tirsdag den 9. august 2011

Æggekage med.....øh, veganer-bacon?...

Ja, jeg kan lige så godt indrømme det med det samme: vegansk bacon for mig er røget tofu. Er du slet ikke til den slags hejs - så brug rigtig bacon. Det her er en hurtig "hvad var der i køleskabet da jeg pludselig opdagede hvor sulten jeg var, men havde travlt med at sylte" æggekage.

Med et halvt øje kunne det godt ligne en pizza, ikke? Der var både til den sene aftensmad og så til nu hvor jeg lige har spist resterne til morgenmad.

Her er hvad jeg brugte af grøntsager:

1 bakke brune champignons
1 lille squash
½ rød snackpeber
1 lille løg
½ knold fennikel
En håndfuld grønne bønner


Det hele blev snittet og sauteret i lidt olie af 2 omgange. Først svampene, der fik følgeskab af 2 fed hvidløg i papirtynde skiver og den røde peber.

Grøntsagerne blev sat til side og panden gjort klar igen.

Det er 2. gang der har været den her røgede tofu med i Vegetarkassen. Jeg må sige at det er den bedste tofu jeg har smagt. Og når det er røget = bacon. Basta!

Tofuen er røget over bøgetræ og smagsat med en masse krydderier. Den er skærefast og har virkelig mange anvendelsesmuligheder.

Jeg skar halvdelen i skiver og lavede tern. De fik lige et skud varme i lidt olivenolie.

Og så blev de blandet sammen med grøntsagerne.

Æggemassen bestod af 3 æg, en sjat mælk og en stor håndfuld nyrevet parmesan + salt/peber.

Grøntsagsblandingen blev fordelt jævnt i panden og æggemassen blev hældt på. Blusset blev skruet ret langt ned og der blev lagt låg på.

Æggekagen fik lov til at sætte sig langsomt - det tog ca 12 minutter. Den blev derefter gledet over på et fad. Den kan også serveres i panden.

Klokken var 22.30 - og endelig var der mad. Jeg skyndte mig at skære et stykke.

Well, æggekage og ketchup hører altså bare sammen. Jeg havde kun lige Stokes nok til et enkelt stykke - resten måtte nøjes med økologisk Heinz.

Her er grunden til at det blev så sent. 3 kg drueagurker i 4 størrelser. Store med hvidløg/dild/fennikel, mellem og små med anis, sennepsfrø, allehånde og laurbær + mini a'la conichoner. Jeg havde lidt undervurderet hvor stort et arbejde det er at stå med det selv. Sidste år lavede jeg 1,2 kg i alt - og det slog slet, slet ikke til. Hjemmesyltede agurker kan på ingen måde sammenlignes med dem man kan købe - så hvad med at prøve?

I dag skal jeg lave noget jeg længe har set frem til: Bacon Explosion. Jeg skæver til den originale opskrift men giver den mit helt eget spin. Det skal nok blive sjovt.

5 kommentarer:

 1. Jamen så må jeg vel bare ta' mod til mig engang og springe ud i tofuspisning..
  I know!! Den er ikke dum ;-)

  SvarSlet
 2. Tak. I know - det er lige strengt nok, men der skulle jo passe til mit bacontema ;-)

  SvarSlet
 3. Det ser lækkert ud Malou, men jeg må indrømme at jeg har et lunkent forhold til tofu.. jeg har lyst til at gøre som katten og bare pirke lidt mistænksomt til det...

  SvarSlet
 4. Tak :-) Du kan tro jeg også var skeptisk før jeg begyndte at spise det. Ha ha, snu kat :-D

  SvarSlet
 5. Synes det er helligbrøde at sammenligne bacon og tofu - men det ser godt ud!

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...