Fredag aften inden kagedåserne skulle på Sherlock Holmes og høre Janus Vinther spille, spiste vi sammen. Signe, Karin, Pernille og jeg havde sammensat en forårsagtig menu:
Først renset stenbiderrogn med gærhævede blinis som Pernille havde bagt. Det er første gang jeg smagte på den rogn jeg kom i fryseren - og jeg må sige at jeg ikke kunne smage den store forskel på den og så den friske.
Som mellemret havde Signe lavet den mest fantastiske bønnesalat med tunsauce - du kan se hendes opskrift på den lige her. Vi tømte fadet og kunne ha' slikket det hvis vi havde fået lov.
Til hovedret havde Karin medbragt 2 kalvecuvetter (og ikke okse som jeg påstod i går) som Signe grillede til perfektion. Signe havde også bagt det skønneste brød og lavet 2 enkle salater. Enkle, men meget smagfulde og lækre. Den ene var høvlede rå asparges marineret i citron og god olivenolie. Den anden bestod af lige mængder salatblade og krydderurter: basilikum, mynte (alm og chokolade) samt estragon - overhældt med en lagret balsamico af de rigtig dyre. Jeg må simpelthen ønske mig sådan en flaske engang - det er jo flydende fryd.
Desserten var min jordbær-tiramisu med fåremælksyoghurt, sort the og estisk likør + Signes hjemmelavede hyldeblomstsorbet (opskriften ligger lige her).
Vi nød den gode mad, fik lidt vin og snakkede - og skreg af grin. Og så skulle det famøse fad ud af skabet og kikkes lidt på igen. Jeg vil undlade at skrive det navn vi har tildelt fadet - men indersiden af låget giver da vist et hint ikke?
Jeg var hjemme kl 3 fredag nat og lå ned hele dagen i går. Havde heldigvis ikke så mange tømmermænd, var bare helt kvæstet i kroppen. Sådan er det med fibromyalgi, det er kontant afregning ved kasse 1. Men jeg lever med sygdommen - den bestemmer ikke over mig! Livskvalitet og gode oplevelser er så vigtige at få med - så må jeg ligge ned bagefter.
I dag skal jeg mødes med en andet bestyrelsesmedlem fra Slow Food Århus. Vi skal spise brunch på Emmerys og planlægge vores Blomstringstur d. 29/5 (du kan læse om arrangementet her). Vi skal besøge både Woodshade Organics, Djurs Økologi og Ryderne. Det bliver den fuldfede øko-dag. Selv om fristen for tilmelding er overskrevet kan der da godt blive plads til flere. Vil du med?
Kan ikke få linket til "Blomstringsturen" til at virke - er det bare mig?
SvarSletSå vidt jeg kan se, bliver kagedåserne fyldt med godter, som det sig hør og bør!!! ;o)
Mmmm, god aften - bliver helt glad indeni af at tænke tilbage på det!
SvarSletHej Bibbi
SvarSletDu skal vist være logget ind på FB for at kunne følge linket - og muligvis 'syntes om' Slow Food Århus først. Undersøger lige sagen :-)
Hej Signe
SvarSletJaaaaa, det var en dejlig aften. Blev det sent for dig og Janus?
Møs
Kære Malou
SvarSletSikke en dejlig middag I der fik spist.
Dejligt at læse, at stenbiderrognen ikke tager skade af en gang dybfrost, da jeg kom en pæn portion i fryseren, og var ret spændt på, om de kunne "tåle" det!
Knus
Vibeke
WOW - hvis jeg havde vaeret i nabolaget var jeg kommet, om jeg var inviteret eller ej! :) SLURP, hvor ser det godt ud!
SvarSletElsker udtrykket 'flydende fryd'. Det vil jeg tillade mig at låne ved lejlighed. :)
SvarSlet