mandag den 11. april 2011

Besøg hos Quooker...

I torsdags havde Quooker inviteret en flok mode- og madbloggere til en hyggelig aften hos CPH Square, som er et kæmpe designhus og showroom. Da det blev hørt at min søster ville hente og bringe mig, blev hun straks inviteret med til arrangementet. Så søsterboblen mødt op med et smil på læben og en sang i hjertet.

Foto: Mike Nybroe
Der var opstillede små køkkenenheder til lejligheden og fra dem havde vi en god udsigt til det store udstillings rum.

Hver køkkenenhed var udstyret med et almindeligt blandingsbatteri og en Quooker. Og så kunne det sjove begynde. Først var det er oplæg med Quookerens historie - fra ide til færdigt produkt. Og så blev vi sluppet løs i køkkenerne for at lave lidt mad og prøve hvad en Quooker kunne bruges til i praksis.

Foto: Mike Nybroe
Den kyndige kok som skulle lede slagets gang var Nicolai Tram fra bla NaCl. Jeg har haft fornøjelsen at møde Nicolai før og glædede mig til at se hvad han havde fundet på til os.

Nicolai gennemgik menuen og instruerede os i hvordan Quookeren skulle lege med i måltidet. Han demonstrerede derefter hvorledes man fileterer en rødtunge (fladfisk), noget ikke alle de deltagende havde prøvet før.

Min søster var meget glad for at lære det og mestrede det på ingen tid. Nu vil hun for fremtiden ikke være spor afskrækket af at købe hele fladfisk. Der var stillet Pure Komachi fiskeknive til rådighed som simpelthen var en drøm at arbejde med. Både søs og jeg roste knivene - og fik lov til at tage en med hjem hver. Wow, tak - det var en skøn gave.

Fileter af rødtunge, saltet og rullet i film til ballotine - dampede i vand fra en Quooker ca 6 minutter.

Den færdige forret 'rødtunge brændende kærlighed'. Ud over den saftige rødtunge var der sprøde bacontern, råsyltede rødbeder og perleløg, en varm rødbedevinaigrette og karse. En skøn og let forårsforret.

Hovedretten lød på 'kylling med hvide flæskesvær og cous cous'. Kyllingen blev sat over inden vi indtog forretten, da den skulle trække ca 20 minutter i vand direkte fra Quookeren.


Kyllingen blev, på samme vis som fisken, rullet stramt i film til en ballotine. Det må her understreges hvor vigtigt det er at kyllingen får nok. Vores var ikke nok efter de første 20 minutter og måtte have lidt længere i det varme vand. (Efter de første 20 minutter skar vi et lille stykke af til at teste om kyllingen var nok, det spiste jeg uden at tænke over det. Det hævnede sig grusomt efter et par timer og jeg måtte aflyse resten af weekendens program).

De 'hvide flæskesvær' ser sådan ud efter tilberedning. Det er SOSA 'air bag' som er....æh...tørret svinehud i pulverform. De poppes i varm olie meget lig popcorn. Nicolai forklarede at det var valgt for at give retten lidt 'stegt' smag også.

Nicolai anrettede min søsters tallerken, så vi havde noget at kigge efter. Den dampede cous cous var rørt op med fynsk rygeost og garnituren var lidt porre og spidskål, blancheret og knasende lækkert.

Jeg gik i en lidt anden retning og anrettede min tallerken således. Brian fra Gastromand kaldte anretningen Noma'sk - hvilket gjorde mig ret så glad.

Der blev spist, hygget og socialiseret med de andre bloggere rundt om bordet. Jeg kan røbe at der blev talt ret meget om mad.


Efter maden blev aftens konkurrence skudt i gang - præmien var en Quooker. Og hvad skulle man så gøre for at vinde? Man skulle fremtrylle et perfekt blødkogt æg ved hjælp af en skål og vand fra en Quooker. Efterhånden som æggene blev afleveret til bedømmelse fik de navneskilte på og sat på parade. Til sidst udvalgte Nicolai det vindende æg: Tillykke til Jan fra Griseriet med Quookeren. Jeg havde, som den eneste, kogt mit æg for meget. WTF? Skulle vist ikke ha' skiftet vandet mere end en gang alligevel. Det var brændærgerligt for en Quooker kunne virkelig ha' været en stor hjælp herhjemme nu hvor jeg ikke længere kan løfte en kogekande. Vi fik et fornemt tilbud om at købe en til halv pris, men selv det er for stort et udlæg for mig lige nu. Nu skriver jeg den på ønskesedlen og starter en opsparing - så må jeg se på det senere på året.

Tak for en hyggelig aften til både Quooker, Nicolai og bloggerne. Fotografen har klippet en lille film sammen fra arrangementet som du kan se her:Video: Mike Nybroe

9 kommentarer:

 1. Ser ud til at have været et rigtigt spændende arrangement i var til der. Jeg har tidligere kigget på Quooker og tænkt at den ville vi da kun få brugt til te og evt. for at få kogt vand klar til æggene lidt hurtigere. Men de eksempler der laves med menuen er da rigtigt gode og fik da i hvert fald mig til at genoverveje om vi ikke skal have sådan en i køkkenet.

  Over and out,
  Kim Schulz

  SvarSlet
 2. Okay, jeg er det dovne barn der ikke kan finde ud af at følge et link og læse selv, så hvad ér en Quooker??

  SvarSlet
 3. Altså hvis man har en lidt fræk tankegang så ligner kokkens anretning noget... mandligt, så jeg ville til hver en tid også foretrække at få serveret din anretning på tallerken, end den anden.. :) Er det kun mig som kan se det?


  - Julie (juliabsn.blogspot.com)

  SvarSlet
 4. Ah, det var det, du havde lavet, siden du blev skidtmads. Lyder nu ellers til, at I hyggede jer. Havde jeg vidst, at du kom, havde jeg nok taget med alligevel :-)

  SvarSlet
 5. Aaah nej da -haaber du er helt frisk igen - meget fin beskrivelse af arrangementet og anretning! Men jeg er nu ikke helt overbevist om, at jeg bare ¨maa have¨ saadan en meget varm vandhane.


  Lise
  http://detskalsmageafnoget.blogspot.com

  SvarSlet
 6. Misundelse er en grim ting ...så jeg er IKKE misundelig over IKKE at have været med :-) Der sker ik`så meget på Fyn. Men dejligt at kunne følge andres spændende oplevelser :-) Ser ret spændende ud . . .

  SvarSlet
 7. Hej Malou :)

  Hvor ser det bare skønt ud :)

  Dejligt at det var en spændende oplevelse.

  De bedste hilsner fra
  Anita
  Liv og Mad

  SvarSlet
 8. Hvor lyder det spændende Malou!
  Sikke et arrangement - og så med Nikolai. Jeg havde fornøjelsen af at arbejde i køkkenet med ham en aften på Hotel- og Restaurantskolen; og han er virkelig dygtig :-)
  Super fin Noma'sk anretning, du har lavet!

  SvarSlet
 9. Sikke en skøn oplevelse, Malou!!! Ordet Quooker må jeg lige have googlet, for helt at være med ...
  Varme klem til dig!

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...