lørdag den 27. august 2011

Nu kan man endelig købe helt frisk økologisk pasta i Århus...

Det her er et meget begejstret indlæg. Jeg er nemlig stødt på et kvalitetsprodukt af allerbedste skuffe: pivfrisk hjemmelavet økologisk pasta fra Frk. Maj. Pastaen bliver fremstillet på bestilling og kan afhentes i Århus midtby. Wow!

Så frisk pasta har jeg aldrig haft mulighed for at få fingre i før.

Og med mine dumme fibrohåndled er det svært at lave det selv - så det her er bare den perfekte løsning for mig.

Byens nye pastadronning hedder Dorte Maj. Du kan læse lidt om Dortes begejstring for det italienske køkken her.

Hos Frk. Maj kan man bestille 2 forskellige slags pasta: naturel og fuldkorn. Begge slags kan fås både som fettucine eller som lasagne - 250 g for 40 kr. Og det er her jeg bliver ekstra begejstret. For med så frisklavede pastaplader kan man hjemme i sit eget køkken forvandle dem til f.eks tortellini, ravioli og cannelloni. Det glæder jeg mig meget til at komme i gang med - der skal nok komme nogle opskrifter på fyldt pasta hen af vejen.

Og hvordan smager det så?

Fuldkommen forrygende! Jeg var for nylig inviteret til at komme og smage på sagerne - og blev bedt om både konstruktiv feedback og min ærlige mening. Jeg blev helt blæst væk af den pasta. Den ligger overhovedet ikke tungt i maven som købepasta og har et virkelig godt bid. Dorte havde lavet hendes berømte langtidssimrede 'sauce ragù' til. Damn, det må jeg sige - og der skal altså en del til at imponere mig.

Faktisk endte jeg med at spise 2 store portioner. Nøj, hvor var det godt.

Jeg kan desværre ikke nå af få noget hjem inden jeg rejser på 'ferie' - men når jeg kommer hjem igen tager jeg revanche. Så skal jeg lave tortellini i mange forskellige udgaver. Ferien skal bruges på at udvikle lækkert fyld og saucer til formålet.

Så bor du på de her kanter kan jeg kun anbefale dig at prøve Frk. Majs forrygende pasta. Det er et økologisk kvalitetsprodukt som ikke kan købes noget andet sted. Du kan bestille din første pakke pasta lige her.
10 kommentarer:

 1. Jaha, og det her bliver jeg vist afhængig af :-)

  SvarSlet
 2. Du kan tro jeg er glad for det, glæder mig virkelig meget til at skal lave fyldt pasta af det :-)

  Ah, men du har du jo også bare de vildeste armkræfter sådan som du træner ;-D

  SvarSlet
 3. Ja, jeg har sådan en Kenwood. Men der er 2 forhindringer: de dimser til pasta er ret dyre (999 kr for den til plader og 599 kr for den der skærer ud til tagliatelle) - og jeg kan ikke lave pastadej selv, det har jeg simpelthen ikke kræfter til.

  Så jeg er glad for at jeg kan købe Dortes pasta :-)

  Uhm, det lyder godt med brændenælder og røget paprika.

  SvarSlet
 4. Tak for tippet, det ender vist også med at jeg skifter til Chrome. Opera har så mange begrænsninger.

  Nej, det er nemlig mængden man kan mærke det på. Jeg er altså blevet ret så vild med frisk pasta - men det skal altså være helt frisklavet.

  SvarSlet
 5. Hoder Van Den piaff29. januar 2012 kl. 18.51

  Ja hjemmelavet pasta er godt, det eneste der er bedre er MEGET hjemmelavet pasta :)

  SvarSlet
 6. Ej hvor lækkert! Jeg er blevet ret glad for den hjemmelavede slags (og der hjælper det en del, at vi har lånt en pastamaskine af svigerforældrene), så jeg kan godt forstå, du kaster dig over dette! Fedt at der er sådan et tilbud i byen :-)

  SvarSlet
 7. Det forekommer mig, du enten har eller har drømt om sådan et Kenwood-vidunder.
  Need I say: Den kan lave pasta.
  Lasagne og sådan noget, naturligvis, med sådan en automatisk udrullefætter - og spaghetti og penne med en anden dimmerlas.

  Vældigt fikst.
  Fx har vi lavet spaghetti med brændenælder - eller røget paprika.

  SvarSlet
 8. Googles Chrome kører Disqus rigtig smooth vil jeg bare lige pippe op om - det er efterhånden min standardbrowser, for den er så hurtig og nem. (Og så understøtter den jo Blogger, hø hø). NÅ, denne lille smutvej til side - så ser det bare VIRKELIG godt ud, det der ! MÅMS!

  Min mor har sådan en pastamaskine-ting og det bliver bare i en klasse for sig, når hun laver det. Og hun er også pæredansk - men det smager bare af noget helt, helt andet, når det er 100% friskt. Man behøver slet ikke spise så meget pasta for at blive mæt - og det ligger netop heller ikke som en klump i maven. Dobbeltbonus!

  SvarSlet
 9. Hej Sofie.

  Ja, det er lige før det er værd at flytte efter ikke? ;-)

  Åh, det kommentarfelt giver mig (endnu flere) grå hår i hovedet. Det skulle være så smart, men det er noget bøvl. Det virker ikke i alle browsere - dog kører det bedst i FireFox og nogle gange IE. Undskyld ulejligheden, jeg håber det kommer til at virke bedre med tiden.

  SvarSlet
 10. Uhmmm - hvem der bare boede i Århus - *SUK*
  Sofie
  P.S
  Jeg forstår ikke helt dit besked system, nu har jeg ikke kunne kommentere her overhovdet - men i dag, dukker der så en kommentar boks op på min skærm * hmmm - klør mig håret*

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...