190 g mel
1½ tsk bagepulver
½ tsk salt
165 g chokolade (smeltes)
165 g chokolade (hakket eller knapper)
85 g blødt SMØR
175 g rørsukker
Marven fra 1 vaniljestang
2 æg
50 g flormelis
Sigt mel, bagepulver og salt sammen og sæt det til side. Pisk det bløde SMØR med sukker og vaniljemarv til det er lyst og skummende.
Vend til sidst resten af chokoladen i.
Tril dejen til små kugler på ca 2,5 - 3 cm i diameter.
Tril derefter alle kuglerne i flormelis.
Det giver nogle mildest talt spøjst udseende småkager. Lad dem køle af på en rist.
Først blev jeg skuffet over at de så sådan ud, for billedet på opskriften ser ganske anderledes ud.
Anne, Linda og jeg mødte op hos Signe kl ca 20.45. Jeg havde lovet at ringe og synge fødselsdagssang for hende - så jeg ringede op og spurgte om hun var klar til sang. Da hun sagde 'ja' - lagde jeg røret på og vi begyndte at skråle af fuld hals uden for døren mens vi viftede med de medbragte flag. Hun åbnede noget fortumlet døren og så helt rundtosset ud. Men glad blev hun - og det var jo det der var meningen. Vi overrakte vores gaver og gav hende en omgang krammere inden vi gik tilbage til bilen. Hvor var det sjovt!
Nu vil jeg spise en enkelt småkage, drikke et lille glas mælk og se et afsnit af Supernatural inden jeg skal sove. Det har været en lang dag og jeg er stadig ved at komme mig oven på weekenden. I dag (eller rettere i nat) har jeg også fået lavet mad til mange dage. Jeg fyldte nemlig min Römertopf med hakket kød, grøntsager, tomatsauce og krydderier i nat - og lod det simre i 13 timer i alt (dyrt i strøm - men billigt i armkræfter). Det er der kommet 3 kg af den mest fantastiske kødsauce ud af. Den glæder jeg mig til at bruge til mange forskellige retter: som pandekagefyld, med chipotle og bønner til chili con carne, til lasagne og med karry + fond til en mullegatawny.
Er der andet man kan bruge en god kraftig kødsauce til?
Jeg køber ganske samme chokolade, når vi kører forbi Tyskland (hos City Markt i Flensborg) til knapt 150 kr for 2,5 kg. Så når man kender nogen som alligevel er fordi, så...
SvarSletI øvrigt er det da lækkert med anderledes småkaer end bare flade chocolate chip cookies.
Knus
Tilsæt Worchestersauce og persille, dæk med en god kartoffelmos med godt med smør og bag det i ovnen til det bobler - Shepherd's pie.
SvarSletskal lige høre...holder de sig lige så lækre i en kagedåse i nogle dage?...vil prøve dem af i morgen og gemme resterne til kontoret på mandag
SvarSletLækre idéer Hannah
SvarSletJeg forsøger som regel at lave en "ny ret" når vi spiser kødsovs dag 2, men nogle gange løber jeg lidt tør for idéer.
*Stine
Det ser SÅ godt ud :-D
SvarSletHvis man skal have store flade kager, tror jeg bare, at man skal springe fryserturen over, trille kugler i hånden og trykke dem godt flade :-)
Hvor er I skønne - sikke et dejligt påfund at overraske Signe på den måde! Og din chokoladesmåkager ser vildt lækre ud. Jeg kan forstille mig den fine kontrast af sprødhed udenpå og sej-snaskede chokolade indeni.
SvarSletKødsauce i Römertopf lyder genialt :-)
Varme klem!
Det var simpelthen den bedste fødselsdagsoverraskelse - TAK!
SvarSletKys
Jeg lurede så mange gange på den slags småkager sidste jul, især hos Martha Steward. Jeg syntes de er så flotte og anderledes, så jeg besluttede mig for at prøve dem her i nov-dec. Har dog ikke haft tid endnu. Dine er rigtig fine.
SvarSletÅrh, hvaaaaad, de ser lækre ud de der cookies... hmm, der skal arbejdes lidt med opskriften hvis jeg skal klemme den ind i stenalderkosten ;), men jeg kan jo lave dem til min familie!
SvarSletKødsovs fungerer vildt godt i en musaka - bare tilsæt lidt kanel og så der ud af, det gør jeg tit eller old school fyldte peberfrugter, blandet op med ris og bagt i ovnen med ost på toppen - 70'er agtigt med vildt godt !
Venlig Hilsen Hannah
stenalderkost.blogspot.com