mandag den 16. maj 2011

Pulverkage i Slambethstil...

Med Max ude af døren hopper jeg straks på pulvervognen. Ikke mere 'helt fra bunden' her. Aj, pjat - da jeg ryddede op i skabet og delte vores tørlager fandt jeg en æske pulver der var blevet til overs fra svigermors fødselsdagskage. Og da jeg jo ligesom ikke fik nogen kage på min fødselsdag - så smækkede jeg den straks sammen og smed i ovnen. Vand, olie og 3 æg - og var der kage på 27 minutter.

Det er sgu ikke den dårligste pulverkage på markedet. De tilsatte hævemidler smager dog lidt kemisk - men det kan kamufleres.

En lille springform blev foret til halvdelen af dejen og resten blev bagt som muffins (som blev totalt mislykkede - de bliver til trøfler i morgen).

Hallo, hvorfor revner den i toppen?

Den afkølede kage blev skåret i 3 meget skæve bunde. Sif, du ville ha' skreget af grin!

Jeg besluttede mig for at forkæle den stakkels pulverkage med lidt ekstra godt fyld. I Grand Fromage (den ONDE ostebutik) havde jeg fundet mine elskede syltede kirsebær fra Selleberg - dem ofrede jeg et helt glas af. Der var er sjat fløde og lidt cremefraiche tilbage i køleskabet og det lavede jeg en creme af.

Først drænede jeg lagen fra de syltede kirsebær. Fløden blev pisket let inden lagen blev tilsat i en tynd stråle.

Cremefraichen blev vendt i den piskede fløde. Det giver en letsyrlig creme som passede godt til de søde kirsebær og chokoladekagen.

Et godt lag cremefraiche/flødecreme kom på hver bund og halvdelen af kirsebærene på hver.

Kagen blev derefter dækket af creme og resten kom i en sprøjtepose.

Og så fik den en hurtig tur med en stjernetyl. Der blev drysset lidt frysetørrede hindbær på til sidst.

Jeg kalder stilen for Slambeth - ikke at forveksle med Lambeth. Det skulle bare gå stærkt og jeg gad ikke gøre mig umage. Klokken var mange og jeg var kagesulten.

Hov, jeg kom til at spise af stykket inden jeg fik taget et billede. Sådan kan det jo gå.

Betty Crockers pulverkager kan købes hos DiaLife (som forresten også har den store French's sennep til en overkommelig pris), Food From Home og udvalgte Super Best butikker - i Århus: Vesterbro Torv og Viborgvej. Se her om der ligger en tæt på dig.

5 kommentarer:

 1. Hvor er den flot pyntet :)
  Den ser rigtig god ud!

  SvarSlet
 2. Hold da op, Malou! Så vil jeg gerne se en af dine kager, når du rent faktisk gør dig umage. Jeg synes den der ser fuldkommen forrygende flot ud (OG lækker!).

  SvarSlet
 3. hihi, skønt med sådan "bare fordi jeg har lyst"-kage..

  Men sådan en fin kage fortjener da næsten gæster? :)

  Kh Julie

  SvarSlet
 4. Tror faktisk vi har sådan en gang pulver på lager... Måske man skulle se at få den testet...

  Ser nu altså farlig fin ud, din kage !

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
 5. Pulverheksen på nye eventyr :-)

  Betty Crocker havde været SÅ stolt!

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...