lørdag den 25. juni 2011

Sankt Hans i gastronomiens tegn (part II)...

Læs part I af gastroturen lige her. Efter at ha' spist på Hotel Royal, CANblau og Malling & Schmidt - gik turen tilbage til midtbyen og Ferdinand.

Her serverede Ludovic Riautè en delikat anretning af pighvar på stedets fortolkning af Ærter Francaise (ærter, ventréche, perleløg og hjertesalat) med kantareller og ærteskud.

I dagens anledning var kuvertbrødet et lille lunt snobrød. Skøn detalje.

En tjener gik rundt og rev en generøs mængde trøffel på toppen. Fisken var perfekt tilberedt og tilbehøret lækkert, dog lidt for salt til min smag.

Aftenens næstsidste stop var Svineriet. Michael Larsen havde arrangeret ikke 1, men hele 3 små anretninger til os.


Da vi ankom stod der en pose snacks til hver. Det var puffede risflager med masser af urter. Lyset var ikke så gunstigt til at tage billeder i, så de næste billeder er lidt overbelyste pga blitzen.

Svineriets nye køkkenchef Hussein Mustapha har kreeret denne lille fiffige Skovbund i Piemonte. Hovedelementet er en gedefriskost fra Piemonte, rørt med trøffelolie, formet, overtrukket med hvid chokolade og drysset med trøffelstøv. De øvrige elementer er : kage/brødkrumme bagt med trøffel, bagte grene af parmesan, chips af jordskok, urter og hasselnøddestøv. En kæk og legesyg ret som rent faktisk smagte lidt af skovbund. Osten overraskede meget positivt.

Den næste ret var en generalprøve på stedets ret til festugens gastrotur - nemlig Zarens morgenmad - kalvetatar med sikrogn og skovmærke, gele på røde stikkelsbær, sprød toast og en vodkacremefraiche med en pocheret vagtelæggeblomme. Surf 'n turf på den frække måde.

Den sidste ting på Svineriet var granrøget brød, 3½ års lagret gorgonzola og blåbærbalsamico. Og helt ærligt: jeg lod sidemanden få min ostebid - for så 'voksen' er jeg ikke endnu at jeg kan spise den slags.

Vi gik derefter ned til bussen som fragtede os til det sidste stop Frederikshøj hvor Wassim Hallal ventede med desserten - eller rettere desserterne.

Først en blåbærsorbet på sødmælksskum med sprød crumble.

En meget intens og ikke for sød smag af blåbær.

Og så til hovedattraktionen: Rabarber Lakrids Karamel. Den mindede meget om den dessert jeg fik derude sidst - og det var et meget kærkomment gensyn. Denne gang med lakrids - og så ved vist alle hvor glad jeg var.

Efter disse lækkerier blev vi budt på te og kaffe i loungen ude foran.

Og her blev den store vogn med petit fours og fyldte chokolader så kørt frem - der var 12 forskellige slags at vælge imellem + 2 slags forfriskende sorbet.

Der var alt fra små overtrukne brownies, chokolader med krydret fyld, mini-flødeboller, marshmallows og småkager. Jeg kan desværre ikke huske det hele.

Som et helt forrygende punktum kom de fine mundrensende sorbeter med henholdsvis mandarin og blodgrape. De blev serverede i frosne glasskåle så de ikke smeltede for hurtigt. Lækker detalje.

Bussen bragte os tilbage til Hotel Royal og virkeligheden. Der blev sagt pænt farvel (og på gensyn til dem jeg vidste jeg skulle se i dag til U21 kokkekonkurrencen). Det småregnede da jeg gik op i busgaden og fandt en 9'er hjem - men jeg ænsede det ikke rigtigt. Jeg havde travlt med at fordøje den skønne mad og alle de mange indtryk. Jeg er meget glad og taknemmelig for at jeg fik lov til at få den oplevelse med. Jeg er glad og stolt over at bo i 'Verdens mindste storby' som har så mange restauranter i særklasse.

I dag blev finalen i U21 kokkekonkurrencen afholdt. Danmark vandt med 1 point. Det var en rigtig spændende oplevelse at få lov at bedømme de 3 x 3 retter sensorisk og give sit besyv med. Mine billede er desværre ikke blevet alt for gode, men Morten Grydeske har lovet at jeg må låne nogle af hans og bruge. Men nu skal jeg simpelthen ha' noget tid på langs før jeg skal noget som helst. Det har været en meget begivenhedsrig uge med roadtrip, Foo Fighters koncert og gourmetmad galore. Det har været meget mere end jeg kan holde til - så nu skal krop og sjæl (og ikke mindst mave) ha' en pause. Men sikke minder jeg har. Det er det hele værd!

5 kommentarer:

 1. fantastisk bare at kigge med, så jeg kan næsten regne ud hvor fantastisk det har været at deltage irl. Flot gennemgang af de lækre restauranter i Århus - jeg vil huske på de her indlæg, når jeg kommer til århus, så jeg kan beslutte hvem der skal besøges

  SvarSlet
 2. Du er da en heldig kartoffel :-)
  Sikke meget dejlig mad, du har været "udsat" for de sidste par uger - glæder mig til at høre mere IRL.
  Vi ses fredag
  Møs

  SvarSlet
 3. Åhr, det ser vidunderligt ud.

  SvarSlet
 4. Okay, den der chokolade/petit four vogn er jeg simpelthen nødt til at opleve. Tror du, at de har den fremme til daglig eller var det kun i anledning af Jeres besøg?:-)

  SvarSlet
 5. Når jeg bliver millionær (hahaha), tager jeg til Århus et par uger og spiser på alle 'jeres' gode restauranter. For dælen det bliver godt :-D

  Tak for rapporten - skønt at være med som tilskuer her på sidelinjen :-)

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...