fredag den 3. juni 2011

Aarstidernes nye Veganerkasse...

Ugen der kommer bliver meget grøn her på bloggen. Jeg har nemlig fået lov til at teste det nyeste tiltag fra Aarstiderne: Veganerkassen. Da jeg fik tilbuddet sagde jeg 'ja tak' med det samme - for jeg vil mægtig gerne spise meget mindre kød i min hverdag. Af samme grund har jeg i det sidste lange stykke tid bestilt Vegetarkassen hver uge. Og nu har jeg så minimum 4 dage forude helt uden kød eller animalske produkter af nogen art. Game on!

Tang, seitan og soyadressing. Der var også tang i sidste uges vegetarkasse, men jeg har ikke fået blogget om det endnu. Men det er bestemt et glædeligt gensyn. Seitan har jeg aldrig smagt - men glæder mig til at se hvad det er for noget.

Store burgerboller som jeg selv skal bage færdige.

Gulerødder, nye løg, kartofler og batavia-salat.

En mega kinaradisse eller daikon som den også hedder.

Tomater, peberfrugt, mango, citron, frisk hvidløg, agurk, broccoli, aubergine, squash og dild.

Ultratynde nudler lavet af brune ris.

Og hvad skal jeg så lave af alt det? Der er opskrifter med og jeg vil gøre mit bedste for at følge dem sådan nogenlunde - men jeg vil tilsætte lidt hist og her og evt lave lidt om på fremgangsmåderne hvis det kan optimere retterne.

Pad thai med sprøde grøntsager
Nudelsalat med sprød grøntsagscrudité
Burger med seitanbøf og grønt
Lun sandwich med bagte grøntsager
Kartoffelsalat med mango og dild
Tangsalat med soja-sesamdressing


Nu får vi se hvordan og hvorledes jeg får det til at passe sammen.

I morgen drager jeg til Sjælland på Lambethkursus sammen med Sif og skal ha' madpakke med til togturen. Jeg har lige lavet seitanbøfferne og spist den ene i en burger her til aften - den anden skal med i morgen. Bestemt ikke nogen dårlig start på den veganske uge - det er spændende at prøve noget nyt. (Når jeg siger at jeg skal spise vegansk hele ugen er det altså KUN de måltider der en med i kassen - resten af tiden spiser jeg hvad jeg har lyst til).

Kunne du leve vegansk?

15 kommentarer:

 1. nope. Læste netop vegansk blog hvor kartofler endes med margarine. Og deri ligger problemet mellem vegan og mig. Men det er en super ide at gøre det en gang imellem. Glæder mig til opskrifter.

  SvarSlet
 2. Nope!
  Jeg kunne godt leve vegetarisk og var jeg single, så tror jeg ikke jeg ville spise ret meget kød..
  Jeg elsker mælkeprodukter og dem ville jeg ha meget svært ved at undvære på fuld tid!
  Så vegetar måske, men aldrig veganer...
  Engang imellem kunne jeg sagtens spise vegansk, for det lyder meget lækkert alt sammen..

  SvarSlet
 3. Nu bliver jeg lidt bekymret på Sjællands vegne... ;-)

  Jeg kunne ikke leve vegansk. Har haft en ven, som gjorde det i to år, og det var simpelthen så tidskrævende at lave mad og kom til at virke mere manisk end sundt. Vegetarisk ville jeg bedre kunne leve med, omend jeg nu altid vil sætte pris på en god bøf :-)

  SvarSlet
 4. Jeg er også for meget en kylling (og en ko, og en fisk, og et lam!!!) til at kunne gå all in som veganer. Ved ikke, hvordan jeg skulle leve uden mælkeprodukter. Men lige som de andre damer vil jeg også gerne forsøge at spise mindre "dyr". Jeg er dyreven om en hals, og desuden er produktion af kød jo meget co2 belastende...
  Men jeg er spændt på at de dine retter her og ku' måske blive fristet til at prøve en enkelt kasse! 4 dage ku' jeg vel overleve!
  God appetit og god tur her til byen

  SvarSlet
 5. Nope. Jeg er imod alle former for fanatisme og veganisme hører herunder. Det er begrænsning af hverdagens frihed uden begrundelse i nogen form for intelligent argument hvilket jeg.finder aldeles smagløst. Fint nok at man vil begrænse indtaget af animalske produkter, men det er unaturligt for mennesket at fjerne det helt.

  SvarSlet
 6. Ikke på vilkår.
  Jeg eeelsker mit kød, selvom jeg da bestemt ikke behøver spise kød hver dag, og holder meget af en grøntsagssuppe, tærte, pasta sauce og hvad haver vi. Men helt at undvære, det ville jeg altså ikke overleve i ret lang tid (heller ikke selvom jeg kalder mig grøntsagspigen)
  Og så et smilende baghave-æg til morgenmad, sammen med ostemaden, det kan ikke slås :-)

  Randi

  SvarSlet
 7. Klart nej. Er helt enig med Kim i, at 100% veganisme er ubegrundet fanatisme. Til gengæld mener jeg så, at vi er moralsk forpligtede til at behandle dyr ordenligt. Af den årsag køber jeg KUN animalske produkter, der er økologiske. Det sætter også sin helt automatiske begrænsning på kødindtaget :0)

  SvarSlet
 8. @Kim: Hvorfor mener du, at en veganers argumenter er uintelligente?

  SvarSlet
 9. Hej Klidmoster :-)
  tak for en hyggelig eftermiddag, den så nu ganske fin ud den "burger", men niks ingen veganerkasse til mig! Glæder mig til at følge jer alle Godte, du og Sif.
  Jeg hopper med på blogvognen :-)
  hilsen Nanna

  SvarSlet
 10. @lisbeth: de fleste jeg har snakket med, argumenterer med ting som "det er synd for dyrene", "kød er usundt", "man kan kun leve i pagt med naturen hvis man er veganer" osv. Det er de færreste der siger de er det fordi de ikke kan lide kød/æg/mælk/osv.
  Det sjove er at de bliver nødt til at lave alverdens krumspring for at få dækket alle de behov som kroppen har (vitaminer, proteiner). Hvorfor? Fordi mennesket er en carnivore af natur - er man i tvivl så kig på den menneskelige muskelfiber som hurtigt afslører vores rovdyr tendenser med dens farve.

  Der findes sikkert veganere som er super-intelligente - det gør der også blandt talibanere....begge grupper har dog valgt at tilsidesætte sund fornuft til fordel for en indædt tro på "noget" (aka fanatisme)

  SvarSlet
 11. Ærlig talt er det noget kort for hovedet at erklære veganisme for fanatisme med begrundelsen at mennesket naturligt er carnivorer. Min og mange andre veganeres begrundelse for FRIT at vælge en livsstil, som tydeligvis er mere krævende end den almindelige konsuments er, at bestræbe os på at reducere lidelse blandt dyr og samtidig reducere menneskets belastning på miljø & klima. Jeg vil ikke benægte at mennesket er kødspiser. Men mennesket er unikt idet vi har en bevidsthed og en evne til at reflektere. Derfor vågn op og kig omkring! Vi er godt på vej til hensynsløst at torturere dyr, ødelægge vores omgivelser og vende nakken til de stakkels mennesker, der enten er ansat på slagterierne eller bor i nærheden af en 'dyrefabrik', der forringer deres sundhed og forårsager alvorlige sygdomme. Hvis denne argumentation ikke er nok eller du ønsker dokumentation for mine påstande uddyber jeg gerne senere.

  og hvilken definition af fanatisme er det lige du bruger Kim?

  Når det er sagt.. Alles indsats er velkommen:D Om man spiser kød en dag mindre, køber lidt mere økologi eller genbruger sine plastikposer. En af de ting der virkelig rykker er efterspørgsel - øget interesse for bæredygtige tiltag! Intet er for småt, tænk bare på resultatet hvis en flok århusianere, danskere, europæer, asiater, afrikaner eller hele klodens befolkning ændrede bare en lille ting i deres forbrug hver dag - det ville være mærkbart!

  SvarSlet
 12. Er selv vegetar, nok 80 % veganer, og det er altså ikke besværligt (man skal bare lige lære nogle tricks) eller fanatisk (jeg kalder det konsekvent idealist).
  Glæææææder mig til at få Veganerkassen næste uge.
  Er iøvrigt glad for hvert eneste grønne måltid, der nydes, om det så kun er et par gange om måneden/ugen.
  Og så smager det oftest helt vidunderligt :D

  SvarSlet
 13. Jeg synes det er SÅ fedt at du har meldt dig som testperson for den nye veganerkasse Malou! Din tilgang til det at prøve at lave vegansk mad, trods en anelse skepsis, har jeg dyb respekt for. Burgerne ser super yummi ud! :)

  Til de kritiske kommentarer vedrørende, ikke vegansk mad, men veganisme:

  Det er ikke første gang jeg, grundet min veganske livsstil, er blevet kaldt fanatisk. Men jeg oplever at det, som oftest, skyldes fordomme eller forforståelser af hvad veganisme er. Vi(veganere) er meget forskellige i vores tilgang, holdninger, vores retorik og vores "tro".

  Jeg kan kun smile lidt af sammenligningen mellem veganisme og Taliban. Mest fordi at veganisme, for mig, netop handler om sund fornuft. Som en anden nævner, så skåner en vegansk livsstil miljøet for en enorm belastning fra specielt kødproduktion. Det nævnes også at dyr skånes for en masse smerte og lidelse. Dette handler nok ikke så meget om fornuft men om følelser. Men siden hvornår er det at påføre smerte, at handle ukærligt, blevet vort ideal? Jeg føler mig i hvert fald ikke specielt Bin Laden-agtig ved tanken om den kærlige tilgang jeg selv har til veganisme.

  Derudover vil jeg bare sige - ingen krumspring i forhold til sundhed her fra mig! :)

  ...og hvis nogen er interesseret i hvorledes veganisme kan formidles kærligt, fornuftigt og ikke mindst med fokus på mad, smag og det at NYDE den veganske livsstil, er I mere end velkommen til at svinge forbi min blog.

  ~Luna

  http://hijaluna.wordpress.com/

  SvarSlet
 14. jeg har lige modtaget en kasse med frugt fra Årstiderne (Emilios frugtkase, 5 kg. til 148,00 kr. Dog viste det sig, da jeg vejede indholdet, at der kun var 4,164 kg. i kassen. Det er ikke første gang, at jeg har oplevet, at der mangler noget af det, jeg bestilte. Så hold lige øje med vægten af det, du bestiller.

  SvarSlet
 15. Hej, en veganer her der ikke før er blevet sammenlignet med Taliban. Måtte trække lidt på smilebåndet. Heller ingen krumspring her, spiser en mulitvitamin ligesom alle andre.
  Det handler jo bare om kærlighed..til jorden, til dyrene, til hinanden. Tror faktisk ikke at jeg kan svinge mig op til noget så krævende som fanatisme (-:

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...