søndag den 17. april 2011

Lasagne med grønt bid...

I går snakkede vi om at bestille mad udefra, for der var ikke ret mange skeer at gøre godt med. Den beslutning blev dog hurtigt lavet om efter et kik i køleskabet.

For et par uger siden var der en pakke friske fuldkorns lasagneplader med i Vegetarkassen - dem havde jeg da glemt alt om. En lasagne er perfekt når kræfterne er små.

Jeg lavede en meget simpel og hurtig kødsauce. Ikke noget med langtidssimret bolognese som den her.

400 g svitset oksekød (hurra, vores lokale forhandler det nu økologisk), 2 hakkede løg, 1 revet squash, 2 fed presset hvidløg og en flaske sugo. Simret i ca 30 min og smagt til med salt, peber og et nip sukker.

Jeg lavede en hurtig mornaysauce - som er en béchamel (opbagt hvid sauce) tilsat ost. Jeg kom både lidt mozzarella og friskrevet parmesan i. Og så selvfølgelig lidt revet muskatnød.

Lasagne er meget 'blød' mad så jeg ville gerne ha' lidt grønt knas i. I denne uge har jeg fået KUK Kassen og i den var et kæmpe hoved broccoli som passede helt perfekt til formålet.

Jeg snittede det hele i små stykker - og lod det forblive råt.

Selv om der allerede var ost i saucen, skulle der lidt mere til. Revet mozzarella fra Naturmælk og parmesan (også rester fra en vegetarkasse).

Og så er det bare med at smække lasagnen sammen. Først lidt kødsauce og mornay.

Der kan man bare se, mit fad passede nøjagtig til 3 plader.

Næste lag var først kødsauce og så halvdelen af den rå broccoli.

Mornaysauce og lidt ost over. Derefter plader, kødsauce, broccoli, mornay, ost, plader og så resten af mornayen.

Og så bare ost på og ind i ovnen. 30 minutter ved 200°C - hold øje med at den ikke bliver for mørk.

Lad den færdige lasagne stå og sætte sig i ca 20 minutter før den skal serveres. Den bliver ikke kold, den sætter sig bare og bliver nemmere at skære pæne stykker af.

Mens lasagnen tog et hvil smækkede jeg en lynhurtig salat sammen. Bare lidt gulerod, agurk, en lille dåse majs, 2 tomater og 'little gem' salat - olivenolie, hvid balsamico og salt/peber.

Det virkede! Der var stadig godt med bid og knas i broccolien. Hurtig og nem mad - og der er rester til frokost i dag.

Nu står den på påskeferie her den næste uge. Vi skal bruge noget af tiden til at få lavet budgetter og organisere hvem der skal ha' hvad og hvorfor. Der bliver dog også tid til en tur i biffen og et besøg på byens nye tex-mex restaurant Chi-Chi's. Påsken har aldrig betydet det store for mig og jeg pynter ikke op........øh.....og mit julepynt er MULIGVIS ikke pillet ned endnu.

Ved endnu ikke helt hvad for noget mad der skal laves i påsken. Jeg har i denne uge bestilt Vegetarkassen, en pose med 1 kg friske asparges og 1 kæmpe kylling fra Sødam. Så en ting er da sikkert: der bliver lavet påskekylling i Römertopf.

God palmesøndag til alle.

4 kommentarer:

 1. Kære Malou
  Lasagne er bare min "all time favorite"! Jeg kunne sagtens spise lasagne mindst 1 gang om ugen.
  Rigtig god påske til dig.
  Knus Hanne

  SvarSlet
 2. Eeeeeeeeeeeeeeelsker lasagne! *indsætter hjerter*

  Påskepynt har jeg heller ikke, men i ca. 10 år i træk brugte jeg også hver påske i Jylland, og jeg tror faktisk, at sidste år var det første, hvor vi rent faktisk var hjemme i påsken. Det er vi også i år, så det kan være, vi skal spørge kattene, om ikke de kan klæde sig ud som påskeharer :-D

  SvarSlet
 3. Lagsagne med rigtige goe friske plader er mums og lang fra plader fra den lokale købmand til 8,95 uden æg :-(
  Lasagne er en dejlig spise nu her i påsken hvor alle med en blog skal lave lammekølle :-)

  Ps- din stenbiderrogn med GED gik rent ind - flere gedeoste opskrifter tak :-)
  /Erland

  SvarSlet
 4. Lasagne lavet med gode friske plader er jo altid et hit, og skal vi da have i en af dagene her i påsken :)

  Påskehilsen

  Monne
  restauranter København
  http://restauranter-københavn.dk/

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...