torsdag den 20. oktober 2011

TGV Café - Århus Dining Week...

I dag har jeg været på en hyggelig date med Max inde i byen. Vi havde købt billetter til 2 x 3 retter på TGV Café til Århus Dining Week. 3 retter for 200 kr - det kunne vi jo ikke gå glip af. (Vi har lige købt billetter til Mefisto på søndag også)

TGV er en forkortelse for train à grande vitesse som er et fransk højhastighedstog. Og det navn er jo meget passende når man har kig til banegården over for. Konceptet er fransk/dansk og er i tråd med ejernes flagskib, Restaurant ET.

Forretten: "Bagt Mørksej med variation af blomkål, kørvel, citron og hasselnødder". Virkelig en positiv overraskelse. Jeg havde ikke så høje forventninger på forhånd, da mørksej langt fra er min yndlingsfisk. Den kan så let blive kedelig. Det var den dog langt fra her. Fisken var perfekt krydret og tilberedt - en virkelig lækkerbisken. Blomkålen var at finde dels om en silkeblød og cremet puré og som sprødmøre små buketter. Lækre ristede hasselnødder gav knas og tekstur til den ellers ret bløde ret. Jeg fik et glas Bourgogne Blance, Christophe Viollot, 2007 (68 kr) til.

Hovedretten: "Rosa stegt okse med gulerod, selleri, endive og pommes pure". Oksen viste sig at være couvette - en udskæring jeg normalt går udenom. Men også her trådte TGV i karakter og leverede perfekt tilberedt kød. Det var til den meget røde side, men kødet kunne bære det. Åh, det var en kartoffelpuré lige efter mit hovede og smagsløg - den emmede af SMØR. Garnituren var meget sprøde gulerødder og ditto selleri. Endivie (julesalat) var der ikke at finde, men det gjorde mig bestemt ikke noget. Jeg fik et glas Costiéres de Nimes, Cuveé Prestige 2007/08 (58 kr) til.

Desserten: "Passion, vanille, marengs og sprødt". En blød og cremet 'cotta' med fin smag af vanille, en frisk creme på passionsfrugt, crumble, flager af isomalt (?), et drys chiffonade af mynte og lidt pufsukker. Virkelig god balance mellem sødme og syrlighed - en virkelig god afslutning.

Vi sagde 'nej tak' til kaffe. Max har træt og ville gerne bare hjem. Så vi forlod TGV mætte og tilfredse - og det er bestemt ikke sidste gang de får besøg af os!

Jeg havde også ret travlt med at komme hjem - jeg var nemlig helt rundt på gulvet. Mens vi sad og spiste fik jeg nemlig en MMS der fik mig til at tude. Min søster sendte mig det her billede:


Så kom hun endelig. Lille Luca på 55 cm og 3610 g. Tillykke med fødselsdagen lille mus ♥

14 kommentarer:

 1. Det lyder som en dejlig oplevelse :)
  Og sikke et smukt pigebarn - tillykke med hende

  SvarSlet
 2. yeah cute niece - tillykke med hende

  SvarSlet
 3. Ja, meget lækkert - og du har helt ret, den var lige rå nok ;-)

  Tusind tak :-)

  SvarSlet
 4. Tusind tak :-)

  SvarSlet
 5. Jaha. Havde spist der før - men har aldrig blogget om det. Men skal snart derind igen :-)

  Tusind tak :-)

  SvarSlet
 6. Tusind tak :-)

  SvarSlet
 7. Tusind tak :-)

  SvarSlet
 8. Det var rigtig godt :-) Og som Max allerede har skrevet: kartoffelpureen overflødiggjorde sauce ;-)

  Tusind tak :-)

  Kh Malou

  SvarSlet
 9. Det tænkte vi også, men mosen var så silkebød og lækker at det ikke manglede.

  SvarSlet
 10. Ser lækkert ud - det er som om guleroden stikker ud, at den næsten var for rå??
  Tillykke klidMOSTER!

  SvarSlet
 11. Oh det er så skønt at falde over et godt tilbud, så man får prøvet et nyt sted!

  Tillykke med bettepigen :-)

  SvarSlet
 12. Hvor er hun fin.Tillykke.

  SvarSlet
 13. Tillykke Klidmoster;-)

  SvarSlet
 14. Mmm... det ser altså godt ud Malou. Tror da lige, at jeg skal forbi der på et tidspunkt. Tænkte dog på, om hovedretten manglede lidt sauce af en art? Tillykke med niecen :)
  Kh Nadia

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...