søndag den 8. maj 2011

Hjemmerøget torskerognssalat...

Torskerogn er noget jeg holder meget af at spise til frokost. Stegt i SMØR på rugbrød med remoulade og citron er det en sand lækkerbidsken - men prøv også at lave en torskerognssalat, det er rigtig godt som bla sandwichfyld. Kan man ikke få frisk rogn i 'bukser' må man finde det på dåse. Der findes mange forskellige mærker - og der er meget forskel på kvaliteten. Der er tit enten meget mel eller andet bindemiddel i som gør det til en underlig grynet masse. Jeg foretrækker helt klart den her:

Ud over at være velsmagende er den MSC-mærket. Det har jeg skrevet noget om før lige her.

Jeg har før lavet torskerognssalat med rygeost og den Tallinn-inspirerede med rødbede - denne gang skulle den røgede smag ikke komme fra andet end torskerognen selv.


Jeg måtte derfor ha' gang i min lille røgovn fra Abu som jeg også lavede det her røgede stenbiderrogn i.

Torskerognen blev skåret i tern og røget i ca 1 minut. Det skulle ikke være for kraftigt - bare ha' et snert af røg.

Den røgede rogn blev most med en gaffel og blandet med 1½ spsk cremefraiche og 1½ spsk mayonnaise. Der blev smagt til med salt, peber og citronsaft.

Max foretrak den helt plain på groft rugbrød med et drys peber.

Jeg foretrak lidt salat under og et par løgringe på toppen.

Og for at få brugt resten blev det til et par happere før aftensmaden. Ikke noget dårligt første forsøg. Min næste frokostprojekt fra røgovnen bliver røgede rejer og røget dåsetun. Jeg drømmer også om at ryge noget olie så jeg kan lave en røget mayonnaise - det fik jeg første gang på Restaurant ET og har tænkt på det siden som det perfekte tilbehør til en kartoffelmad.

Er du til røgede ting?

4 kommentarer:

 1. Ja da - røget ost er det lækreste, og langt de fleste former for røget fisk er også vildt lækkert!

  SvarSlet
 2. nul, får tit halsbrand af det, MEN det ser suseme lækkert ud med den torskerognsalat :)

  SvarSlet
 3. For KATTEN da, hvor lyder det bare som et herrelækkert pålæg. Uhmmmmmm rogn i bukser er simpelthen bare TOP-NICE:-)))

  SvarSlet
 4. Ja da - skal på et røg kursus i Juni (danish outdoor) så mon ikke jeg skal have en lille rygeovn :-)

  Det troskerogn skal jeg lige prøve - det må jeg kunne lave over en spand med halm (som jeg nu bruger til rygeost)
  Det ser lækkert ud - erfaringer med røget olie vile være rart :-) Har hørt det skal ryge længe før det tager smag...??

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...