fredag den 20. maj 2011

Mozzarellafyldt svinekotelet m/ gnocchi...

Se lige på den her prægtige svinekotelet. Normalt lader jeg mig ikke sådan synderlig begejstre af råt kød. Men den her økologiske grissebasse charmede mig godt og grundigt. At jeg så kun har betalt 30 kr i Salling for den gør kun min begejstring større. Er den ikke smuk?

I går var en lang dag der bød på indtil flere gode oplevelser - så jeg kom først i gang med at lave mad ret sent. Lige som jeg var ved at pakke de 3 af koteletterne til fryseren fik jeg en sms fra Max. Han havde lige stået ovre i Kvickly ved lukketid med kurven fuld af gode ting - men havde glemt pungen derhjemme. Jeg sendte ham derfor straks en sms retur "Kom og spis fyldt kotelet på grill med gnocchi. Ps. der er Sifs nybagte hveder bagefter". 20 minutter senere ringede han på. Det er nu dejligt at han ikke er flyttet længere væk.

Jeg havde på forhånd besluttet mig for at fylde koteletten, som så nu blev til koteletterne, med ost. Enten blød gedeost fra Tebstrup eller bøffelmozzarella. Der hvor jeg handlede var alle pakkerne med bøffel dog gået på dato (hvilket var ærgerligt, men dog udløste en plade chokolade i 'findeløn'). Nå, men så nuppede jeg da en alm kugle mozzarella og smækkede noget mere smag til selv. En lomme blev skåret i koteletten. Jeg lavede et snit på tværs og 'udhulede' derefter lommen med en filetkniv. Jo mindre hul der skal lukkes i kanten jo bedre, ost der smelter har det jo med at stikke af når det ser sit snit til det.

Say Cheeeese...........muhahahaha.

Det lille snit gemmer på en rummelig lomme, så det betyder at fyldet skal listes forsigtigt ind for ikke at udvidde snittet.

Det var lidt af en udfordring, for fyldet var en lille 'sandwich' lavet af mozzarellaskiver med pesto og en skive spegepølse imellem.

Det er forresten en helt genial spegepølse som slagtermesteren fra Super Best i Hasle har lavet (ham var vi ude og lave grillpølser hos med Gourmet Girafferne, mere om det en anden gang), den er meget krydret og har et snert af både hvidløg og soltørrede tomater.

Med lidt asen og masen fik jeg fyldt svinet. Jeg lukkede hullet med 2 kødpinde for at være sikker på at fyldet ikke ville undslippe.

Jeg lod lige grillen kysse svinene lidt på begge sider inden de blev stegt færdige i ovnen ca 12 minutter ved 175°C. De fik lov at hvile ca 5 minutter i folie bagefter.

Jeg ville ha' lavet ristede rosmarinkartofler til, men kræfterne var ikke til det. I den lokale havde jeg heldigvis fundet der her gnocchi som så meget tilforladelige ud. Deklarationen sagde kartofler, mel, æg, salt og solsikkeolie - ingen pjat der. Så jeg syntes de 12 kr var giver godt ud for 350g. De var endda dampede og klar til den ventende pande med brusende SMØR. Da de havde fået lidt farve dryssede jeg dem med lidt ekstra guf.

Finthakket citronskal, rosmarin og timian.

Lidt salt og peber - og så var de klar. Jeg rev noget parmesan til at drysse over ved servering.

Dagens salat var 'tøm kassen' - broccoli, gourmetbønner, rød snackpeber og stænglen fra et friskt hvidløg. Broccolien og bønnerne blev snittet lidt rustikt og fik 1½ minut i mikroovnen først. Lidt olivenolie, hvid balsamico, salt og peber over - så var der mad.

Det spændende at se hvordan fyldet havde artet sig. Der var i hvert fald ikke stukket noget af i løbet af tilberedningen.

Oh la la....et enkelt kirurgisk snit afslørede den flydende kerne af ost.

Det var en meget mættende anretning og jeg måtte levne halvdelen af min kotelet. Hvilket jeg også havde regnet med.

Den gjorde nemlig lykke i dag som pålæg til min frokost.

Argh, det er virkelig svært for mig at holde min kæft. I går deltog jeg nemlig i en MasterClass (smagspanel) hos Taste Aarhus ude i Agro Food Park. Der jeg fik lov til at smage noget der gjorde mig SÅ begejstret at jeg jeg næsten ikke kan vente til jeg selv kan få det her hjem i køkkenet. Men jeg måtte underskrive en fortrolighedskontrakt og love ikke at omtale det. Men hold da op hvor den mundkurv strammer nu. Heldigvis fik jeg straks lovning på at når produktserien rammer de danske butikker får jeg lov til at teste og lege med det så meget jeg orker. Så det vil jeg glæde mig til. Og som tak for at jeg var rejst den lange vej for at udlåne mine smagsløg og ærlige mening, fik jeg en lækker æske Summerbird chokolade og en taxabon til hjemturen.

Den taxabon fik jeg dog ikke brug for, for en af de andre deltagere gav mig et lift ind til byen. Da vi først mødtes derude syntes jeg nok han virkede noget bekendt, men min fibro-hjerne nægtede at placere ham - lige indtil han sagde sit navn. *DING* Det var jo Mads Nybroe fra BETA, som leverede 'legefrokosten' til Madbloggersymposiet sidste sommer. Det var fedt at få lov til at smage "det der jeg ikke må nævne" sammen med ham og udveksle meninger og ideer. Han giver en kop kaffe snart og så får jeg en rundvisning på BETA. Mads er et gastronomisk legebarn og jeg glæder mig til at se hans legeplads.

Jeg var lige kommet helt hjem da jeg fik et bip fra Sif. Hvis jeg kunne overkomme at tage bussen ned på Viby Torv med en bus - så ville hun stå klar der som 'Den gode hvede-fegudmoder' med en pose nybagte hveder. Awwww, hvor heldig kan man være? Det kan vel ikke komme som en overraskelse at jeg luntede over og hoppede på en bus. Mens jeg ventede på bussen fik jeg en sms fra en anden veninde, Helle, som bor lige i nærheden - om jeg ville kigge forbi til the. Oh yes, det ville jeg bestemt. Så jeg fik først knus og hveder efterfulgt af knus og the. Og så gik eftermiddagen med hygge og snak. Vel hjemme igen kom Max så og spiste - men vi var begge trætte, så han kørte hjem lige bagefter, men en af Sifs skønne hveder i lommen. Det blev en laaaaaaaang, men helt igennem dejlig dag.

Nu skal jeg slappe af resten af weekenden og ha' styr på mails, kommentarer og alt der ligger i stabler og venter. Og jeg skal samle kræfter og appetit til noget helt vildt på mandag. Men det løfter jeg først sløret for hvad er når vi kommer tættere på.

Men jeg kan afsløre at det involverer 7 retter. Uh, jeg glæder mig.

10 kommentarer:

 1. Tak for mad, det smagte himmelsk ♥

  SvarSlet
 2. Kære Malou
  Elsker bare din entusiasme, din blog, dine kreative evner.
  Ha' en dejlig, dejlig weekend.
  Knus Hanne

  SvarSlet
 3. Hej Skatter

  Det var dejligt at du kom forbi til middag <3

  Vi ses på søndag :-)

  SvarSlet
 4. Kære Hanne

  Awww, hvor er du sød :-)

  Jeg håber virkelig at vi snart kan ses.

  Tager gerne en bus i din retning eller måske skulle vi mødes til sushi i Herning???

  Knus Malou

  SvarSlet
 5. Sikke en fin lille bassegøj - sådan en kotelet kunne jeg godt sætte gebisset i ;-)

  Smart med de gnocchi - dem har jeg ikke set før!

  SvarSlet
 6. Den ser lækker ud den der kotelet, god sammensætning af fyldet. og god idé at bruge resten som pålæg på den måde.
  Dejlig inspiration :-)

  SvarSlet
 7. Mmmh, Malou, den ser lækker ud den kotelet. Er vild med billedet af kotelet-munden :-D

  SvarSlet
 8. Piskehaps - Kom frisk, der er lige 2 tilbage i fryseren. Så skal du få bassegøj...

  Sorry, kunne ikke dy mig :-)

  Jeg ved de har dem fast i Irma.

  SvarSlet
 9. Hej Randi

  Åh, det var noget labert fyld. Tak skal du ha' :-)

  Er vild med rester til frokost.

  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 10. Hej Camilla

  Tusind tak skal du ha' :-)

  Hæ hæ, jeg syntes lige den skulle med.

  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...