torsdag den 9. juni 2011

Dessert-abstinenser: 3 x chokolade...

Efter at ha' tilbragt 2 aftener i træk på Malling & Schmidt var det helt mærkeligt at der ikke kom nogen og satte en desserttallerken foran mig efter aftensmaden i går (som bestod at vegansk Pak thai). Som aftenen skred frem blev jeg mere og mere hagen efter chokolade. Og jeg var virkelig i underskud - på Regional Nordic Food Festival var der jo ikke skyggen af chokolade, men lutter ting der kan findes/dyrkes på vore egne breddegrader.

Efter lidt roden frem og tilbage i fryser, køleskab og div gemmere kunne jeg lave en anretning med hele 3 variationer af chokolade.


Halvfrossen hvid chokolademousse med lakridssirup og rålakrids på toppen, bagt chokoladefondant med pufsukker og hindbær samt en ganachekugle med chokoladecrumble, kirsebærsirup og frysetørrede kirsebær.

Chokoladefondanten var en gave fra Nadia Foodfanatic. Hun skrev til mig søndag eftermiddag om hun lige måtte kigge forbi med lidt dessert til mig - som I nok kan forestille jer, slog jeg til med det samme. Hun havde en skål der kunne rumme en del med og vi fordelte det derfor i 2 ramekiner. Den ene spiste jeg med det samme og den anden lavede jeg så i går. 9 minutter ved 200°C - så var kernen flydende, men ikke alt for meget.

Der var en hvid chokolademousse med semisweet ganache tilbage som jeg havde gemt i fryseren. Jeg besluttede mig for at servere den halvfrossen sammen med den lune kage.

For at give lidt salt modspil til den hvide sødme, pyntede jeg den af med lidt lakridssirup og rålakrids fra Johan Bülow.

Den bagte chokoladefondant blev løsnet med en kniv, vendt forsigtigt ud og sat på bunden. For at give lidt knas, spræl og syre blev den pyntet af med pufsukker og lidt frysetørrede hindbær (begge fra Specialkøbmanden).

Men der manglede ligesom noget - et 3. element. Jeg havde lidt at den ganache tilbage som var i bunden af den hvide mousse. Den trillede jeg en kugle på størrelse med en valnød af.

Og trillede den i lidt kakaocrumble (rest fra den fancy cheesecake a'la Cofoco).

For at give lidt frugtig sødme og syre, satte jeg kuglen på lidt kirsebærsirup fra Selleberg.

Og for at give lidt bid og tekstur pyntede jeg af med frysetørrede kirsebær.

Se lige den her syndige sag. Jeg kan desværre ikke hoste op med en opskrift - men Nadia har en her. Pufsukkeret passede perfekt her - den knasende og prikkende fornemmelse det giver i munden var med til at give den ret tunge 'kagen' et let løft.

Den hvide chokolademousse var virkelig et hit iskold. Næste gang jeg skal lave sådan en omgang vil jeg lave dem dagen før og så servere dem direkte fra fryseren. Det kan godt være at hvid chokolade og lakrids er 'so last year' med det er virkelig en smagskombination som jeg sætter stor pris på.

I går blev hevet helt ud af kalenderen. Efter 2 dage på farten med alle de indtryk, spændende oplysninger, fantastisk mad og vin, socialisering og samtale på engelsk - var jeg helt død. Jeg vidste godt at det ville blive hårdt bagefter, men til gengæld nød jeg hvert sekund af oplevelsen. Der skal nok komme meget mere om festivallen, jeg venter bare lige på de billeder der blev taget. Der var nemlig en professionel fotograf på, så jeg tog ikke så mange selv.

I dag bliver endnu en dag på langs. Kroppen trænger til mere hvile og afslapning - så jeg lytter efter. Og heldigvis er maden allerede på plads.


Der er en kæmpe portion Pad thai tilbage fra i går som jeg enten kan spise kold eller varme. Jeg mangler stadig at lave en ret fra Veganerkassen, en marineret tangsalat. Men da tangen er saltet og har lang holdbarhed, gemmer jeg til en anden god gang. Der var nemlig også tang med i sidste uges Vegetarkasse som jeg lavede den samme salat af. Tak for mad til Aarstiderne - det var spændende at afprøve jeres nye kasse. Jeg håber den bliver en fast del af sortimentet.

God dag til alle.

14 kommentarer:

 1. Det er sagomælme en en blæret hvad-jeg-lige-har-liggende dessert :-)

  SvarSlet
 2. Du er for vild, kæreste Malou!! <3

  SvarSlet
 3. Jeg er helt rystet over at man måske skal ha' den slags på lager, man lige kan fikse i en håndevending, hvis man er sådan en rigtig madnørd???? Tju hej jeg har lang vej igen:-0 LOL.
  Det ser dælme frækt ud,,,, mums hvor ku' jeg spise den der hvide mousse LIGE NU. MED lakrids, tak!
  Håber du holder dig lidt i ro idag, så vi ikke skal være bitre over flere madting vi ikke selv kan finde ud...

  SvarSlet
 4. Klidmoster, den chokoladefest ser helt vild ud! Puha, der er meget lang tid til frokost - og dessert for den sags skyld - lige nu!

  Julie/Gane&Gaffel

  SvarSlet
 5. Godt jeg har mælkeallergi, så jeg ikke skal spise alle de kalorier!

  ...NOT! Ej, hvor er det lækkert!!!!

  SvarSlet
 6. Jeg bøjer mig i støvet - en restaurant kunne dårligt have gjort det bedre, selvom de så havde købt ind 2 måneder i forvejen!

  SvarSlet
 7. Du er jo bare SÅ vild!
  Det ser helt utroligt lækkert ud. Er virkelig imponeret over at du bare lige kan (og gider at) trylle sådan noget frem, jeg ville skulle bruge flere dage på at tænke det igennem - i går blev min "dessert" bare til en omgang rosiner :p

  SvarSlet
 8. Det lyder helt fantastisk lækkert - og den hvide chokolademousse må have været et hit! Som Heidi skriver kunne en restaurant dårligt have gjort det bedre.
  Dine billeder er fortryllende!
  Solskinsklem til dig fra Nordsjælland

  SvarSlet
 9. Uh, hvor blæret - du kan bare det dér!
  Jeg har fået en hel masse (som i 1½-2 kg) Valrhona 55% Equatoriale Noire, så jeg skal snart i gang med at eksperimentere. Det er egentlig en overtrækschokolade, kan jeg se på posen, men mon ikke den også kan bruges til andet?

  SvarSlet
 10. Jeg bliver SÅ lækker sulten!
  Din dessert-choko-tallerken var da i ren restaurant stil.

  LaCucinaNada

  SvarSlet
 11. Uhm favoritspise med favoritspise med en fancy lille kugle til.
  Hvid chokolade og lakrids er et match made in heaven - i øvrigt er "so last year" inden for mad lidt noget pjat, synes jeg. Hvorfor ændre noget, der smager fantastisk?

  SvarSlet
 12. ØV . . . jeg har lige smagt Chokolade-Lakrids fra Johan Bülow.

  NU kan jeg ikke spise anden lakrids - den fås èt sted i Odense og koster kassen - men er alle pengene værd. Øv fordi I will never go back - til brugsens lakridser til en 20èr

  /Erland

  SvarSlet
 13. Nej, det var resten af ganachen som stod i en skål i køleskabet. Den blev forsigtigt trillet en kugle og sat på køl lige til den skulle spises - for ellers bliver den alt for blød ;-)

  SvarSlet
 14. Ganache kuglen - havde du den fra frost eller hvordan - ?

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...