tirsdag den 28. juni 2011

Hvid sangria med hyldeblomst...

Her i varmen er det dejligt med en forfriskende sommerdrik - og hvorfor ikke bruge den hjemmelavede hyldeblomstsaft til at lave en liflig Sangria Blanca.

Den er svalende, ikke alt for sød og har et dejlig boblende gemyt.

Jeg har ingen fine fornemmelser når det kommer til sommer og kold hvidvin. For noget tid siden fandt jeg den her 3 liters chardonnay i Super Brugsen for 99 kr *snup*. Den kan holde sig på køl i ca 6 uger, så mon ikke nok den når at få ben at gå på. Mine hurricane-glas er helt perfekte til den slags drinks, så sådan et hev jeg frem og gjorde klar med et sugerør og en citronskive.

5 dl hvidvin
3 dl koncentreret hyldeblomstsaft
1 dl hyldeblomstvodka
Danskvand med eller uden citrus

Det hele blandes i en kande - undtagen danskvand. Det fylder man i hvert glas så det er friske bobler i. Vodkaen kan enten erstattes af alm vodka, andet neutralt sprit - eller undlades.


I stedet for isterninger brugte jeg frosne jordbær til at køle ned med.
De fryser hurtigt hvis man lige skærer dem over og smækker dem på en tallerken.
Fyld en passende mængde i glasset og top op med danskvand.

Har allerede lavet det 2 gange. Anden gang kom jeg også citron i sammen med jordbærene. Er ret vild med det - og påtænker at man kan lave noget lignende med rabarber. Så bliver det jo en fin pink sangria.

Resten af den flaske hyldeblomstsaft jeg tog op af fryseren i denne omgang, brugte jeg til at lave en lille portion af signes hyldeblomstsorbet. Jeg har nemlig skulle øve mig på at lave sorbet i dag
. For på torsdag skal jeg i radioen og lave en portion live i studiet samt fortælle om det at være madblogger. Hvis du har lyst til at lytte med er det på P4 Østjylland mellem 10-12 i "Formiddag på 4'eren". Argh, jeg er nervøs. Skal bruge de næste 2 dage på IKKE at bande så meget. Heldigvis har jeg fået et 'manuskript' tilsendt så jeg ved hvilke spørgsmål jeg bliver stillet. Så kan jeg øve mig lidt og ikke sige 'øh' som hvert andet ord.

I morgen tidlig kl 8 kommer værten Gitte Førby og henter min ismaskine så den kan stå klar i studiet på torsdag. Jeg har kogt den sirup som sorbeten skal laves på, så den får hun også med. Hvad det bliver for en sorbet kan du jo høre på torsdag hvis du lytter med ;-)


12 kommentarer:

 1. Hvor er det spændende, at du skal i Formiddag på 4'eren, Malou - gad vide, om jeg kan høre Østjyllands Radio her, men måske på nettet efter det er sendt! Glæder mig til at høre det, pøj pøj :-)
  Varme sommerklem!

  SvarSlet
 2. Nu skal du altså lige huske, at takke hele Danmarks befolkning for din pension. I HVERT indlæg. OG du skal redegøre for hver minut af din dag - måske vi skal have lavet noget timekort til førtidspensionister...

  SvarSlet
 3. Kære Malou

  Lad nu være med at læse de blogs a la BF og lign. De vil gerne sige noget negativt og piske en stemning op ang. deres meninger.

  Lad dem dog det.

  Det er vist SPILD AF TID at prøve at forklare visse mennesker, hvordan livet er/kan være for førtidspensionister.

  At ens normale dag er fyldt med besværligheder, smerter og modstand for et almindeligt liv !

  Glæd dig istedet over alle os, der elsker at læse og bliver inspireret at din blog, til at lave noget super lækker mad. Og som godt kan læse mellem linierne !

  DET ER DA DEN STØRSTE KÆRLIGHED TIL OS SELV OG VORES KÆRE :-)

  Og glæd dig over du er så inspirerende, at du skal i Østjyllands Radio.

  Pøj pøj og varme tanker herfra

  SvarSlet
 4. Åhhhhm! Desværre kan jeg ikke høre østjyllands radio - men det kan være du vil linke til indslaget i et blogindlæg, så man kan klikke ind på dr og høre det? :-)

  SvarSlet
 5. Hej :)
  Det glæder jeg mig til at høre ... Håber jeg kan snige mig til det i morgen på arbejde - ellers må jeg høre det på nettet :)

  Ang. div. bloggere der åbenbart har så trist et liv, at de bliver nød til at håne pege af andre ... Lad dig ikke gå på - Hun er et stakkels menneske, måske hun lever ensomt sammen med hendes 77 katte ;-) - nej , man når ingen stder ved at kaste tilbage af samme skuffe ... Du er hævet over hendes udtagelser - vær stolt af det du for lavet og ikke det du ikke magter.
  Sofie :)

  SvarSlet
 6. Tsk tsk.. Så skal du lige sidde og blære dig med, at du hælder lækre drikke i ganen , så kan jeg sidde her på den anden side af p-pladsen og sutte i et glas vand :-p

  SvarSlet
 7. Må lige høre den der hyldeblomstvodka, hvordan det ??
  :)

  SvarSlet
 8. Sangria varianter er en super ide, men hyldeblomst?? Åh jeg ved godt at jeg nok ikke er en rigtig dansker når jeg nu tilstår dette: Jeg BRØDES mig ikke om den plante. *rimper munden sammen* Men skidt pyt, du har inspireret mig til at opfinde en kølende og læskende drink selv :) Thank you!

  SvarSlet
 9. Held og lykke. Det må være lige op over!

  SvarSlet
 10. Så meget lykke til med radioen :)

  SvarSlet
 11. Madame - Uh, det var en god oplevelse. Det gik først op for mig bagefter at det var landsdækkende - det var kun nyhederne der var lokale. Tak :-) Varme sommerklem

  Q - Ja, jeg burde lave en udførlig liste over alt hvad jeg lavede så folk kunne se hvad de for for 'deres' penge :-)

  Gittemarie - Ja, det er gået op for mig at nogle mennesker ikke er i stand til at revurderer og forstå noget som helst. Det er bare meget svært ikke at lade sig provokerer. Uh, du kan tro jeg glæder mig over det :-) Tusind tak skal du ha' - dine ord varmer. Klem

  Hottie von Dottie - Jeg ved desværre ikke om det kan høres på nettet mere. Men kik her http://www.dr.dk/LiveNetRadio/popup.html#id/2522<br :-)

  Sofie - Jeg er glad for at du fik det hørt :-) Det er nu ikke så meget BF, det er hendes læsere der pisker en stemning op. Tak, det var dejlige ord :-) Hyldeblomstvodka er såmæn bare hyldeblomster der har trukket i vodka i 4 dage, siet og smagt til med en smule sirup ;-)

  SvarSlet
 12. Pille - Awww, din stakkel. Vi kan drikke et glas sammen en dag ;-)

  Vicki - Ha ha, det er altså også en speciel smag. Du kan jo bare bruge en anden frugtsaft - jeg har lavet en god variant med kirsebær ;-)

  Maria - Tak, det gik heldigvis godt :-)

  Signe - Tak søde, det var et hit :-)

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...