torsdag den 13. oktober 2011

Vegetarisk frokost på Café Gaya...

Åh, jeg har glædet mig sådan til at skrive det her indlæg. For jeg har haft SÅ god en oplevelse på Café Gaya - og den vil jeg meget gerne dele. I fredags var jeg i Øst for paradis med min veninde Hanne Z og se Norwegian Wood - og efter filmen gik vi så ned på den vegetariske/veganske café for at få en bid mad.

Da jeg trådte ind i det orange lokale blev mit øje straks fanget af den store kølemontre med salater. Gaya kalder dem Powersalater og bliver hver dag lavet 5-7 nye (alle grøntsager leveres af Solhjulet). De bliver solgt efter vægt - for 13 kr pr 50g.

Kølemontren er også fyldt med skåle fyldt med oliven, humus og tapanader. Der er et fristende udvalg af kager og økologiske safter og limonader. Og se lige: et display med Vivani chokolade. Prøv den med pebermynte - det er en himmerigsmundfuld!

Ønsker man blot postevand, betaler man 5 kr og så er der køligt vand med citron ad libitum. Her er Hanne ved at afgive sin bestilling. Hej Hanne *vinke vinke*. Dagens varme ret var en kæmpe rødebedeburger med salat til (89 kr), men så sultne var vi dog ikke i fredags.

Hanne valgte lækkert hjemmebagt speltbrød med valnøddebrie til.

Jeg valgte en 'tapastallerken' (95 kr). Den bestod af ikke mindre end 8 Powersalater, humus, oliventapanade og rød pesto + 2 stykker speltbrød. Jeg må indrømme at jeg lige nåede at tænke "What? 95 kr for det der?". Den tanke blev dog hurtigt gjort til skamme. Hver en bid var en fornøjelse. Her var der tale om salater lavet med kærlighed til råvarerne og med indsigt i smagssammensætning og balance mellem syre/sødme. Desuden var ALT tilberede korrekt og tilpas. Og når jeg tænker på hvor mange salater mishandlede salater med udkogte ris, korn og kerner jeg har måtte spise igennem tiden - så var det her virkelig spot on. Men der er jo heller ikke noget at sige til at maden er god på Gaya - for de har 'Danmarks bedste madblogger' Luna Månebarn i køkkenet.


Dagens menu bliver hver dag annonceret her på Café Gaya's væg på Facebook. Herover har jeg klippet de salater ud jeg fik. Jeg blev så mæt og tilfreds at den omgang at den ellers planlagte kage blev droppet. Faktisk spiste jeg ikke noget som heltst resten af dagen - før den sene natmad bestående af gode ben kl 02.

Fra cafeen er der kig ind i Filosofisk Boghandel.

Og havde jeg haft kræfter til det havde jeg meldt mig som frivillig på stedet!

Kommer jeg igen? Ja, bestemt. Denne klidmoster var meget begejstret. God stemning, hyggeligt lokale, venlig betjening der yder god service + fremragende mad. Ja tak!


Du finder Café Gaya i Vestergade 43 (baggården).


6 kommentarer:

 1. Crap flere gode spisesteder i Århus... hmmm salat med agurk og kokos - det lyder vildt. Cafe Gaya røg lige ind på min Århusspiseliste... og den er lang, og flere af steder er din skyld ;-)

  SvarSlet
 2. Sorry, du må hellere komme herover snart ;-)

  SvarSlet
 3. Awwww, Piskehaps - du vil elske det. Findes der slet ikke sådan en vegetar-ish café på dine kanter?

  Dejligt med beskedne ønsker ;-)

  SvarSlet
 4. Ja, ikke? Jeg var meget begejstret :-)

  Jeg kigger forbi inden længe ;-)

  SvarSlet
 5. Nice! Flere steder med lækre grøntsagsserveringer, tak. I hele verden. Og især i nærheden af hvor jeg bor! (og nu jeg er i gang: fred i verden og medvind på cykelstierne).

  SvarSlet
 6. Bente Sand Jensen29. januar 2012 kl. 18.48

  Synes det ser sindsygt lækkert og nærende ud. Jeg håber du vil tage et kig forbi min blog www.1000fantastisketing.dk på et tidspunkt :)

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...