lørdag den 30. juli 2011

Gedeostgratinerede peberfrugter...

Så blev det til en omgang vegetarmad igen. Jeg ville ha' lavet grillost og bagte peberfrugter i aftes - men pludselig stod det ned i stænger og jeg måtte droppe at grille. Osten blev lagt tilbage i køleskabet, hvor jeg så spottede noget andet ost som kunne bruges i stedet for. Og så greb det pludselig om sig.

Der blev hevet ting ud af fryserne, skrællet, snittet og sauteret. Det blev til halve røde peberfrugter fyldt med en slags grøntsagspaté af bla grønne flækærter - og gratineret med 2 (T-O) slags ost. Lidt grønt tilbehør blev det også til.

Til i dag havde jeg bestilt en pose med 2 kg røde peberfrugter = 12 stk for 79 kr hos Aarstiderne. Det er virkelig en god pris for økologiske peberfrugter. Jeg vil grille og flå en del af dem og fryse til salater. Der skal også laves lidt relish og en creme af en art. Nu får vi se hvad jeg finder på i morgen.

Jeg tog den største og flækkede på langs. Frøstolen blev forsigtigt lirket af og alle kernerne fjernet. Den skyllede peberfrugt kom i en bøtte og blev zappet i mikrobølgeovnen i 2 minutter. Ejer du ikke sådan en fætter kan peberfrugten koges i ca 3 minutter i letsaltet vand i stedet for. Det er for lige at give den en tyvstart - for ellers kan den være svær at få mør nok inden fyldet er færdigt.

Fyldet bestod at 2 dl kogte grønne flækærter som jeg lige hev op af fryserne. Det var dem jeg havde til rest fra den grønne humus jeg lavede til min hesteburger. Der skulle også lidt grønt i fyldet: ½ løg, 1 gulerod, en håndfuld grønne bønner, 1 stor tomat, 1 fed hvidløg og en dusk persille. Af gedeosten var der 2 tilbage. Den 3. var blevet brugt til dagens frokost.

Grøntsagerne blev snittet fint - og der kom lige lidt rød peberfrugt med også. Resten af fyldet blev gjort klart: 1 æg, 1 dl speltrasp og 1 dl friskrevet parmesan.

Løg, hvidløg, gulerod, peberfrugt og grønne bønner blev sauteret i lidt olivenolie til løgene var gennemsigtige.

Tomat og persille blev vendt i og det hele kom til afkøling i en skål.

De kogte flækærter blev vendt i. Og så skulle det røres til en 'fars'. Først et æg.

Halvdelen af parmesanen, alt raspen, godt med friskkværnet peber og et drys salt.

Det hele røres til en lind 'fars', som trækker i ca 15 minutter.

De nukede (eller blancherede) peberfrugter lægges i et ildfast fad. Ovnen tændes på 175°C.

Fyldet fordeles. Jeg havde lidt fyld i overskud, det kom jeg i en ramakin og bagte sammen med peberfrugterne.

Den ene peberfrugt blev stabiliseret med en kugle stanniol for at give den en plan overflade. De 2 små gedeoste blev hver skåret i 4 skiver og lagt på hver peberfrugt. (Man kan selvfølgelig også bruge mozzarella eller anden mild ost hvis man ikke er til ged).

Og så blev resten af parmesanen drysset over. Fadet blev sat i ovnen og peberfrugterne fik først 25 minutter - derefter blev ovnen skruet op på 200°C og de fik yderlige 10 minutter.

Jeg lavede 2 hurtige salater så længe. Dampede grønne bønner med finthakket løg og peberfrugt i marinade af æblecidereddike, olivenolie, salt og peber. Den anden var bare en stor høvlet gulerod med citronsaft, salt, olivenolie og nigellafrø.

Efter 35 minutter var peberfrugterne klar og lige til at sætte tænderne i.

Fyldet var fast og peberfrugten mør - perfekt. Jeg skar en tomat i skiver til også, den fik et par dråber balsamicoglaze og lidt urtesalt. Virkelig et godt vegetarisk måltid med både saft og kraft. Jeg tror jeg skal eksperimentere med at lave vegetariske postejer - det vil også være rigtig godt til pålæg.

Som du kan se så har jeg skiftet kommentarfunktion. Desværre ser det ikke ud til at virke i Internet Explorer endnu. Så hvis du vil lægge en kommentar skal du bruge en anden browser f.eks Firefox.


10 kommentarer:

 1. Uh, tror lige jeg skal ha' et lille bæger med hjem næste gang jeg er der forbi :-)

  SvarSlet
 2. Lyder lækkert! Jeg kan ikke dy mig for at tage et bæger med hjem, når jeg har handlet i Kloster Grønt og Frugt i Klostergade. Det duer simpelthen til alt :)

  SvarSlet
 3. Det var skam så lidt ;) Er tosset med haydari! Også bare smurt på et stykke godt rugbrød! Mums!

  SvarSlet
 4. Tak :-) Fyldte grøntsager er virkelig undervurderede. OST, mere OST :-D

  SvarSlet
 5. Så fik jeg lave noget der hen af: græsk yoghurt, feta, bagte pebre, hvidløg og citron. Lækkert :-)

  SvarSlet
 6. Tak :-) Hmm, der er jo hverken brune ris eller aubergine - så mon ikke? ;-)

  SvarSlet
 7. Tak :-) Geden kan heldigvis nemt udskiftes. Den her er faktisk den eneste gedeost jeg kan li' - for den smager overhovedet ikke af ged, bare lidt salt. Nej, det har jeg ikke prøvet - men ved du hvad, jeg laver det nu til aften. Tak for tippet ;-)

  SvarSlet
 8. Uf, det ser godt ud (lige hvis man ser bort fra geden ;))
  Har du prøvet at lave haydari af rød peberfrugt? Det er super lækkert.
  /Lea aka smagssag aka Leantropisk

  SvarSlet
 9. Signe Ulletved Vinther29. januar 2012 kl. 18.59

  Mmmm, lækker vegetarret. Gad vide om jeg kunne lokke manden til sådan en omgang???

  SvarSlet
 10. Rigtig fin servering! Jeg har også planer om at lave fyldte grøntsager en gang i næste uge, men her bliver det nok feta, som kommer i - ost er jo så godt ;-)

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...