onsdag den 27. april 2011

Fibromyalgi-venligt udstyr...

"Man må aldrig gå ned på udstyr" - sandere ord er aldrig ytret. Når man skal leve med fibromyalgi er det endnu vigtigere at ha' det helt rigtige udstyr - det kan gøre både dagligdagen og pligterne meget nemmere at overskue.

Jeg har desværre måtte lægge min store onde kokkekniv (245 g) permanent på hylden, den har været min bedste køkkenven i mange år - men nu er den desværre blevet alt for tung for mig. Alternativet til den har indtil et par uger siden været G-2 fra Global, som er noget lettere (166 g). Men nu har jeg så fået den helt perfekte kniv til rådighed og testning fra Santoku:


En rasende skarp japansk kokkekniv 'Gyoto' med knivsblad af shiro kami stål og kulstof. Kniven har, på trods af sit relativt store blad, en vægt på bare 131 g. En meget fibro-venlig kniv.

Min nye japaner har snittet det meste af rovet fra Risskov. Vi er allerede blevet meget gode venner. Det er fedt at endelig ha' en kniv i hånden som har de kvaliteter jeg sætter pris på - og som har en vægt der gør at jeg kan bruge den i længere tid af gangen. Kniven kan købes her.

En anden ting der kommer til at gøre køkkenarbejdet nemmere er min nye håndmixer fra Bosch - med medfølgende stativ og skål. Jeg anede faktisk ikke at man kunne få sådan en før Marianne fra Kager skal der til viste sin frem. Jeg stod netop og skulle ha' en ny, for min gamle Eva har lige givet op efter 15 års tro tjeneste.


Piskeriset til stavblenderen kan ikke klare ret store mængder og Kenwood'en kan ikke klare små - så jeg har tit måtte vælge ting fra som skal laves med en håndmixer. Men nu skulle jeg kunne piske og røre uden hjælp. Den svinger utroligt meget i pris - men jeg fandt den her som et af de billigste steder.

For at gøre min blogning lettere har Max foræret mig et nyt Microsoft Wireless Comfort Desktop 5000 tastatur.

Det har den helt rigtige modstand i tasterne så jeg også kan skrive når jeg har ondt i fingrene. Tastaturet er købt her.

Nu hvor Max flytter er der en masse praktiske ting der skal findes løsninger på. Alle tunge ting skal flyttes ned hvor jeg kan nå dem og der skal laves 'kælderrum' på kontoret. Kagekonen har givet mig et link til en billig og fuldstændig fantastisk tysk webshop med udstyr til dyr. Der kan jeg få kattemad og grus meget billigere end herhjemme - og få det bragt til døren for ca 5o kr med GLS. Der er selvfølgelig mange flere ting der skal findes løsninger på, men dem tager jeg hen af vejen som de kommer.

5 kommentarer:

 1. Jeg har i mange år også brugt elpiskere med stand, men de er sjældne at finde, og min nuværende er begyndt at vise svaghedstegn, så tak for tip om den!

  Og super med mulighed for at få tungt kattehalløj bragt til døren.

  SvarSlet
 2. Åh, hvor er det dejligt at læse, hvordan du finder nye løsninger og ikke lader dig hindre. Sejt!

  SvarSlet
 3. Hvor dejligt du nu har fået dig... En hel del billigere end min hmmm hihihihi

  Håber du bliver lige så glad for den, som jeg allerede er for min.

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
 4. Nu ved jeg godt vi ikke kender hinanden. Men hvis det nu går helt galt, og du virkelig har brug for hjælp til noget en dag, så må du jo sige til, vi bor jo altså lige overfor hinanden :-)

  SvarSlet
 5. Besök gärna denna nya blogg som ger svaren på hur och varför våra moderna sjukdomar uppstår.

  http://gluten-celiaki.blogspot.com/2011/03/fibromyalgi-kan-direkt-knytas-till.html

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...