mandag den 23. maj 2011

Salat af grillede grøntsager med quenelles af gedeost...

Fredag aften grillede jeg en masse grøntsager som tilbehør til min halloumi-style ost. Jeg gemte ca halvdelen til frokosten lørdag og supplerede med lidt gedeost.

Det var en bøtte ramsløgspesto med i Vegetarkassen som desværre sang på sidste vers allerede da den kom. Pestoen var fremstillet d. 10/5 og kunne holde sig til d. 22/5 - lidt træls når det først kom mig i hænde d. 20. Men den skulle bestemt ikke gå til spilde, så ⅓ af bøtten blev rørt op med 2 små gedeoste fra Tebstrup (resten kom i en omgang oksefrikadeller til aftensmaden).

Pestoen havde stået på køl så olien var steget til overfladen og var stivnet let - den skrabte jeg af så ostecremen ikke blev for fed.

De grillede grøntsager blev først dryppet med lidt avocadoolie, citronsaft + salt og peber. Med to teskeer formede jeg 6 quenelles eller 'æg' af ostecremen. Det var lidt svært, for den var lige det blødeste til den slags tricks. Quenelle er oprindelig en lille dampet bolle af geddekød eller anden fisk - men nu bruges navnet i flæng, som man f.eks kalder alt i tynde skiver for carpaccio. Den færdige salat fik et let drys af ramsløgsblomster.

Det var en meget lækker og mættende frokost. Jeg valgte ikke at spise brød til, for jeg skulle ha' 2 slags kartoffelsalat til aften og fik så rigeligt med kulhydrater der. Men hvad er nu den af? Jeg havde lovet mig selv ikke at spise foran tv'et eller computeren. Tsk tsk....

Max har været på besøg i dag. Der skulle gøres rent efter flytningen og flyttes om på nogle møbler. Hold op hvor vi knoklede. Jeg er totalt kvæstet nu. Det blev til mad udefra (pizzasandwich og falafler fra Ravnsbjerg Pizzaria) for jeg magtede ikke at lave noget som helst efter den omgang rengøring. Mens vi ventede på maden kiggede Max lige lidt på min computer. Myren så sit snit til straks at hoppe op og få en lur på hans skuldre. Hun er nok den der lider mest over situationen lige nu - det passer hende bestemt ikke at være "skilsmisse-mis". Vi håber at hun snart falder lidt til ro og ikke leder efter ham hele tiden - for det er hjerteskærende at høre hende kalde desperat efter ham om morgenen. Jeg gør mit bedste for at trøste hende når hun "græder" - men jeg har jo ikke noget skæg hun kan gnaske i eller skuldre hun kan ligge på. *suk*

Uh, nu skal jeg sove så jeg kan blive frisk til i morgen. Frederikshøj og Wassim Hallal venter. Jeg glæder mig SÅ meget. Det bliver i det hele taget en fed uge. På onsdag holder vi sæsonafslutning i Gourmet Girafferne. Det bliver en lille grillfest med bla. de hjemmelavede pølser vi lavede hos slagteren sammen. Når vi har spist bliver jeg hentet.......af min elskede lillesøster! Hun kører herover for at vi kan få en sidste søsterboble sammen inden hun skal være mor igen til oktober. Vi skal bare hygge for vildt og nyde at være sammen, bare os to. Hun kører først hjem igen lørdag efter morgenmaden og så skal jeg ha' en hel dag på sofaen. Søndag skal jeg nemlig på 'landet' med Slow Food Aarhus - vi skal besøge Woodshade Organics, Djurs Økologi og Ryderne. I næste uge skal jeg så vist bare ralle og ligge brak. Men med hovedet, maven og sjælen fyldt op af gode oplevelser.

6 kommentarer:

 1. hold da op hvor en god uge du har foran dig! fedt.
  det må være super fedt at en del af et madnetværk-miljø hvor I kan snakke og inspirer hinanden.
  jeg glæder mig til at læse om din fantastiske uge og hvad du er blevet inspireret af!
  det er altid godt om din lækre madlavning.
  vh c

  SvarSlet
 2. Sikke et dejligt billede billede af Myren sovende på Max' skuldre :-))
  Og du skal være moster igen - et stort tillykke, Malou, og rigtig god fornøjelse med Slow Food Aarhus-arrangementet! Det lyder som om der er mere gang i jeres afdeling end i vores.
  Varme klem!

  SvarSlet
 3. apropos formning af "æg" hvordan former man så rigtig pæne mousse æg med skeer. Hvor dybt skal man grave?

  super god blog.

  SvarSlet
 4. sød mis! Ih, gid jeg ikke havde katteallergi. Har et mandligt inventar med brede skuldre, som sådan en halsvarmer kunne ligge på. Nå, sådan er det jo. Men hyggeligt indlæg - og lækker ost!

  SvarSlet
 5. Dit dejlige missebillede har lige tjent som inspiration for min blog :-) Læs evt her: http://www.homemadeheaven.net/2011/05/alt-det-vi-ikke-fik.html

  SvarSlet
 6. Hmm, var der noget med at du ikke mente du ville lave så lækker mad, når du skulle bo alene? Det er da langt fra indtruffet endnu kan jeg se! Endnu et sundt og smukt måltid fra din hånd!
  Og nååå, for Myren ... jeg blir helt ked af at høre hun sørger....

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...