lørdag den 19. marts 2011

Lykken er...

For mig er lykken at kunne spise sig mæt hver dag i skønne råvarer der er gavnlige for helbredet og gør maven (og munden) glad. Det at kunne åbne døren her på 3. sal, hver fredag morgen, og hive de skønne sager direkte ind i køkkenet gør mig både glad og lykkelig.

Den labre Eva nede i Tyrkiet har lavet en give-away hvor man kan deltage med sit bud på hvad lykken er. Præmien er en hemmelighed indtil videre, men det bliver noget spændende fra Istanbul. Lav dit eget indlæg og link til det her.

I går da jeg åbnede døren så det sådan ud i gangen. Nederst 'Vegetarkassen' som er grønt og tørvarer i en trækasse og kølevarer på is i en flamingokasse. I midten står det en kasse med en kylling fra Sødam og øverst en kasse med stenbiderrogn.

Se lige den basse her: 2,5 kg skønherlig økologisk kylling. Den glæder jeg mig til at skulle forvandle til en KÆMPE karryret på tirsdag.

Man siger at penge ikke kan købe lykke. Men de kan købe stenbiderrogn - og det er næsten det samme. I aftes svælgede vi i de rosa perler så det var en fryd. Det blev til mange forskellige anretninger, men der er sgu ikke noget der slår klassikeren: blinis med cremefraiche, hakket rødløg, en generøs portion rogn og et nip dild. (i morgen kommer der et indlæg med både bagning af de gærhævede fuldkornsblinis, rensning og saltning af rognen samt alle de forskellige anretninger).

Hvad er lykke for dig?

7 kommentarer:

 1. Kære Malou, din labre kikærte ;-)

  Mmhmmmn, elsker elsker ELSKER stenbiderrogn! Og giver dig helt ret: Klassikeren med blinis er bare top notch!!
  Jeg kan i dén grad leve mig ind i, hvor lykkelig du er, når der står kasser fyldt med lækre råvarer på din trappe hver fredag. Jeg ville klappe i hænderne som et lille barn! (eller en japaner ;-))
  Skønt at du havde lyst til at lege med!

  Rigtig go' weekend.
  Kh. Eva

  SvarSlet
 2. Lykken ville være at få lov at besøge dig OG at blive bespist til jeg revner af dine ALTID lækre retter. Måske med en kage fra Anarkisten ( hvis kager jeg drømmer om om natten hihi) .. til kaffen.

  Gad godt møde jer begge og bare spise til jeg segnede.

  DET er lykke i en kagedåse;)

  Mange knus kære du, og dejlig lørdag

  Henriette

  SvarSlet
 3. Jeg_elsker_kylling_fra_Sødam!!! :)

  SvarSlet
 4. uhme...lykken er mange ting. At hverdagen er fyldt med gode ting som man godt kan lide. det gør livet godt.
  men allerbest ved jeg ,at det er det, at rejse et nyt sted hen. lade sig opsluge af kulturen, kunsten, musikken og maden. og bliver så overstimuleret at jeg glæder mig til at komme hjem igen. hjem til min gode lejlighed, min by og venner og den gode mad jeg selv laver.
  så er det som om jeg er kongelig og leve på et slot og alt er godt og trygt.
  -charlotte

  SvarSlet
 5. Hej Malou :)

  Dejligt indlæg. Sidder endnu engang og sukker efter dine skønne kasser :)

  Jeg er helt med dig på, at god mad er lykken, fordi det gør kroppen godt.

  De bedste hilsner fra
  Anita
  Liv og Mad

  SvarSlet
 6. Lykken er i de små ting og viser sig i glimt. Der er helt sikkert en hel del lykke i stenbiderrogn med cremefraiche og rødløg! Uhm! Har allerede spist en del (til overpris), men nu må jeg snart ud efter mere :)

  SvarSlet
 7. Tak for jeres søde kommentarer :-)

  Stenbiderrogn er virkelig en overset delikatesse. Jeg er SÅ glad for at ha' fået 2 kg at lege med i år.

  Åh, jeg hopper skam og klapper i hænderne når jeg åbner døren fredag morgen :-D

  Kram

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...