fredag den 7. oktober 2011

Kylling i karry & kanel...

I forgårs forsøgte jeg mig med endnu en af 'madkasserne' fra Urtekram: kylling i karry & kanel.

Det var et fremragende måltid, lige noget for mig. Ikke som hjemme i Indien, men mindre kan også gøre det. Det er nemt og mildt - og vil sikkert være et hit hos de knapt så kræsne børn.

Min første tanke var: 'En karryret med kylling og kanel, hvor fuglen er paneret - kan man det?'. Og det må man sige JA til.

Kassen bød denne gang på 4 poser: perlespelt, rosiner og ristede kokoschips, panering (speltrasp, sesamfrø, koriander og gurkemeje) og karryblanding (gurkemeje, spidskommen, koriander, gule sennepsfrø, paprika, fennikelfrø, hvidløg, sort peber og allehånde). Hmm, der mangler noget - men ingredienslisten på æsken er 'a hot mess'. Det hele er rodet sammen i en stor pærevælling - man kan ikke umiddelbart se hvilke ting hører til i hvilken pose.

Først halverede jeg det hele - men besluttede mig for at lave den hele portion alligevel. Så kunne jeg spise det i flere dage.

I ugens måltidskasse var der et kæmpe kyllingebryst fra Sødam.

Jeg fjernede først skindet. Inderfiletten blev pillet ud og resten af brystet blev skåret i 4 'nuggets'.

Kyllingen blev vendt i lidt olivenolie og rullet i paneringen.

Kyllingen fik 18 minutter ved 200°C - men den blev først sat ind så det passede med resten af retten.

Opskriften lød på 600 g rodfrugter i grove tern som skulle simre i ca 30 minutter. Igen, jeg foretrækker altså lidt bid i mine grøntsager - så jeg sørgerede også for at ha' nogen at komme i til sidst som med den marokkanske gryde.

Og lige et lille tip fra Stop Spild Af Mad - brug hele broccolien. Buketter, stilk og stok. Brug en god tyndskræller til at skrælle stokken med.

4 gulerødder, 2 gule og 2 orange, blev skåret i grove stykker. Det var dem der skulle simre med.

Dem der skulle tilsættes til sidst: lilla gulerod, gul og rød peberfrugt, broccoli og fennikel.

Grøntsagerne fik lige et kys på en varm pande i lidt olivenolie - og sat til side.

Gulerødderne blev sauteret, tilsat karryblandingen, 9 dl vand og posen med perlespelt. Retten simrede i 25 minutter og blev derefter tilsat resten af grøntsagerne.


Det blev en KÆMPE portion. Faktisk var der mad til 2½ dag.

Ved anretning kom der en pæn portion nederst.

Den panerede kylling, rosiner og kokosflager ovenpå. Jeg havde lidt yoghurtdip tilbage og det spiste jeg til.

Konstruktiv kritik:
Kassen og opskriften er lidt forvirrende. Der er et par ærgerlige fejl i ingredienslisten og opskriften. Der står i f.eks i opskriften: "500 g kylling (alle udskæringer kan bruges)". Længere nede står der så "steg den i den forvarmede ovn i 25 minutter". Det ville være rart med en forklaring på hvor store stykkerne bør være - og ved hvilken temperatur de skal steges ved. For f.eks et overlår og en inderfilet skal bestemt ikke steges lige lang tid. Den slags irriterer mig lidt - for den korrekte tilberedning er mindst lige så vigtig som smagen. Men det er måske bare min mening?


Den sidste æske med Mild thaiwok kommer til at vente lidt. Nu skal jeg til at lege med min lille gris. I morgen skal jeg dog i biografen - og der får jeg overrakt en pose med indmad fra et lam. Så mon ikke aftensmaden i morgen bliver noget med det. Uhm, et lammehjerte i flødesauce er bare kræs.6 kommentarer:

 1. Oh yes, stokken er nemlig brugbar til meget andet end suppe :-)

  Kh
  Malou

  SvarSlet
 2. Well, jeg gør ikke - men mon ikke der er mange der gør? ;-)

  Ja, jeg er ganske enig. Det ville give et meget kedeligt resultat - og så er man helt sikkert færdig med at bruge de kasser.

  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 3. Tak, det blev rigtig godt :-) Det håber jeg de gør, men er ikke sikker. Kom også med direkte konstruktiv til Plan Ø (samme problemstilling) men de har ikke gidet at svare.

  Varme klem

  SvarSlet
 4. "Og lige et lille tip fra Stop Spild Af Mad - brug hele broccolien. Buketter, stilk og stok. Brug en god tyndskræller til at skrælle stokken med. "

  Nemlig! Har så sent som i går råædt broccoli - også stokken. Smager godt.


  KH
  Sselina

  SvarSlet
 5. man læser da ikke på pakningen hvordan man laver det? eller gør man :-)
  Ud over det er jeg helt enig. De personer som køber den slags produkter er typisk (grov generalisering) også dem som har behov for en nøje opskrift. Derfor vil det være fatalt for dem hvis de pludselig smider kyllinge tern 25min i ovnen så de bliver bagt til ukendelighed.

  alt godt,
  Kim Schulz
  Grillkokkerier.dk

  SvarSlet
 6. Orv, hvor lyder det lækkert, Malou - det vil jeg prøve at lave! Jeg synes, dine kritikpunkter er helt berettiget, og det beviser, at man bør lade flere læse korrektur, når man laver opskrifter og vejledninger. Jeg håber, Urtekram læser, hvad du skriver her.
  Varme klem

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...