lørdag den 21. maj 2011

Grillet halloumi-style ost med lun salat...

I denne uges Vegetarkasse var der en pakke Crostello Brat- und Grillkäse. Det er at den cypriotiske ostetype halloumi og er særdeles velegnet til at grille. Jeg gjorde derfor en dyd ud af nødvendigheden i aftes og lavede hele aftensmåltidet på grillen.

Ost til aftensmad? Ja da, kender du ikke den her sang?: ♪♫♪ Cheese is a kind of meat - A tasty yellow beef - I milk it from my teat - But I try to be discreet - Ooh cheese, ooh cheese ♪♫♪. Der er en lille præmie til den der genkender det først!

Sådan så pakken med osten ud. Læs mere om den her. Jeg ved ikke om halloumi er et beskyttet produktnavn - men det er den slags ost det er, så det navn holder jeg fast i.

[Eller det vil sige - det holdt jeg fast i. Nadia har nemlig gjort mig opmærksom på at navnet ER regionalbeskyttet på lige fod med Feta, Champagne og Parmaskinke. Af samme grund har jeg også ændret indlæggets titel. Tak Nadia, så har jeg også lært noget i dag.]


Der var virkelig jackpot i ugens kasse. Her asparges og ramsløgsblomster.

Jeg ville gerne lave en grillet lun salat til osten og fandt både rester og nye ting frem.

En sød kartoffel og to almindelige, skrællede og skåret i 1 cm tykke skiver.

Skiverne fik først en tur på grillen og kom derefter i et ovnfast fad. De blev dryppet med olie inden de fik et skud salt og peber. De fik derefter ca 15 minutter i ovnen på 175°C.

Et helt bundt grønne asparges (enderne 'snappet' af), ½ flækket squash (med kernerne skåret ud) og ½ peberfrugt blev vendt med lidt olivenolie inden det kom på grillen.

Peberfrugten kunne nemt flås for skind bagefter. Grøntsagerne blev skåret i mundrette bidder (på nær et par asparges som skulle agere leje for osten) og vendt med en marinade af olivenolie, citronsaft, salt og peber.

Det er lige før den lune grillede salat var et måltid i sig selv. Jeg pyntede af med frisk timian og ramsløgsblomster.

Osten blev befriet fra sin plastik, duppet helt tør med køkkenrulle og vendt i olivenolie. Den fik ca 6 minutter på grillen og blev flyttet lidt rundt så den fik fine grillstriber.

Osten skal spises rygende varm - den er SÅ kompakt at den bliver viskelæderagtig når den køler af. Jeg kan ikke rigtig blive enig med mig selv om det er 'hot eller not'. Det 'knirker' mellem tænderne og smager ikke af ret meget i sig selv. Det er et stykke til i pakken - det vil jeg se om jeg kan lave et eller andet vildt af.

Er du til halloumi?

12 kommentarer:

 1. Fik første gang Halloumi på en ferie på Cypern. Troede det var fetaost og spurgte hvordan de kunne få den til at holde formen selvom den blev varm - de kiggede (med rette) på mig som om jeg var åndsvag og forklarede ´hvad det var.
  Siden har Halloumi osten været på forret menuen ind imellem.
  Synes dog den kan blive lidt gummiagtig hvis den får for meget - så kan den næsten knirke når man spiser den :-)
  /Erland

  SvarSlet
 2. Jeg synes halloumni smager lækkert. Jeg kan godt li, at osten holder konsistensen selvom den grilles.

  Ramsløgsblomsterne ser godt nok flotte ud!

  SvarSlet
 3. I love it! Jeg spiser den tit i omelet om morgenen. Sammen med et hurtigt drys oregano får morgenmaden et rigtigt sydeuropæisk (okay, pizza-agtigt) præg.

  Virkelig smukke billeder, du tager!

  Hej fra Jane

  SvarSlet
 4. Jeg spiser også tit halloumi, jeg synes det smager SÅ godt, når det er grillet! Det er et fast indslag i vores grillaftener.

  Det er i øvrigt et beskyttet navn - ligesom feta ;) Det SKAL komme fra Cypern, før det må hedde sådan.

  SvarSlet
 5. Sjovt, der popper nok også lidt halloumi op på min lille nye blog i løbet af imorgen - det skal vi nemlig også ha' her til aften. Jeg og kæresten eeeelsker halloumi, og som vegetarer er cheese virkelig vores meat :)

  SvarSlet
 6. Hehehe - nej, jeg kan ikke vænne mig til den lyd, og så synes jeg ikke rigtig, at den smager af noget. Men godt at se flere sjove oste i køkkenet... *ostelokker* :-D

  SvarSlet
 7. The Mighty Boosh!

  - og det SÅ lækkert ud, det måltid!

  SvarSlet
 8. Jeg ælsker den ost....uhmmmm

  SvarSlet
 9. Øj, hvor ser det lækkert ud, Malou - ja, helt vildt :-) Smart at lave hele molevitten på grillen. Jeg har aldrig smagt halloumi, men det må der gøres noget ved!
  Varme klem.

  SvarSlet
 10. kender ikke osten så godt. har kun smagt det i en sandwich sammen med grillet aubergine, pesto og salat. det var godt...
  vh c

  SvarSlet
 11. The Mighty Boosh fra 2003 - præsenteret af Tommy Nooka xD fantastisk lejrbålssang xD i det hele taget er jeg mærkeligt vild med sange hvor ordet ost indgår ö flere quizzer af den slags (:

  SvarSlet
 12. Min veninde har lavet det fra tid til anden, men hun plejer at vende den i mel, inden hun steger den. Den skal have høj varme i kort tid, men så bliver den også super duper god! Spød uden på - ost inden i.

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...