tirsdag den 16. august 2011

Hyldeblomstsorbet...

Selv om det nærmest er fimbulvinter fortsætter jeg alligevel ufortrødent med at lave is. Den her sorbet er den nemmeste jeg endnu har lavet.

Den er cremet, luftig og ikke for sød. Konsistensen minder meget om en 'Kæmpe Læske'.

Alt hvad der skal bruges er 4 dl koncentreret hyldeblomstsaft og 1,5 pasteuriseret æggehvide. Jeg kan forestille mig at man sagtens kan bruge en købt saft, men så skal den muligvis tyndes lidt op. Min hjemmelavede indeholder nemlig ikke så meget sukker som de gængse opskrifter på hyldeblomstsaft.Link
Saften køres først til grødis i ismaskinen. Æggehviden piskes til bløde toppe og tilsættes isen. Der kører til sorbeten er homogen - ca 40 minutter i alt.

Sorbeten kommes i bøtter og sættes i fryseren i et par timer. Se lige hvor luftig den er, man kan se de små luftbobler. Jeg tror helt klart jeg skal prøve at lave sorbet af flere forskellige slags saft.

Mums, det er bare smagen af den danske sommer. Eller hvad det nu er vi har haft i år.

Jeg har en lille bøn. Siden marts har jeg samlet mærker i Super Best i håb om at kunne veksle dem til en ny gryde. Men gryden 'koster' 140 mærker - og jeg har kun samlet 102. Der er nu kun 2 uger tilbage og så er det slut.

Har du ekstra mærker eller halvfyldte hæfter liggende som du ved du ikke får brugt? Dem vil jeg meget gerne hvis du ville overveje at sende i min retning. Du vil simpelthen få min evige taknemmelighed.....og en pony. Ok, det er så løgn - men jeg vil blive meget taknemmelig og glad ;-)


13 kommentarer:

 1. Jeg har kun 2 mærker pt i overskud. Men mange bække små osv.....

  Og så er der den kommende uge, så hvis du er interesseret, så er min mail: chezannette@hotmail.cominvalid

  SvarSlet
 2. Den er bare laber :-)

  Det er lige gået op for mig at jeg har lavet 5 slags i i denne uge: kaffe, lakrids, hyldeblomst, chai og citron. Ups :-D

  SvarSlet
 3. Tusind tak skal du ha' :-) Jeg har sendt en mail til dig.

  Awww, hvor er du sød. Tak, jeg er glad for at du kan lide det jeg laver :-D

  SvarSlet
 4. I'm in love - den ser bare så lækker ud :-)

  SvarSlet
 5. Hej :) Jeg har et hæfte du gerne må få. Når ikke selv at fylde det ud. Send din adresse på min mail, så sender jeg det til dig. Din blog er genial. :) Kh, sophiesperlig@gmail.com

  SvarSlet
 6. Hej igen,
  Hvis du skriver din adresse til mig på johanneditlevsen@gmail.com, så sender jeg dit fluks et lille bidrag.

  SvarSlet
 7. Hej Johanne

  Uh, det vil jeg meget gerne ha' :-) Jeg kan vist godt få lov til at tælle mærkerne fra flere forskellige hæfter sammen. Det ville være super dejligt hvis du ville sende det til mig.

  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 8. Tusind tak sveske :-)

  Ja, det må du meget gerne opfordre til. Jeg tror der er mange der ligger inde med halvfyldte hæfter som de ikke får brugt - og så går de jo bare til spilde.

  Awww, så sød du er <3

  SvarSlet
 9. Tusind tak, du er en skat :-) Jeg har sendt dig en mail med min adresse.

  SvarSlet
 10. Hej,
  Jeg har et hæfte liggende med mærker, men de er sat ind. Jeg har ikke nok til selv at få noget - kan du mon bruge dem, når de er sat i hæftet?
  Mvh,
  Johanne
  - en begejstret læser

  SvarSlet
 11. Og du får selvfølgelig også mine sølle 12 mærker :)

  Tør man opfordre folk til at sende deres overskydende mærker til Klidmoster, så hun kan få noget dejligt køkkengrej?

  Tænk, hvis vores mere eller mindre værdiløse mærker kan blive til 2-3 dejlige gryder/pander til vores yndlings-blogger...

  SvarSlet
 12. Jeg har 27 du må få - har fået den lille stegepande jeg samlede sammen til, og har efterfølgende fået de 27 mærker af en bekendt som ikke skulle bruge dem.
  Send en mail på hejdi@fiberpost.dk med din adresse, så får du dem i starten af næste uge :-)

  SvarSlet
 13. Tusind tak skal du ha' - du må undskylde at jeg har været lidt sen til at svare. Jeg sender dig straks en mail :-)

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...