lørdag den 5. marts 2011

S'more - på den frække måde...

Nu skete der igen det at jeg havde lidt grov forårsrulledej til overs efter at ha' lavet de veganske ruller med tofu. Sidste gang jeg havde lidt dej til overs forsøgte jeg mig med en nougatrulle - og den blev super lækker. Hvad skulle jeg så forsøge mig med denne gang?

Valget faldt på den amerikanske klassiske lejrbålssnack s'more. I traditionel forstand er det en bålristet marshmallow og lidt chokolade imellem 2 grahamskiks. Det måtte der kunne leges med.

De store chokoladeknapper fra Mølle Skovly er mørke, bitre og meget velegnede til at kombinere med skumfidusernes übersødme. I Tallinn havde jeg fundet mini-marshmallows. De var købt med hjem til at komme i varm kakao, lave fondant af og blande i frugtsalat - men jeg var bare aldrig kommet så langt. (Man kan altså også få økologiske skumfiduser i div helsekostforretninger hvis man vil køre den rene stil).

Jeg overvejede at sætte hver lille dut på en tandstik og give den et par sekunder med gasbrænderen - men nåede til den konklution at jeg godt kunne undvære den grillede smag (læs: gad ikke). Chokolade og skumfiduser rulles ind i forårsrulledejen der lukkes med 'lim' rørt af mel og vand.

Rullen fritteres i 180°C varm olie til den er gylden og sprød. Jeg havde lidt undervurderet skumfidusernes evne til at udvide sig ved opvarmning og rullen endte med at lække lidt fra den ene ende.

Wow, det var bare den syndigste snack EVER. Den sprøde dej, den bløde marshmallow og den smeltede chokolade - super kombination!

Advarsel
: fyldet bliver meget varmt (og det gør liiiidt ondt når det flyder ned af hagen og ender i kavalergangen - specielt hvis man snakker i mobil med sin søster og kun har den ene hånd fri).

Det sidste ark dej blev lige pimpet lidt ekstra. Der kom ca 2 tsk frysetørrede hindbær i (fra den fancy cheesecake).

Den makkede ret i frituren og blev rigtig pæn.

Og endnu lækrere end den første rulle. De syrlige hindbær gav en god kontrast til den hidsige sødme. Så har du et ark forårsrulledej eller to til overs, så er her et forslag hvad de kan bruges til.

Der var endnu en pakke dej med i ugens 'Vegetarkasse' - men dem har jeg smidt i fryseren. Nu skal jeg lige holde en pause fra det friturestegte.

Men jeg skal bestemt ikke holde en pause fra det søde. I dag skal nye og gamle Kagedåser mødes hos kagegudinden Sif og holde konditoridag. Der kommer endda et par bloggere kørende helt fra Sjælland for at være med. Der bliver mulighed for at smage 3 slags lagkage, roulade, hindbærsnitter, semlor og cremeboller. Hmm, skal vist ha' den eksterne mave med....

God lørdag til alle!

Ps. jeg beklager virkelig det kommentarhul jeg er faldet i. Hver gang jeg skal sætte mig ned for at besvare dem, blokerer jeg helt. Jeg har læste dem alle op til flere gange og vil SÅ gerne svare. Men der hvor jeg er nået til er det følelsesmæssigt svært fordi det går tæt på. Så nu prøver jeg en anden strategi og begynder i morgen forfra med de nyeste kommentarer og bevæger mig bagud. Håber det er løsningen. Tusind tak for jeres tålmodighed.

9 kommentarer:

 1. F... søren da hvor ser de gode ud! Lækker lækker idé - love it :-)

  God appetit hos Siffer ;-)

  SvarSlet
 2. det er for sejt, det der - meget kreativt :)

  SvarSlet
 3. Hejsa :)

  Uhh, hvor er det en fræk lille sag, du har fundet på der..

  De bedste hilsner fra
  Anita
  Liv og Mad

  SvarSlet
 4. "Advarsel: fyldet bliver meget varmt (og det gør liiiidt ondt når det flyder ned af hagen og ender i kavalergangen - specielt hvis man snakker i mobil med sin søster og kun har den ene hånd fri)"

  Var ved at flække af grin da jeg læste den sætning. LOL

  Sikke en lækker syndighed at smide på nettet sådan en lørdag aften hvor hygge-genet skriger. ;o)

  SvarSlet
 5. Rigtig god fornøjelse med kagesmagedagen hos Sif :)

  Dine ruller er bare for lækre, siger min søn, som bestemt syns vi skal prøve at lave sådan nogen..

  SvarSlet
 6. Sidder lige og morer mig over dit kavalergang-uheld ;-) Sikke en syndig lille delikatesse.. Det ser bare for lækkert ud!

  SvarSlet
 7. Skulle du ikke bare kontakte Daloon - seriously - og tilbyde dem, at udvikle et sød-rulle-sortiment?

  For det der, er da for genialt, især den med hindbær.

  SvarSlet
 8. Kære Malou
  Du er da bare fuld af gode idéer.
  Håber, at du har spist, så du var ved at b..... dig hos Sif :)
  Knus Hanne

  SvarSlet
 9. Tak for de søde kommentarer :-)

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...