søndag den 31. juli 2011

Baconpandekager...

Amerikanske pandekager og bacon er rigtig gode legekammerater - så hvorfor ikke kombinere det i en og samme happer?

Her er simpelthen bagt et stykke bacon ind i hver pandekage som så er strøget blidt med SMØR og dryppet med sirup. Såååå syndigt - men såååå godt.

Ja, ingen fine øko fornemmelser her. Det var 6 pakker alm bacon for 55 kr i Kvickly - det måtte jeg ha' med hjem (forvent en del ting med bacon her på bloggen i den nærmeste fremtid).

Til pandekagerne stegte jeg først en hel pakke bacon i mikrobølgeovnen - dog kun 4 minutter, det skal jo steges lidt i pandekagen så det må ikke være helt færdigt fra start af. Se her hvordan det gøres. Har du ikke sådan et bæst, kan det naturligvis steges på en pande (så får man også baconfedt at stege andre ting i).

De amerikanske pandekager er ½ portion af dem her fra Arla - tilpasset til min smag.

100 g hvedemel
35 g ølandehvedemel
2½ dl mælk
1 æg
1 spsk rørsukker
¾ tsk bagepulver
2 spsk rapsolie

Pisk mel og mælk sammen til en lind masse. Pisk ægget og de tørre ting i og tilsæt til sidst olien.


Jeg bager mine pandekager i en blinispande - men man kan også sagtens bage dem i små klatter på en stor pande.

Klip eller skær baconen i den ønskede størrelse. De her stykker kan lige være i hvert 'hul' i blinispanden.

Kom lidt SMØR eller baconfedt på panden og læg baconen på - kom derefter en stor skefuld dej over hvert stykke. Lad pandekagen bage i ca 2 minutter, vend den og bag i yderlige 2 minutter.

Jeg lavede 10 stk med bacon i - og der blev ca lige så mange uden også af den portion dej (dem gemmer jeg og varmer i morgen).

De lune pandekager blev penslet med ganske lidt SMØR - de skulle bare skinne lidt. Ahornsirup er at foretrække, men min flaske var tom. Agavesirup var nu heller ikke spor tosset til.

MUMS!

Nu skal jeg så heller ikke spise andet en rå grøntsager resten af dagen....eller noget.

God søndag til alle der kommer her forbi!



12 kommentarer:

  1. Kan næsten ikke lade være med at tænke på den skønne is jeg fik i USA og som er lige så "sær" :D
    Vanille is med (findelt) stegt bacon som topping - og overhældt med sirup...
    Sært og godt :D

    SvarSlet
  2. Tusind tak - kan nu ikke tage æren for ideen, men godt blev det :-)

    SvarSlet
  3. Norsk? Ved amerikanerne godt det? :-D Uhm, små baconstykker i ville også være godt - det prøver jeg næste gang. Yep, der er ingen tvivl det - det er 'pig candy' :-D

    SvarSlet
  4. Det smagte virkelig godt. Yep, salt og sødt er en vinderkombination :-)

    SvarSlet
  5. Uhm, det ser lækkert ud. Der kommer skam også en bacon-is i næste uge ;-)

    SvarSlet
  6. Ja ikke? Jeg blev meget overrasket første gang over hvor godt det er :-D

    SvarSlet
  7. Sorry, Myren har ædt den sidste brevdue ;-)

    SvarSlet
  8. Mmm ja bacon og sirup er nu en overraskende god kombination.

    SvarSlet
  9. Det var GODT NOK en spøjs cocktail... Meeen, salt og sødt er jo ikke noget nyt, så hvorfor ikke? ;-) Sjov ide ihvertfald. Det lyder også som om det smagte ganske fint, og det er jo det vigtigste.

    SvarSlet
  10. Vidste du, at pandekager med bacon er en norsk specialitet? Det hævdede en nordmand, som jeg havde kontakt til for nogle år siden. Hun lavede ofte tykke pandekager med baconstykker i, når vi var på besøg, og det var da liiiidt sært de første gange, men det smagte udmærket. Vi prøvede dem blandt andet med syltetøj og/eller vaniljeis, og det fungerede overraskende godt.

    Det er en smuk detalje med det glinsende baconstykke i midten, så der ikke er nogen tvivl om, hvad pandekagen indeholder - nysseligt .-)

    SvarSlet
  11. tsk tsk, nu fik jeg igen ikke din invitation, jeg tror altså du skal udskifte din brevdue :-p

    Pillesunivers

    SvarSlet
  12. Hej

    Genial idé. Det ser rigtig lækkert ud. :-)

    SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...