søndag den 11. september 2011

Panko-paneret torskerogn med rustik remoulade...

Hele ugen har jeg længes efter en paneret fiskefilet med citron og remoulade. Ugens Verdenskasse skulle nemlig indeholde 300 g rødspættefileter. De var øremærket til en gang dampede og en gang stegte. Men ak, der var simpelthen ingen fisk kommet i min kasse. En hurtig opringning til kundeservice og så blev de krediteret på den næste regning. Men det tog jo bestemt ikke lysten til en fiskefilet. What to do?

I dag ved frokosttid da maven var begyndt at rumle spottede jeg en enlig dåse torskerogn i skabet. Nå ja, tænkte jeg - stegt torskerogn kan da godt spises, men nogen erstatning for fiskefilet er det jo ikke. Men så slog lynet ned: hvad med at panere det og lege det er fiskefileter? Som sagt, så gjort. Og ved I hvad? Det smagte forbavsende meget som the real thing.

Remoulade er ikke noget jeg ligger inde med. Det kan fås økologisk på tube, men holdbarheden er ret kort. Det er min intention at lave noget senneps-pickles til lageret - som så skal hakkes og blandes i god mayo til hjemmelaver remo. Intention, iggå? - altså ikke noget jeg har fået mig taget sammen til endnu. Heldigvis kan man også lave en rustik remoulade i et snuptag uden pickles:

En gulerod på ca 100 g skrælles og skæres i bruniose (ca 3 x 3 mm). Det gøres nemmest ved først at snitte guleroden i tynde skiver, siden i tændstikker julienne - som så til sidst snittes i tern. De små fine gulerodstern blancheres i kogende vand i 20 sekunder og kommes i en sigte til afdrypning.

Der skal også noget salt og surt til. Det blev til en af mine hjemmesyltede agurker. Dem har jeg helt glemt at blogge om, men de er lavet nogenlunde som dem her fra sidste år. Det salte blev til 2 tsk saltede kapers som blev udvandet i 10 minutter.

Jeg ELSKER kapers - og de her er virkelig i særklasse. Saltede kapers er noget helt andet end de små sure stakler man kan købe i eddikelage.

Den syltede agurk og afdryppede kapers blev hakket fint. Og så manglede de bare en 'sauce' at svømme i.

Remouladedressing:

2 spsk mayonnaise
2 spsk græsk yoghurt
1 spsk ravigotte
1 tsk æblecidereddike
Friskkværnet peber


Dressingen piskes sammen og smages til. Den skal ha' den rigtige sur-søde balance. Jeg tilsætter ikke salt, for selv om de små kapers er blevet udvandet er de stadig meget salte. Fyldet vendes i dressingen og den trækker på køl i en times tid inden servering.

Det giver en lidt grov og rustik remoulade som gør sig godt til både fisk, roastbeef og på en hotter.

For at få torskerognen til at ligne fiskefilet mest muligt udsatte jeg den for en 3-trins panering. Først mel.


En slat hvedemel og lidt emmermel blev blandet med salt og peber.


Frem fra fryseren hev jeg min pose med hjemmelavet panko-rasp. Det havde haft det rigtig godt i fryseren - det var koldt, men så sprødt som den dag det blev lavet. Der er jo heller ikke noget væske i det der kan danne krystaller i fryseren - men temperaturen forhindrer mugdannelse af enhver art.


Et økologisk æg blev pisket med 1 spsk vand og så var det bare med at få en pande sat over.


Torskerognen blev løsladt fra sin dåse og tørret af i køkkenrulle inden den blev delt i 4 skiver. Skiverne blev vendt i mel, æg og panko - og stegt gyldne i en blanding af olivenolie og SMØR.


De gyldne 'fiskefileter' blev anrettet på groft rugbrød med lidt salat.En generøs skefuld remoulade og en citronbåd satte prikken over i'et.

Bestemt ikke nogen dårlig erstatning. Og man må sige at det er billig mad. Det er bestemt ikke sidste gang jeg laver sådan en omgang.

I dag har jeg ryddet op i mit grydeskab og forvist nogle af de gamle bulede med 25 år på bagen. Der skulle nemlig være plads til disse 6 meget velkomne indflyttere.

Det der var ubrugelige klistermærker for andre er blevet til det pureste guld for mig. Virkelig gode kvalitetsgryder til en samlet værdi af små 3500 kr.

Åh, jeg kan næsten ikke rumme så taknemmelig jeg er. Gode gryder med en tyk bund, men som alligevel har en fibro-venlig vægt.

Mange tusind tak til Stinne G, Per F, Heidi K, Bitten T, Hanne J, Marianne B, Heidi H, Sophie S, Johanne D, Louise B, Kirsten C, Kerstin S, Anja R Og Lisa L - I har virkelig gjort mig så utrolig glad ♥


6 kommentarer:

 1. Tillykke med gryderne. Jeg er glad for at mærkerne gjorde lykke :)

  SvarSlet
 2. Fantastisk grydehøst - er helt enig med Fr. Møller, de er kommet det rette sted hen :-)

  SvarSlet
 3. Og jeg synes, det var en skidegod idé, at du efterlyste de mærker, der ellers bare var røget i skraldespandene rundt omkring :-). Tillykke med de lækre gryder - de er da virkelig kommet det helt rigtige sted hen.

  SvarSlet
 4. Tusind tak - du kan tro de gjorde lykke :-)

  SvarSlet
 5. Tusind tak skal du ha' :-)

  SvarSlet
 6. Tak, det er jeg rigtig glad for at du siger. Det har været mest negative tilkendegivelser jeg har fået indtil videre.

  Tusind tak - jeg er SÅ glad og taknemmelig for dem :-)

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...