søndag den 8. maj 2011

Sådan spiser kagedåser når de mødes...

Fredag aften inden kagedåserne skulle på Sherlock Holmes og høre Janus Vinther spille, spiste vi sammen. Signe, Karin, Pernille og jeg havde sammensat en forårsagtig menu:

Først renset stenbiderrogn med gærhævede blinis som Pernille havde bagt. Det er første gang jeg smagte på den rogn jeg kom i fryseren - og jeg må sige at jeg ikke kunne smage den store forskel på den og så den friske.

Som mellemret havde Signe lavet den mest fantastiske bønnesalat med tunsauce - du kan se hendes opskrift på den lige her. Vi tømte fadet og kunne ha' slikket det hvis vi havde fået lov.

Til hovedret havde Karin medbragt 2 kalvecuvetter (og ikke okse som jeg påstod i går) som Signe grillede til perfektion. Signe havde også bagt det skønneste brød og lavet 2 enkle salater. Enkle, men meget smagfulde og lækre. Den ene var høvlede rå asparges marineret i citron og god olivenolie. Den anden bestod af lige mængder salatblade og krydderurter: basilikum, mynte (alm og chokolade) samt estragon - overhældt med en lagret balsamico af de rigtig dyre. Jeg må simpelthen ønske mig sådan en flaske engang - det er jo flydende fryd.

Desserten var min jordbær-tiramisu med fåremælksyoghurt, sort the og estisk likør + Signes hjemmelavede hyldeblomstsorbet (opskriften ligger lige her).

Vi nød den gode mad, fik lidt vin og snakkede - og skreg af grin. Og så skulle det famøse fad ud af skabet og kikkes lidt på igen. Jeg vil undlade at skrive det navn vi har tildelt fadet - men indersiden af låget giver da vist et hint ikke?

Jeg var hjemme kl 3 fredag nat og lå ned hele dagen i går. Havde heldigvis ikke så mange tømmermænd, var bare helt kvæstet i kroppen. Sådan er det med fibromyalgi, det er kontant afregning ved kasse 1. Men jeg lever med sygdommen - den bestemmer ikke over mig! Livskvalitet og gode oplevelser er så vigtige at få med - så må jeg ligge ned bagefter.

I dag skal jeg mødes med en andet bestyrelsesmedlem fra Slow Food Århus. Vi skal spise brunch på Emmerys og planlægge vores Blomstringstur d. 29/5 (du kan læse om arrangementet her). Vi skal besøge både Woodshade Organics, Djurs Økologi og Ryderne. Det bliver den fuldfede øko-dag. Selv om fristen for tilmelding er overskrevet kan der da godt blive plads til flere. Vil du med?

7 kommentarer:

 1. Kan ikke få linket til "Blomstringsturen" til at virke - er det bare mig?
  Så vidt jeg kan se, bliver kagedåserne fyldt med godter, som det sig hør og bør!!! ;o)

  SvarSlet
 2. Mmmm, god aften - bliver helt glad indeni af at tænke tilbage på det!

  SvarSlet
 3. Hej Bibbi

  Du skal vist være logget ind på FB for at kunne følge linket - og muligvis 'syntes om' Slow Food Århus først. Undersøger lige sagen :-)

  SvarSlet
 4. Hej Signe

  Jaaaaa, det var en dejlig aften. Blev det sent for dig og Janus?

  Møs

  SvarSlet
 5. Kære Malou
  Sikke en dejlig middag I der fik spist.
  Dejligt at læse, at stenbiderrognen ikke tager skade af en gang dybfrost, da jeg kom en pæn portion i fryseren, og var ret spændt på, om de kunne "tåle" det!
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 6. WOW - hvis jeg havde vaeret i nabolaget var jeg kommet, om jeg var inviteret eller ej! :) SLURP, hvor ser det godt ud!

  SvarSlet
 7. Elsker udtrykket 'flydende fryd'. Det vil jeg tillade mig at låne ved lejlighed. :)

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...