torsdag den 24. februar 2011

Sjov, spas og sygdom i skolekøkkenet...

Jeg gjorde noget lidt dumt i går: tog til madlavning hos Gourmet Girafferne selv om jeg var syg. Det hævnede sig noget så grusomt senere på aftenen - men det var nu alligevel det hele værd. Jeg trængte til at spise noget lækkert, hygge med de andre og ikke mindst grine, efter 1½ uge på langs. Det var som altid dejligt at tilbringe 4 timer sammen med Lars og Signe (og høre om hendes tur på Noma i ALLE detaljer) - og jeg skal love for at der blev grinet igennem. I går var der en del sjov snak om VVS mænd og deres gerninger. Jeg tror aldrig mere jeg kan kigge på en svupper uden at tænke på Signe *fnis*

Uh, jeg kan jo lige starte med at fortælle om mit eget besøg af en sådan i går. Det skal siges at jeg i telefonen allerede havde snakket med firmaet om installationen af ½ tommes kobberrør med en afspændingsventil. Firmaet er det som min boligforening benytter, så de har lavet flere af den slags installationer i de her blokke. Så langt så godt. Firmaet sender så en lærling ud til mig i går formiddag. Hans første ord da han ser badeværelset er "Der er jo ikke nogen rør". Øh, nej - det er jo ligesom det du er her for at lave! Jeg viser ham derefter det vandudtag øverst i bruseren hvor røret skal monteres (efter instruktion fra boligforeningens varmemester). Fyren siger "Det er ikke det - der kan ikke sættes vand til". Derefter sjosker han ned og henter noget værktøj for at kikke nærmere på dimsen i brusekabinen. Efter 5 minutter må han så indrømme at det sørme er der der sættes vand til. Han beslutter sig så for at køre efter materialer - for han har ingen med! Lur mig ikke om jeg kommer til både at betale for hans tid for den tur - på trods af at materialerne var aftalt på forhånd. Han er væk i laaaaaang tid. Endelig kommer han tilbage og får svejset, bukket og boret. Vupti, så er der rør på 25 minutter. Jeg får ingen regning, men får at vide at den kommer med posten en af dagene. Han forsigtige overslag lyder dog på et sted mellem 3 og 4000 kr. Yikes!

Hov, det var et sidespor. Tilbage til i aftes. Vi lavede som altid 3 retter mad til ca 150 kr pr snude. I går blev det dog kun 120 kr, som må siges at være en meget rimelig pris for det vi fik.

Forretten var en råmarineret 'canneloni' af selleri fyldt med svampe, toppet med en stegt jomfruhummerhale og med selleriskum til.

Hovedretten var stegt svinenakke med 2 varianter af græskar (puré og ristet), en garniture af pære og druer samt en reduceret kalvesky med sorte oliven.

Og så var der desserten 'Hindbærdessert' (fra Cofocos En Kogebog).

Tak skal du ha' - der var mange delelementer. De friske hindbær er fyldt med en praliné lavet på hasselnødder. Bunden er sammensat af chokoladecreme, hasselnøddecreme, smuldret brændt hvid chokolade, kakaocrumble, hindbærcoulis og frysetørrede hindbær. En ret spændende dessert, som jeg helt sikkert skal lege mere med. Nogle af elementerne har jeg allerede lagt planer for - så når jeg bliver rask skal der leges i det søde køkken.

Som aftenen skred frem fik jeg det dog værre og værre. Som Signe skrev til mig senere på aftenen, så blev jeg stille. Og når jeg er stille er der virkelig noget galt. Jeg måtte tage en taxa hjem og gik i knæ på parkeringspladsen så snart jeg var blevet sat af. Puha, ikke sjovt. Måtte nærmest kravle op af trapperne bagefter. Nu bliver jeg nødt til at tage situationen mere alvorligt og er derfor 'sygemeldt' i 1 uge. Ingen aftaler - kun ro og hvile. Det har desværre betydet at jeg måtte aflyse Kagedåsernes Oscarnat på søndag. Det havde jeg ellers glædet mig til længe. Æv.

Jeg vil stadig blive meget glad hvis DU vil hjælpe mig og stemme på min mayonnaise i Olivado-konkurrencen. Der er et link til stemmeboksen lige her.

11 kommentarer:

 1. Rigtig god bedring! Jeg håber, at du hurtigt får det tåleligt, så du kan tanke op i køkkenet igen. :-)

  SvarSlet
 2. Hvor er det bare møgsurt med sådan nogle uventede håndværkerregninger - jeg synes bare jeg genkender din beskrivelse alt for godt, og som single ikke-handywoman (der må squ da være nogle ting her i livet man ikke behøver tage sig af at lære!!!) er man bare helt i deres magt. At betale ved kasse 1 søde frøken!! Føler med dig. Og så oven i købet når du har det så skidt fysisk .... men ja, grin er healing på højt plan, så det var nok godt du var i dejligt selskab og fik nærende mad lavet med kærlighed.
  Glæder mig til at se mere til din dessert, den lyder mums ... selv er i gang med nogle nye småkager med kaffe og nogle lækre kanel-chokolade-boller ....
  Sender dig god helse
  Marianne

  SvarSlet
 3. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 4. Well, det er også vigtigt at være i godt selskab :-)

  Jeg er stadig ved at besvime over prisen for tilslutningen, men nu jeg tænker nærmere over det, så var det nok også det prisleje, som håndværkeren krævede for at tilslutte opvaskeren i vores gamle lejlighed.

  Rigtig god bedring - håber du snart er på højkant igen :-)

  SvarSlet
 5. Rigtig god bedring - hvor er det bare træls for dig! Så må du sørge for at få restitueret ordentligt igennem...

  Åhh de kære håndværkere - vi skulle have et rør gravet ind i væggen, da vi fik lavet køkken, det kostede os lige knap 10.000 bobs! Og manden brugte ikke meget mere end 1 time... så jeg føler med dig!

  - Maj

  SvarSlet
 6. Hold da helt ferie der er styr på tingene der. Hvad var cannelonien fyldt med? Sikke en stor lækker jomfruhummerhale, hvor er de monstro købt?

  Græskar og svinekød virker umiddelbart som en ret lækker kombi, det skal prøves!

  Den dessert ser jo helt forrykt god ud, kan man lokke elementerne ud af dig uden at skulle investere i kogebogen? ;)

  Et af de bedre blogindlæg jeg har læst i lang tid!! Lækkert lækkert lækkert! God bedring!

  SvarSlet
 7. Hold da op, det er da noget af en madklub, du er med i der. Sikke nogle fine og flotte rette, I har fået lavet.

  God bedring :)

  De bedste hilsner fra Anita
  http://livogmad.blogspot.com/

  SvarSlet
 8. Rigtig god bedring, Malou, jeg håber, du går helt ned i gear og giver dig selv tid til at komme ovenpå igen. Jeres mad ser vildt lækker ud, men det med håndværkere ... yrk!
  Varme klem her fra Nordsjælland!

  SvarSlet
 9. Kære Malou
  Det lyder ellers som en hyggelig aften (og sikker en smækker menu - har især luret på det græskar. Vidste ikke, at man stadig kunne få græskar i Danmark, men de kan vel egentlig holde sig i evigheder, så det giver jo god mening). Hvor ærgerligt at du blev syg. God bedring & god weekend til dig.
  Kh Nadia

  SvarSlet
 10. Bare du kan se på mig uden at tænke på en svupper....
  Det var en dejlig menu, og en dejlig aften.
  KNus

  SvarSlet
 11. Hej Anne, Marianne, Piskehaps, Maj, Nicolai, Anita, Madame, Nadia og Signe.

  Tusind tak for de søde kommentarer :-)

  Jeg er ved at få spat af det vaskemaskinehalløj - håber der ENDELIG bliver ordnet i dag.

  Tak, jeg kæmper stadig med den sidste rest sygdom :-(

  Cannelonien var fyldt med svampe. Opskriften ligger faktisk lige her: http://www.gastro.dk/galleri/8-opskrifter-med-jomfruhummer/

  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...