søndag den 14. august 2011

Bacon & æg - version 3.0...

Trangen overvældede mig i det øjeblik jeg slog øjnene op - hjernen og maven skreg højt på bacon. Så skidt da, det er jo søndag. Og der skulle æg til. Men gad hverken scramblede, spejlede eller blødkogte. Og hvad gør man så?

Nej, det er ikke amerikanske pandekager - men det ligner. Det er såmænd en stak mini omeletter stegt på en blinispande. Men først skulle der lige steges noget bacon.

Sådan en pakke med 10 skiver fra fryserene tør op på ca 15 minutter i koldt vand. Jeg stegte det først på en tør sliplet pande til det havde smidt det overskydende vand (billigt bacon, det problem har man ikke med øko). Og så kom det sjove: jeg havde en masse afsmeltet baconfedt stående fra alle mine baconeksperimenter - det hældte jeg på panden og lod baconen confiterer i sit eget fedt.

Det skal endelig ikke kremeres til brændt ukendelighed, men blot simre i fedtet til det er gyldent. Efterhånden som stykkerne var klar blev de fisket op med en tang og lagt på fedtsugende papir.

Det ser måske ikke ud til at være stegt nok - men på den her måde bliver det knasende sprødt lange før det bliver brændt. Og så til æggene:

3 æg, en slat fløde, salt og peber. Pisk massen grundigt sammen og varm blinispanden op. Jeg kan ikke forestille mig at de kan laves uden, for ægget er så flydende at det ikke kan sættes på en alm pande i en 'klat'.

Kom et par dråber baconfedt i hvert hul og hæld ca ½ dl æggemasse på. Når det er halvstivnet, vendes de forsigtigt med en paletkniv.

Det giver de fineste små omeletter. De ville også være skønne til en frokost med f.eks lidt stuvet spinat og røget laks på toppen.

Bacon & æg på en ny måde.

Lidt øko Heinz og HP sauce skulle der til. Yum!4 kommentarer:

  1. Den er er altså god at ha'. Jeg har allerede brugt min meget mere end jeg nogensinde forestillede mig at jeg ville. Tak, søndagsbacon er et hit :-)

    SvarSlet
  2. Kære Hanne
    En blinispande kan nu altså også bruges til mange gode ting: blinis (ja, man tror det næppe), klatkager af risengrød, klatkager af en rest risotto, amerikanske pandekager, små omeletter og sikkert også en masse andre ting.
    Tak, i lige måde :-)
    Knus

    SvarSlet
  3. Åååååh, blinispande må jeg eje! Imerco-pusheren bliver igen min redning. Lækkert på en søndag - du kan så meget med bacon (og hvor ville jeg ønske at jeg kunne få økobacon i den lokale Føtte).

    SvarSlet
  4. Kære Malou
    MUMS .... men nu er du så skyld i, at jeg må købe en blinispande, for det ser da super fint ud med sådan nogle små fine omeletter ;o)
    God søndag :)
    Knus Hanne

    SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...