange forskellige retter: som pandekagefyld, med chipotle og bønner til chili con carne, til lasagne og med karry + fond til en mullegatawny.

Er der andet man kan bruge en god kraftig kødsauce til?


9 kommentarer:

 1. Jeg køber ganske samme chokolade, når vi kører forbi Tyskland (hos City Markt i Flensborg) til knapt 150 kr for 2,5 kg. Så når man kender nogen som alligevel er fordi, så...
  I øvrigt er det da lækkert med anderledes småkaer end bare flade chocolate chip cookies.
  Knus

  SvarSlet
 2. Tilsæt Worchestersauce og persille, dæk med en god kartoffelmos med godt med smør og bag det i ovnen til det bobler - Shepherd's pie.

  SvarSlet
 3. skal lige høre...holder de sig lige så lækre i en kagedåse i nogle dage?...vil prøve dem af i morgen og gemme resterne til kontoret på mandag

  SvarSlet
 4. Lækre idéer Hannah

  Jeg forsøger som regel at lave en "ny ret" når vi spiser kødsovs dag 2, men nogle gange løber jeg lidt tør for idéer.
  *Stine

  SvarSlet
 5. Det ser SÅ godt ud :-D
  Hvis man skal have store flade kager, tror jeg bare, at man skal springe fryserturen over, trille kugler i hånden og trykke dem godt flade :-)

  SvarSlet
 6. Hvor er I skønne - sikke et dejligt påfund at overraske Signe på den måde! Og din chokoladesmåkager ser vildt lækre ud. Jeg kan forstille mig den fine kontrast af sprødhed udenpå og sej-snaskede chokolade indeni.
  Kødsauce i Römertopf lyder genialt :-)
  Varme klem!

  SvarSlet
 7. Signe Ulletved Vinther29. januar 2012 kl. 18.32

  Det var simpelthen den bedste fødselsdagsoverraskelse - TAK!
  Kys

  SvarSlet
 8. vibeke klinge-christensen29. januar 2012 kl. 18.32

  Jeg lurede så mange gange på den slags småkager sidste jul, især hos Martha Steward. Jeg syntes de er så flotte og anderledes, så jeg besluttede mig for at prøve dem her i nov-dec. Har dog ikke haft tid endnu. Dine er rigtig fine.

  SvarSlet
 9. Årh, hvaaaaad, de ser lækre ud de der cookies... hmm, der skal arbejdes lidt med opskriften hvis jeg skal klemme den ind i stenalderkosten ;), men jeg kan jo lave dem til min familie!

  Kødsovs fungerer vildt godt i en musaka - bare tilsæt lidt kanel og så der ud af, det gør jeg tit eller old school fyldte peberfrugter, blandet op med ris og bagt i ovnen med ost på toppen - 70'er agtigt med vildt godt !

  Venlig Hilsen Hannah
  stenalderkost.blogspot.com

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...