onsdag den 14. september 2011

Stop Spild Af Mad: Chili con tacosuppe...

Her hvor influenzaen har raset har det været nødvendigt at dykke dybt ned i fryseren efter rester. En dag så jeg så den her Texmex taco soup hos Gane & Gaffel - og det gav mig en idé.

Så af 2 rester fra fryseren og et par tørre boller + lidt fra skabe og skuffer, kreerede jeg denne Stop Spild Af Mad texmex middag.

De 2 rester var cremet tomatsuppe og chili con caballo.

Begge dele blev tøet op og blandet i en gryde. Det fik lov til at simre i en lille halv time til en slags 'tacofyld'.

Mens 'fyldet' simrede lavede jeg salattoppingen og 'tacos'. Salaten først.

Lidt iceberg, rød og grøn peberfrugt, et par tomater uden kerner og lidt majs fra dåse. Der var også lidt persille der skulle bruges, så det hakkede jeg fint.

Jeg havde hverken tacoskaller eller nachos og slet ingen revet ost. Men 2 ret så tørre boller, som jeg ellers havde afskrevet til rasp, kunne kombineres med en kugle mozzarella.

Ovnen blev tændt på 175°C og bollerne skåret i tynde skiver. Skiverne blev ristet let på en brødrister og lagt på en bageplade.

Mozzarellaen blev skåret i tynde skiver og fordelt på de ristede brødskiver. Det blev drysset lidt røget paprika over inden de kom i ovnen til osten var smeltet.

Retten blev 'lagt sammen' i en stor dyb tallerken. 'Fyldet' havde konsistens som en mellemting mellem suppe og en gryderet - nemt at spise med ske.

Salaten blev toppet ovenpå og de sprøde 'tacos' blev stukket ned i. Det eneste jeg savnede var en klat cremefraiche øverst. Det bestemt ikke en dårlig måde at servere rester på - og jeg tror faktisk at jeg for fremtiden. når jeg laver chili con carne. vil fryse en lille portion øremærket til sådan en omgang.

Æv, det blev ikke til nogen fokusgruppe for mig i dag - havde ellers glædet mig. Det er godt nok belastende at blive ved med at være skidtmads. Det eneste jeg har spist i dag er knækbrød og resten af gårsdagens kartoffel/broccolisuppe. Selv om jeg er sløj vil jeg altså ha' kage - er sikker på at det vil gøre mig godt. Så jeg kravler ud i køkkenet og forsøger mig med Mariannes marmorkage som jeg pimper lidt med citron og lakrids. Så kan jeg nemlig få brugt lidt af den laktosefri fløde som Arla har sendt. Af samme grund bliver aftensmaden en gang pasta carbonara med fløde - nu skal det prøves.

Og så vil jeg godt lige bringe en advarsel. Pas på: der er baconzombier løs. De farer rundt i febervildelse iklædt dyne, uld og natbukser. Undgå Nørreportkrydset hvis du har bacon i lommerne.


6 kommentarer:

 1. Genialt. Det ser godt ud :-)

  SvarSlet
 2. Camilla Fabricius29. januar 2012 kl. 18.48

  Det er super med den slags stop af spild af mad. Det ser lækkert ud! og så er det billigt. Igår fik vi wok - med samme princip, kogt reste kylling og så en masse kål som bare skulle spises. Det er en totalt cool bevægelse, denne Stop Spild af Mad

  SvarSlet
 3. NØJJ! Nam nam nam det skal straks spredes til vores gruppe. Tak for alt det du gør, din dejlige mad, tak for henvisningen til os - det er en fornøjelse at følge dig!

  Kærlig hilsen,
  Selina Juul
  som er stor fan af dig

  SvarSlet
 4. Tusind tak for alt den ros, jeg bliver jo helt forlegen. Det er virkelig en fantastisk bevægelse du har skabt. At se det vokse og gøre en forskel er meget indspirerende!

  Kærlig hilsen
  Malou
  som er stor fan af DIG ;-)

  SvarSlet
 5. Tak skal du ha' :-) Uh, wok med rester + kylling er også bare undervurderet restemad. Ja, cool bevægelse!

  SvarSlet
 6. Tusind tak skal du ha' :-)

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...