mandag den 13. juni 2011

En snegl på vejen...

I lørdags var jeg i skoven for at høste afblomstrede ramsløgsknopper til at lave 'nordiske kapers' af. Det viste sig at være et større projekt end først antaget. Det tog virkelig lang tid at fylde posen og endnu længere tid at rense og pille dem bagefter. Den første halve time gik med at slå edderkopper ihjel og smide biller ud over altanen. Og så var det pludselig jeg spottede denne lille fyr.

Mød mit nye kæledyr: sneglen Sluggi. Og nej, jeg planlægger ikke at æde den.

Jeg vidste ikke lige hvad jeg skulle stille op med det lille kræ, men lagde 2 spinatblade på køkkenbordet den kunne hygge sig med mens jeg nippede ramsløgsknopper.

Sluggi udforskede det ene blad.

Og besluttede sig åbenbart for også at undersøge bagsiden.

*Svup* - så hev den sig lige rundt.

Og så så jeg ikke mere til den i mange timer.

I en af mine utallige pauser fra knopperne gav jeg mig til at undersøge om man kunne holde snegle som kæledyr. Og sørme ja, med den rigtige pasning og pleje kan man skam ha' en snegl i et års tid. Og det var sådan at jeg opdagede at snegle rent faktisk er natdyr - så det var derfor Sluggi søgte tilflugt under spinatbladet. Der skal derfor være noget sneglen kan gemme sig under i dagtimerne. Man skal sørge for at sneglen har adgang til frisk vand og usprøjtet grønt - og så skal man gøre rent efter den ca hver 3. dag.


Jeg lavede derfor et midlertidigt sneglebo i et stort syltetøjsglas. Sluggi flyttede straks ind med sine spinatblade.

Jeg har lagt film over og prikket lufthuller. Det kan være jeg sætter Sluggi ud igen når jeg skal ud og plukke hyldeblomster - men det kan også være den får lov til at bo her hos mig lidt.

Har du nogensinde holdt snegle som barn?

18 kommentarer:

 1. Skal vi genoptage diskussionen af, hvem der er mest pløk? ;-)

  SvarSlet
 2. Apropos sneglesalat. Ja undskyld mig, men svært ikke lige at komme i tanker om. Jeg håber selvfølgelig at du og Sluggi vil få mange gode timer sammen endnu;-)

  SvarSlet
 3. Jeg er nok tæt på at holde med Piskeriset! Hø hø - det er ski nogle søde billeder, og jeg elsker dig fordi du er en dyreven, men altså - jeg tror altså at Sluggi rigtigt gerne vil ha' en lidt større liebhaverbolig. Tror du skal ta' kontakt til Jan Fogh og tale med ham om noget andet til Sluggi. Jeg mener at Henriette Kjærs hus er til salg?????? Du kan også glæde ham ved at tage med med tilbage til skoven ASAP! SS

  SvarSlet
 4. Årh en lille sød snegl. Altså da jeg var barn fik jeg samlet en fin rød lege spand op med snegle. Jeg viste at jeg ikke måtte beholde dem for min mor, så jeg satte spanden ind i garderobeskabet i entreen ( meget snedigt) Dagen efter var der omkring 50 snegle rundt omkring i skabet og sneglespor på alle jakker mm. Jeg var ikke særlig populær hos min mor :-D

  SvarSlet
 5. Nååå, hvor er Sluggi sød, og sikke da en luksustilværelse med gourmet mad den lille fyr har fået :)

  SvarSlet
 6. Nope, men jeg har haft en regnormefarm :)

  SvarSlet
 7. Jeg har vist kun fået guflet et par snegle som barn - som kæledyr holdt jeg mig til marsvin. De er til gengæld aldeles altædende, når det kommer til grønt - lige fra bambusens blade til mælkebøtter, skovsyrer og æbletræets grene at gnave i. Ak ja. Savner ikke sneglene, men nok mest de små pelskræ, som jeg vist endda også avlede unger på... (who didn't?!)

  SvarSlet
 8. Piskehaps - *Host* Næ, se - en pipfugl.

  Katlagry - Ha ha, Sif kom også til at sige at den sikkert smagte af ramsløg. Det ville dog blive en meget lille salat :-) Tak, jeg tror dog Sluggi bliver sat ud i eftermiddag.

  Tante Sød - Ha ha, lidt pløk skal man jo være. Jeg sætter Sluggi ud igen når jeg skal høste hyldeblomster - kan ikke nænne at kyle den ud over altanen her fra 3. sal :-)

  Vibeke - Ja, den er så lille og nuttet. OMG! Det lyder som noget værre noget. Ha ha, jeg kan lige se det for mig :-D

  Apple - Ja, er han ikke bare en lille nuller fis? Her får han den bedst mulige behandling - men jeg sætter ham ud igen om lidt :-)

  Marina - Sjovt med regnorme. Din mor må også ha' været ellevild :-)

  SvarSlet
 9. Hottie von Dottie - Ha ha, jeg har også spist dem som barn. Marsvin har jeg aldrig haft, desværre. Men smart af de kan spise så meget forskelligt. Jeg kan godt se nu hvor dejlige kæledyr de må ha' været. Men så kan jeg jo trøste mig ven minderne om de 30+ katte jeg har haft i mit liv :-)

  SvarSlet
 10. Åh, hvor er den sød og lille!
  Ja er du sindssyg, min søster og jeg gik meget op i snegle, da vi var børn. Vi indsamlede dem og opbevarede dem i spande udenfor, legede med dem og fodrede dem. Og så gav vi dem navne, som vi skrev ned i en bog. Og blev super ulykkelige, hvis en snegl pludselig manglede...

  SvarSlet
 11. Hmm et af den slags indlæg jeg ikke helt ved hvad jeg skal sige til :-)
  Men ja som barn havde jeg da en sneglefarm eller 2.

  SvarSlet
 12. Jeg samlede engang hyldebær, og fandt sådan en lille fætter. Jeg nåede ikke at sætte den ud før der kom hård frost, og så fik han/hun/det lov til at overvintre i et skål/salat-arrangament, som ligner dit. Jeg måtte dog skrive et navnskilt, for min mor var lige ved at snuppe et af salatbladene og spise det. Den nåede at blive ret stor hjemme hos mig. En dag løb den dog væk, ja du læste rigtigt - DEN LØB VÆK!

  SvarSlet
 13. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
  Svar
  1. Han levede faktisk i fred og fordragelighed hos mig i et par måneder - men pludselig en dag var han død. Håber han havde et godt snegleliv mens det varede :-)

   Slet
  2. Hov, du slettede den igen? Jeg får en mail når der kommer nye kommentarer på gamle indlæg ;-)

   Slet
  3. Tak for opklaringen :) Slettede min kommentar da jeg opdagede at du længere nede svarede at du ville sætte ham ud om eftermiddagen.
   Han havde nok forspist sig ;-)

   Hvor var det iøvrigt hyggeligt at møde dig i sidste weekend på Memphis Roadhouse. Rigtigt hyggeligt sted, men lige tung nok kost for os. Men rart at prøve noget andet end det vi plejer :) Håber ikke du følte det alt for anmasende, at jeg kom over og hilste på. Blev bare nød til det, for det boblede sådan indeni da du trådte ind af døren. Du har bare været til så megen inspiration på så mange fronter gennem det sidste års tid eller to - og er det stadig.
   Knus, Rikke

   Slet
  4. Aha, på den måde. Ville ikke af med ham igen da det kom til stykket ;-)

   Tak, i lige måde. Ja, det er kraftig kost - men jeg elsker at spise noget som jeg ikke selv kan lave herhjemme. Så derfor kommer jeg igen og igen....og igen. Det var på ingen måde anmasende! Det er SÅ hyggeligt at hilse på folk som læser med her. Aww, det er jeg vel nok glad for at høre :-)

   Knus, Malou

   Slet
 14. vi har snegle i terrarium og de er fine, billige i drift osv og spændende for børnene at følge med i hvordan de lever, formerer sig, vokser osv. At holde snegle er vel ikke mere pløk end at holde slanger og skorpioner!!

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...