Jeg er gået i øve-mode til madbloggernes carbonara cook-off. Der skal noget ekstra til hvis jeg skal ha' en chance mod de kyndige herrer jeg skal op imod. Bacon er godt - meget bacon er meget godt, ikke?
Jeg satser på at deltage med en afart af den her. Det er dog den første 'skitse'. En cremet carbonara UDEN fløde serveret i en skål lavet af bacon. Der vil ikke være et øje tørt.
Ideen til baconskålen fik jeg her. Men for pokker hvor var det svært at lave den. Ikke fordi det var besværligt - men fordi mit billige bacon var SÅ pumpet med vand at det nærmest blev dampkogt i stedet for at blive stegt sprødt.
Ud over en mikrobølgeovn skal der bruges: et pyrexfad, en varmebestandig glasskål, bacon og MASSER af køkkenrulle.
Først skal fadet føres med køkkenrulle. Den omvendte glasskål skal også pakkers godt ind i køkkenrulle. Først lægges 3 baconstrimler ned over skålen.
Derefter flettes der strimler ud og ind som til baconflet. Til sidst dækkes der med et par ekstra skiver.
Skålen pakkes nu godt ind i en hulens masse køkkenrulle. Det skal dække toppen helt. Fadet sættes i mikroovnen og zappes ved fuld effekt i 4-5 minutter. Er baconen sprød er skålen færdig. Det var min langt fra. Jeg pillede de ekstra strimler af og zappede den igen i 3 minutter - og så skete der noget.
Den blev sprød. Alt køkkenrulle pilles af mens skålen er lun.
Og så skal den bare sætte sig lidt. Den kan varmes igen ved at give den 15 sekunder inden fyldet kommes i.
Den nederste, inderske skive var ikke helt sprød - men hvis den fik længere ville kanterne få alt for meget. Som sagt: det er kun den første 'skitse'.
Jeg kogte noget godt fuldkorns-linguini og lavede carbonara af. 1 æg, revet parmesan, friskkværnet sort peber - ikke andet.
Med en stor køkkenpincet rullede jeg 'krøller' af pastaen og placerede dem forsigtigt i kurven.
Jeg duppede også lidt ekstra af den cremede sauce på. Og så var det bare at smage på sagerne. YUM!
Ok, den var liiiiiiiiidt svær at spise. Den er nok mere sjov end spisevenlig. Jeg har dog allerede udviklet en anden og mere praktisk variant - men den forbliver en hemmelighed til efter vores cook-off.
Baconskålen kan også bruges til andre ting. Her må jeg så lige advare om meget stærke billeder. Svagelige bør nok kigge væk. For jeg lavede også en skål og fyldte med...........
SALAT! Ja, jeg ved det er langt ude. Men som en at mine twenner skrev: "man kan jo vende bunden i vejret på den inden man skal spise den". Men mon ikke der sidder nogen salatforskrækkede mænd derude som ville spise sådan en portion serveret i den skål af bacon?
Nu vil jeg vaske 3 kg drueagurker og få dem lagt i saltlage inden jeg cykler ud til Sif. Hun holder konditorisøndag i dag - og det betyder kage i meget store mængder med lige så meget snak og grin.
God søndag til alle.
Smukt... og så er det jo en fin rose (inden parmesanen)..
SvarSletEr selv "salatforskrækket" - eller dvs blad-forskrækket, for stik mig nogle grove ting og jeg er med på den, men alle de der blade der klasker sammen, er bitre og... ja, dem må I andre gerne slås om alene ;)
Er meget spændt på hvad du ender op med - noget smukt og kunstnerisk formoder jeg.
Jeg lod mig inspirere - her er resultatet hvis du gerne vil se: http://litzysdelight.blogspot.com/2011/09/g-i-bacon.html
SvarSletTak for en super god og lækker blog
Rigtig fikst at servere røræg på den måde :-)
SvarSletTak skal du ha' :-)
Tusind tak :-) Med lidt held tror jeg såmænd sagtens den kan laves i en alm ovn også. Det må jeg lige prøve ;-)
SvarSletImponerende! så mangler jeg bare en microovn... ;)
SvarSlet/Gitte
Muhahahahaha.....tænkte nok det var noget for dig :-D
SvarSlet*highfive*
Tusind tak :-)
SvarSletEr heller ikke slev alt for vild med klaskede blade - en grov salat ved man hvad er!
Jeg ved ikke helt hvad det ender med - men jeg har et par ideer ;-)
Fuldstændig i baconmode her :-) Tak. Det prøvede jeg også at gøre, men det trak sig helt forkert sammen under tilberedningen. Men jeg har en ide til hvordan det måske kan gøres ;-)
SvarSletUh, det lyder rigtig godt med waldorfsalat uden dressing i. Tak for tippet, jeg vil prøve at lave dem på min lille Q100 :-)
SvarSletHa ha, tak skal du ha :-) Jeg har virkelig nydt at lege med alt det bacon. Uh, den vil være PERFEKT til broccolisalat.
SvarSletSådan ser bacon der er lavet i mikrobølgeovnen altid ud - køkkenrullen suger ALT overskydende fedt. Så ja, det kommer den til at se tørrere ud af end hvis den var lavet på anden vis - men til gengæld er den 'sundere' hvis man kan bruge det ord om bacon.
SvarSletWell, nu det er jo ikke alle der har så gode manerer som dig ;-)
SvarSletTusind tak :-D Oh yes, bacon rules!
SvarSletÆlsker dine baconkrea! og dit nye navn. Bacon rules!
SvarSletKatrine: Den bacon er vist ikke mere ækel end din kommentar.
SvarSletHvorfor ikke bare tie stille og "gå" et andet sted hen, hvis du alligevel ikke har noget pænt at sige?
Jeg er glad for bacon... og det der er simpelthen SMUKT! Det ser lækkert og sprødt ud!
SvarSletGuuud hvor er det sejt. Man kan altid stole på, at du laver noget helt gak-gak engang imellem Klidmoster. Men cool - DET er den. (Og kender nok et par mænd eller tre, der kunne være fristet. Måske kunne broccoli-salat, der normalt får bacondrys være en ide til salat-fyld også?)
SvarSletBaconkurve er godt. Vi har været med til at lave nogen til et grilltræf, hvor de blev fyldt med en sund variant af waldorfsalat (sund=uden dressing), og det var bestemt ikke dårligt. Men det er rigtigt det kræver lidt opmærksomhed at få dem gode.
SvarSletVi lavede dem så på en gasgrill, hvilket betød at fedtet (eller rettere vandet?!) kunne dryppe væk, og så behøver man ikke al køkkenrullen. Måske et tip når jeg nu ved du har en gasgrill?
Der er godt nok gået bacon i den hjemme hos dig:-) Sikke en fin skål. Jeg kunne også forestille mig, at man kunne lave et firkantet stykke baconflet og lægge det hen over en skål eller et lille glas - det ville måske give nogle fine skarpe kanter til skålen, men hved ikke om det ville kunne holde i ovnen...
SvarSletHahahaha! :-D
SvarSletJeg er helt solgt :-D
*highfive*
Jeg overvejer i morgen at lave svine mørbradbøffer med champignon a'la creme i bacon kurve, bagekartofler med god hj.rørt smør og grøntsager vendt på panden...
SvarSletDet lyder rigtig godt. Jeg frygter dog lidt at for meget væde vil gøre kurvene bløde lynhurtigt. Så det sakl nok først øses op i sidste sekund. God fornøjelse :-)
Slet