fredag den 5. august 2011

Kirsebærsorbet...

Denne sorbet er inspireret af Lars Grydeskes ribssorbet som jeg faldt pladask for. De ribs jeg havde i fryseren var dog i ret så sørgelig stand, så det blev en pose kirsebær jeg tog op i stedet for.

Jeg elsker når der er en mulighed for at hive farmors gamle moccakopper frem. Og det passer lige med at der kan være en kugle sorbet i sådan en kop.

De frosne udstenede kirsebær fik lige lov til at stå på køkkenbordet i en times tid først.

De nåede ikke at tø helt op, men det gjorde ikke noget. Opskriften dikterer glukosesirup som hjælper til med at stabilisere konsistensen. Det kan fås i større supermarkeder. Jeg bruger den originale opskrift men skærer i sukkeret fordi kirsebær er sødere end ribs.

250 g udstenede kirsebær
1½ dl vand
70 g sukker
25 g glukosesirup
1 spsk citronsaft
1 æggehvide


Vand og sukker bringes langsomt i kog og kirsebærrene tilsættes. De simrer i sukkerlage ved svag varme i ca 5 minutter. Tag gryden af varmen og rør glukosesiruppen og citronsaften i. Stik en stavblender (eller kom det op i en blender) i gryden *wroom wroom*. Kør blandingen igennem en meget fintmasket si så de læse skaldele og evt rester af sten fjernes.

Sæt blandingen på køl og lad den blive helt kold.

Kør den derefter på en ismaskine til den er som meget tyk grødis. Piske æggehviden og kom den i maskinen mens den kører.

Kør isen til den er cremet og 'sej'. Kom den derefter i en bøtte og stil den i fryseren.

Efter ca 3 timer er den lige til at lave de lækreste kugler af. Den skal ikke tø op først - glukosesiruppen og æggehviden gør at den kan kugles op lige fra frost.

Nu skal jeg vist snart på torvet efter noget mere frugt at lave sorbet af. Drømmer om en saftig version med fersken og et snert af rosmarin.

Laver du sorbet?


15 kommentarer:

 1. Hæ hæ, sorry :-) Endte du så på tanken?

  Tak, jeg er så glad for at de kan bruges til noget i stedet for bare at stå og glo i skabet.

  SvarSlet
 2. Fårk hvor får jeg lyst til is nu! min mave nærmest kræver sorbet. Og jeg har ikke noget... Det er din skyld hvis jeg ender på tanken (som har B&J) i løbet af natten.

  men fed måde at bruge de gamle små kopper på. Måske min mors ikke ryger på loppen alligevel ;)

  SvarSlet
 3. Jaaaaa, det er bare så nysseligt :-) Tusind tak :-D

  SvarSlet
 4. Kære Hanne - Sæt i gang ;-)
  Jeg er Så misundelig på din ismaskine med kompressor. Det må være virkelig dejligt at kunne køre isen med det samme.
  Knus og god lørdag til dig også.

  SvarSlet
 5. Tak for tippet - jeg ELSKER Amarena kirsebær :-)

  SvarSlet
 6. Det lyder lækkert det hele :-) Hmm, nej - varm sommer skal man vist drømme sig til.

  SvarSlet
 7. Tusind tak skal du ha' :-)

  SvarSlet
 8. Det er ved at være længe siden der er fabrikeret sorbetis her, men har med succes lavet i hvert fald en hindbær- og en rabarbersorbet. Nå jo, og så en med grønne æbler. Alt sammen godt og lige tilpas til sommervarmen. Nå nej, den har vi jo ikke længere!

  SvarSlet
 9. Jeg kan anbefale(hvis man er lidt doven), at bruge siruppen fra en gang Fabbri Amarena kirsebær - det giver en helt vildt flot farve og en intens smag af kirsebær så man tror det er løgn. Bærrene kan man så bruge i en Schwartzwalder kage.

  Funker også godt som flødeis.

  SvarSlet
 10. Snart gør jeg, snart gør jeg .. når du og Lars lægger så skønne opskrifter på, så må ismaskinen snart køre en sorbet ... Skal dog først lige guffe lidt kokosis, som jeg i akut trang til noget sødt, hurtigt kunne smække sammen for ½ time siden :)
  Knus og god lørdag.

  SvarSlet
 11. Det bliver bare så nysseligt i de kopper! Lækker sorbet - lige noget for mig :-)

  SvarSlet
 12. Elizabeth Manning23. maj 2015 kl. 05.35

  I always wanted to be able to edit photo's like they do the kardashian's, now I finally can make my photo's appear wonderful after learning at tinyurl-CoM/qdk4obc

  SvarSlet
 13. Hejsa. Hvornår blander du æggehviden i? Er det efter den har kølet? :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hejsa. Det står forklaret nøjagtig i opskriften. Læs den lige igen ;)

   Slet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...