torsdag den 8. september 2011

Kartoffelmad med bacon a'la Klidmoster...

Selv om man er totalt underdrejet af influenza (og det endda af dem frygtede mande-slags) skal der jo mad i maven. I går havde jeg en rest kogte kartofler som jeg bare ville spise på rugbrød. Men da jeg så samtidig havde 1 kg bacon i køleskabet der skulle pakkes om og fryses - ja, så greb det pludselig om sig.

Det resulterede i dette stykke smørrebrød. Kartofler og sprød bacon er et hit sammen. I stedet for at stege bacon og pynte af med det, blev det viklet om kartoflerne som så blev bagt sprøde i ovnen.

Gode faste øko-kartofler fra ugens Verdenskasse. Jeg kogte dem mandag og lavede en kartoffelsalat af halvdelen.

Inspireret af Kim Schulz og hans bacon-porrer hev jeg også lidt ekstra grøntsager frem. En tynd porre blev skåret i 3 stykker og 5 slanke gulerødder blev kogt i 3 minutter.

Det var rigtig flot bacon denne gang, meget lidt fedt. Og lad mig lige slå fast: ja, jeg vil helst bruge øko-bacon - med det koster altså over 20 kr for 100g. Så alt det her 'leg med bacon' bliver altså at den billige mishandlede slags. Undskyld grise!

Ovnen blev tændt på 200°C og alle grøntsagerne omviklet med bacon.

Det hele blev bagt i ca 25-30 minutter og lagt på fedtsugende papir. Da kartoflerne var kølet af blev de forsigtigt skåret i skiver så baconen blev siddende på.

Et stykke groft rugbrød fik en klat smør og et bunddække af salat. En generøs portion af de skivede kartofler blev arrangeret ovenpå.

Lidt mayo, rød peber og en dusk persille fuldendte billedet.

På en her måde er der sprød bacon i hver bid man tager. Det er tidskrævende at lave sådan en mad, men alt umagen værd.

De øvrige baconomviklede grøntsager var også vildt gode. Porrerne forsvandt med det samme - det søde møre porre og det salte sprøde bacon var en himmerigsmundfuld. Gulerødderne var et kapitel for sig.

De kunne få selv den mest grøntsagsforskrækkede med på vognen. Glæder mig til at lave dem som garniture på et tidspunkt. Og så bliver det med bacon fra Hanegal.

Jeg blev for alvor sendt til tælling i går - og frygter at det langt fra har toppet. Det er underligt at være ved at brænde på af feber, når termometeret nu kun viser 36,1°C. Det var lykkedes mig at koge en kylling i går som jeg skal leve af her mens jeg er syg.


DM i hotdog må vente, mangler stadig informationer om de forskellige 'dogs' før jeg kan skrive om dem.


Tusind tak for alle de Super Best mærker jeg har fået tilsendt. 5 lækre gryder har jeg kunne hente for dem. Og går alt vel kan jeg hente en til inden det er slut på lørdag. Det er jeg meget taknemmelig over, for jeg har slet ikke mulighed for at købe gryder til den pris selv. Jeg har måtte sluge et par stikpiller om 'mit pinlige tiggeri' og det svider lidt. Men helt ærligt: det er klistermærker som efter på lørdag bare skal i skraldespanden. Lur mig om der ikke er mange halvfulde hæfter der går til spilde på den konto. Jeg er glad for at jeg turde bede om nogle af dem der ellers bare skulle ud. Her den anden dag fik jeg en kuvert fra Anja R fra Roskilde der havde støvsuget lokalområdet og sendt ikke mindre end 165 mærker.


Kombineret med de 15 jeg selv havde, gav det mig den her kæmpe suppegryde til en værdi af 799 kr. Det var den jeg kogte min influenza-kylling i. Tusind tak Anja ♥


11 kommentarer:

 1. Ja, se lige at lave noget med det - og blog om det ;-)

  SvarSlet
 2. Tusind tak skal du ha' :-)

  Jeg håber at porrerne gør lykke - det er virkelig en himmerigsmundfuld.

  Tak, jeg sikrede mig et par pakker til fryseren :-)

  SvarSlet
 3. Tusind tak - det er jeg glad for at du synes :-)

  Tak, det er også sådan jeg selv tænker. Der er nok mange der ærgrer sig over at de ikke selv fik ideen ;-)

  SvarSlet
 4. Tak skal du ha' :-)

  Oh yes, jeg har fået at vide at det var pinligt sådan som jeg tiggede mærker. Fik endda en mail fra en læser der meldte sig fra bloggen på det grundlag. Jeg tror der er blevet smidt SÅ mange halvfylde hæfter ud siden i lørdags. Men jeg vælger at ignorere kritikken - for som du siger, jeg spurgte pænt.

  SvarSlet
 5. Hæ hæ, tak :-)

  Wow, det lyder bare SÅ godt med hjemmelavet bacon. Glæder mig til at se hvad det bliver til i dine kyndige hænder ;-)

  Bacon & fløde - det er bare de bedste legekammerater.

  SvarSlet
 6. Jeg har også købt Hanegals til 15 kr. på tilbud. Må se at få viklet det om nogle grøntsager, hvis det ikke bliver brugt som krydderi.

  SvarSlet
 7. C'est la vie by G.29. januar 2012 kl. 18.49

  Hvor ser det bare lækkert ud Malou! Uhmmm...
  Hvad mener du med sluge nogle stikpiller? Er der nogen, der har kritiseret dig for at efterspørge mærkerne? Du spørger jo netop! Du stjæler dem jo ikke...

  SvarSlet
 8. Nu har jeg savlet over dine bacon retter længe :-)
  Så nu har jeg lige lagt 3 stykker brystflæsk til saltning i 3 døgn - så den snart står på hjemmelavet bacon - så skal der flettes bacon tæpper, bacon kartofler og måske den over fede bacon skål :-)

  bacon og fløde - så er der mad

  /Erland

  SvarSlet
 9. Mmmm, får helt lyst til en kartoffelsmørrebrøds-mad nu! Du er en evig kilde til inspiration.:)

  Mht. til de mærker - helt ærligt, du har jo ikke bedt om folks penge, men om noget de ellers ville smide ud - det er overhovedet ikke tiggeri.
  Nogle mennesker har sgu så travlt med at gå op i om andre nu også opfører sig ud fra et eller andet bestemt kodeks om hvad man kan og ikke kan tillade sig. Bah, siger jeg bare.

  SvarSlet
 10. Smuk og lækker kartoffelmad! Og det med porrerne vil jeg prøve - jeg er sikker på, at min mand vil elske mig dobbelt op for det.

  PS Hanegal på tilbud kan fås til 15 kr, har jeg set :)

  SvarSlet
 11. Så vil jeg gerne meldes til bloggen på det grundlag��
  Hvis kunden før eller efter mig samler mærker og jeg ikke selv gør spørger jeg da altid om de ikke vil have mine. Vi kan da godt hjælpe hinanden ����

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...