mandag den 27. juni 2011

Avocado-is...

Da jeg lavede min jordbæris på mascarpone tog jeg ⅓ af grund-iscremen fra og lavede til avocadois.

En moden avocado og lidt citronsaft skulle tilsættes sammen men vanilje. Glemte dog at komme vaniljen i.

Avocadoen og citronsaften fik en tur med stavblenderen *wroom wroom*

Den færdige avocadoiscreme stod på køl i et par timer inden den blev kørt i ismaskinen.

Spøjs is - den smagte mere af umoden banan end avocado. En læser skrev på Facebook at isen skal være mindre fed for at avocadosmagen kan trænge igennem - så næste gang bliver det i en mælkeis. For jeg skal helt sikkert prøve igen, den har potentiale til at blive god. Indput til forbedring modtages gerne.

Blogland er en underlig størrelse. Jeg tror generelt set på ytringsfrihed og at der skal være plads til alle - men Bitterfissen Bethany har jeg godt nok svært ved at forlige mig med. Hun spidder 'satirisk' og 'humoristisk' mange forskellige blogs og bloggere - men jeg har det svært med den form for 'humor'. Madbloggere på førtidspension er åbenbart blevet moderne at hetze - og jeg følte at jeg blev nødt til igen at forsvare mig. Kommentarfeltene til nogle af de andre indlæg gløder af meninger fra folk om alt fra 'man da sagtens burde kunne passe et arbejde', 'jeg betaler deres pension' til mistanker om socialt bedrageri. Faktisk er kommentarene værre end indlæggene. O'Manne Light stiller også skarpt på den bitre dames udgydelser - her har jeg også blandet mig i kommentarfeltet. Men nu springer jeg fra debatten begge steder - det koster for mange kræfter. Ved godt at jeg nok ikke burde lade mig provokere og ikke forsvare mig selv - men det er godt nok svært at lade være. What to do?


20 kommentarer:

 1. isen ved jeg altså ikke helt med - for en gangs skyld:-) Smiler

  Men Bitterfissen er jeg også nu helt afklaret med! Troede det skulle blive en sjov blog med tilpas provokation. Men enten er hun bare et sørgeligt bitter menneske eller også deltager vi andre i et eller andet kommunikations-projekt hun skal blive rig på engang! Jeg har også lige trykket afmeldt som fast læser igen:-)
  Skøn dag til os der fokusere på hjerte-energi

  SvarSlet
 2. Jeg tror bare du skal ignorere det! Hun virker som en forkælet 16 årig pubertetstøs, det er muligt hun ikke er det og istedet er totalt sindsforstyrret men et eller andet igalt med hende må der være eftersom hun tilsyneladende kun fokusere på hvad alle andre gør og siger. Det er oftest tegn på at kigge indad gør lidt for ondt.

  SvarSlet
 3. God fornøjelse med at gøre det til noget frygteligt, og gøre alt det som I skælder mig ud for. :)

  SvarSlet
 4. Altså, er det ikke bare at ignorere det?
  Nu ved jeg godt det ikke er mig der er kommet i maskinen, men jeg er en lille smule (temmeligt) lige glad med andre synes om mig- især dem der gemmer sig bag skærmen..
  Det sku du oss ta at være- det gør livet så meget nemmere:)
  (Selvom nogen måske vil mene, at det er farligt at leve inde i sån en bobble:))

  SvarSlet
 5. Skøn skøn is - overvejer at lave den til gemalen, som elsker pistacieis - men det er nok skilsmissegrund, hvis jeg driller ham på den måde :-D

  SvarSlet
 6. Jeg er en gammel debatrotte. Jeg har sgu debatteret på nettet siden dengang, der kun var meget langsomme modems og det krævede en engels tålmodighed.

  På debatter er der altid trolls. Det er der også i Blogland.
  http://da.wikipedia.org/wiki/Troll

  Så lige nu sidder en troll og æder det støste stykke, flødefede lagkage i verden. Den har fået al den opmærksomhed og mere, som den har ønsket sig.

  Don't feed the troll...

  Og hun kunne sgu da i det mindste være sjov.

  SvarSlet
 7. Lad det ligge. Hun kører træt i det før dig ;O)

  SvarSlet
 8. svælger du ikke lidt i, hvor synd det er for dig, at ikke alle mener, du burde være på 100% passiv forsørgelse? Jeg synes altså, det er hyklerisk, at du linker til BF´s indlæg...

  SvarSlet
 9. Kære Malou, jeg kan godt forstå det er træls at andre tilsynelafende ikke ved, hvordan systemet virkelig prøver folk af igen og igen og igen før de -MEGET modvilligt skulle jeg måske sige - lader folk komme på permanent forsørgelse. Har selv været arbejdsløs i 2 1/2 år og selvom det er noget lidt andet, så er det da også offentlug forsørgelse... Tricket er nok at acceptere din situation. Og føle fred med den. Er det DIN skyld du fik fibromyalgi? Nej det tror jeg ikke. Desværre synes andre at være af en anden mening.

  SvarSlet
 10. Det skal måske lige pointeres at jeg ikke havde læst omtalte blogindlæg før min kommentar... men altså... Man kan ikke elske alle, men jeg kan godt forstå at man kan føle sig trådt på. Bitterfissen har et brand/ID at forsvare -det samme har du....

  SvarSlet
 11. Åh ja den lille Bethany har jeg også været inde at læse ved, og det var en engangsfornøjelse. Mage til en gang galde der bliver hældt ud! Det gider jeg ikke spilde tid på.
  Isen synes jeg lyder spændende, men hvad fisen kunnne man hælde på som tilbehør...hmmm jeg har dog set en choko/hindbær/chili sovs et sted...måske man skullle prøve det.

  Hvorom alt er, så er jeg glad for at du melder dig ud af debatten, og gemmer dine kræfter til mere spændende ting. Put ørepropper i, når fårene bræger for højt :D Nemlig!

  SvarSlet
 12. Hvad med bare at ignorere det?

  Jeg mener, at få en FP i dag er ikke ligefrem den nemmeste sag i verden, men kompetente folk har vurderet at du havde behovet.

  Så kan det da være ligegyldigt hvad mennesker der ikke har et klap forstand på det mener. De ved jo ikke hvordan det er at være dig.

  SvarSlet
 13. Hvad med lidt løg og noget chili, så har du dig en meget kold guacemole :)
  Jeg kan ikke finde ud af om jeg synes det er FOR sært eller om jeg alligevel lige skulle prøve det...

  Didde

  SvarSlet
 14. Den avocado is ser noget spøjst ud:-) Men hver sin smag jo:-)

  Jeg har lige læst indlægget, og jeg spørger mig selv hvor er vi som samfund på vej hen når vi ikke kan rumme, og have tillid til folk der ikke lige passer ind i nogle bestemte kasser??
  Det er helt fint at stille spørgsmål. Men folk har ikke den samme tillid til andre mere. Og det er dybt bekymrende!!

  SvarSlet
 15. En blog-læsende, ikke-bloggende Anne29. juni 2011 kl. 00.56

  Jeg har været inde på din side før og landede her nu pga. biffertisse-tingen. Jeg har det lidt dobbelt fordi... på den ene side støder Biffertissens uvidenhed mig - hun aner tydeligvis ikke noget om, hvad førtidspension er i Danmark i dag. Og hendes fremgangsmåde.
  På den anden side har jeg været inde på din side før og forladt den hurtigt pga. al perfektheden. Et budskab, du måske ikke ønsker at sende, men som jeg modtog. Jeg nåede ikke at blive inspireret, fordi det virkede som en her-overkommer-vi-alt-side. Det overraskede mig meget at høre, du ikke lever et her-overkommer-vi-alt-liv. Jeg forstår godt, hvis du har lyst til at sende overskudsbilledet af sted... men hvorfor medvirke til de høje krav til den enkelte? Der må være en vej midtimellem, hvor man ikke behøver at fortælle om sine smerter og alle de private ting - og hvor man samtidig ikke sender det overperfekte billede afsted.
  Tror ikke, du ville skabe overperfekte billeder... men vi sender ikke altid det afsted, vi ønsker...

  SvarSlet
 16. Kære søde Malou...

  Jeg ved godt det er skide svært at overhøre folk kommentarer, jeg har også flere gange skulle "forsvare" hvorfor jeg i så ung en alder er pensionist.. Men ved du hvad, folk aner ikke en dyt om hvordan det er at være i vores kroppe, og hvor svært det faktisk er at få tilkendt en førtidspension, og at det altså er allersidste udvej, for et nogenlunde tåleligt liv.. Bare fordi man er førtidspensionist , betyder det jo ikke man kun skal sidde og trille tommelfingre, og glo ind i en væg den hele dag..

  SvarSlet
 17. Undskyld mig, anjoe, men skulle vi ikke bede Bitterfissen jagte alle de virksomhedsansatte, der stjæler for utal mio.kroner på deres arbejdspladser årligt?? Det fra store værktøjsmaskiner og ned til små pakker kiks... Hvis, ja da behøver hun heller ikke længere at sidde bag skærmen, som en gammel Jens Vejmand *LOL*
  ...og skulle hun føle sig røvrendt nu, ja da kan hun jagte kunder samme steder!

  SvarSlet
 18. Jeg var for nysgerrig - jeg var nødt til, at tjekke den blog ud. Jeg sidder nu tilbage med en følelse af arrighed - samtidig prøver jeg på, at overbevise mig selv om, at det Bitterfisen, der har problemet. Tænk engang, at være så indskrænket i ens menneskesyn istedet for nysgerrig på andre mennesker og deres livskvalitet. Keep on your good work :-) Jeg betaler gladeligt mine skattepenge for, at mennesker i Danmark kan få førtidspension og stadig have livskvalitet. Hilsen Bente

  SvarSlet
 19. Well. Jeg kan forstå hende, og deler lidt hendes tanker. Jeg har endda selv en sygdom, der kan være invaliderende, men jeg er af den overbevisning at ender man på førtidspension er det fordi man decideret ikke KAN andet end at ligge i sin seng. Agtigt. Ellers burde man kunne opfylde bare nogle små del-mål indenfor noget reelt arbejde. I min verden, og apparently også i Bethanys, er det virkelig mystisk, at man ikke kan passe et arbejde og bidrage til samfundet, men har maaaaasser af tid, penge og overskud til at være madblogger og tage med til en masse ting.

  SvarSlet
 20. Hej til jer alle.

  Hmm, det er muligt at jeg overreagerede lidt. Kan godt se nu at det ikke var ment helt så ondskabsfuldt som det blev opfattet. Det var de kommentarer og den stemning læserene piskede op efterfølgende der var slem.

  Ja, det havde måske været bedst bare at lade det ligge. Men det er chokerende at opleve at der STADIG har den indstilling til førtidspensionister.

  Jeg gider overhovedet ikke forsvare mig mere - dem der læser med her ved udmærket at den her blog er et åndehul og et frikvarter fra både min sygdom og livet som førtidspensionist. Her er jeg hende der elsker at lave mad og viser ting frem som jeg har nydt at bruge mine få kræfter på at lave.

  Ja, det er muligt at jeg fremstiller tingene lidt rosenrødt herinde af og til - men det er det valg jeg har truffet. Den smule faglighed jeg har tilbage har fået den største plads. Husk lige på at jeg er faguddannet i et køkken og er vant til at lave mad til 300 mennesker hver dag. Det gør at jeg er i stand til at planlægge og koordinere min madlavning optimalt. Så det der måske ser indviklet og tidskrævende ud har måske en enkelt og nem forklaring.

  Alle mennesker har brug for at føle at de kan bruges til noget - det her kan jeg! Så take it or leave it.

  Min drøm er at komme tilbage på arbejdsmarkedet - og er jo heldigvis blevet lovet hjælp og støtte til det om 2 år. Så må vi se om det rummelige arbejdsmarked overhovedet kan bruge mig til noget som helst.

  Og til dig Amalie: "ender man på førtidspension er det fordi man decideret ikke KAN andet end at ligge i sin seng"?

  Det er lige nøjagtig den slags vrangforestillinger de fleste førtidspensionister skal kæmpe med fra folk som dig. Fordi vi ikke kan arbejde, så må vi ikke leve?

  "Ellers burde man kunne opfylde bare nogle små del-mål indenfor noget reelt arbejde" - Trust me, de fleste ville gerne arbejde lidt - men hvis man ikke kan passe ind i nogle helt bestemte rammer er det for besværligt. En kronisk smertesygdom kan man ikke bare få til at makke ret på bestemte tidspunkter. Og det er derfor det så er genialt at blogge: det kan man gøre når der er lidt overskud.

  Men skidetak for dine surt tjente skattekroner - dem vil jeg købe sushi for i morgen!

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...