søndag den 20. februar 2011

Grove luksus-kanelsnegle med marcipanfyld...

I dag har vi knoklet rundt, ryddet op og gjort rent. Nu da jeg skal til at bo alene er der nogle praktiske ting der skal løses. Jeg kan ikke slæbe tungt vasketøj til og fra vaskekælderen - så vi har nu fået løst det problem ved at købe en vaskemaskine + en tørretumbler til mig. Det bliver leveret og installeret allerede i morgen, så der skulle lige gøres plads til det på badeværelset.

Jeg er stadig sløj, så min andel gik mest på at rydde op og sørge for forplejning. Max tog alt det tunge og grove. Under min oprydning fandt jeg noget marcipan som jeg havde glemt alt om - noget der kunne bruges til at lave disse:

Labre grove kanelsnegle med ekstra smovset marcipanfyld, pyntet i dagens anledning med glasur og sukkerkugler. Jeg har bagt dem før med stor succes, men denne gang blev de lavet med groft mel i dejen og ekstra marcipanindhold i remoncen. Den oprindelige opskrift har jeg fundet her hos Signe, som har den fra 'Linus laver mad'.

Så oprandt endelig dagen hvor jeg fik indviet min Kenwood. Vi skal helt sikkert nok blive fine venner. Den er virkelig en drøm at betjene for fibro-hænder.

Dejen til sneglene:

25 g gær
2½ dl kold mælk
2 spsk neutral olie
1 spsk sukker
1 tsk salt
1 tsk st kardemomme
100 g grahamsmel
ca 300 g hvedemel (her Tipo 00)

Rør først gæren ud i den kolde mælk. Tilsæt olie, sukker, salt og kardemomme. Ælt dejen ved jævn hastighed til den er smidig og glat. Kom dejen i en smurt skål og lad den hæve, tildækket, til dobbelt størrelse et lunt sted.

Før jul havde jeg bestilt en 'konfektkasse' hos Aarstiderne fra Woodshade Organics - men fik ikke lavet noget af den. Den dukkede så pludselig frem fra gemmerne i dag og krævede opmærksomhed. Marcipanen bliver brugt her de næste par uger på bagværk og måske en is, chokoladen og nougaten ved jeg ikke rigtig med endnu.

Efter hævning blev dejen rullet ud i ca 40 cm x 50 cm. Den var meget nem at arbejde med og det var ikke nødvendigt at drysse mel på bordet overhovedet.

Remoncen til sneglene:

100 g SMØR
100 g sukker
100 g marcipan
2½ spsk kanel

Mos blødt SMØR sammen med sukker, kanel og revet marcipan med en gaffel. Fordel fyldet jævnt over den udrullede dej. Rul dejen stramt sammen på den lange led og skær den i 12-15 snegle.

Læg sneglene i et smurt ildfast fad og lad dem efterhæve i 30 minutter.

Bag sneglene ved 225°C i 12-15 minutter. Spis de lune snegle som de er eller pynt med lidt glasur.

Max får de her med på arbejde i morgen. Jeg tør ikke være alene med dem, er bange for at de angriber mig.

Tusind tak for alle de søde mails og kommentarer der er væltet ind. Jeg lover at gøre en indsats for at få svaret. Nu tager jeg fat på dem her på bloggen i dag, så må jeg se hvor langt jeg når. Trænger også virkelig til at komme rundt og se hvad I andre har fundet på at lave af lækre sager.

18 kommentarer:

 1. Det bedste forsvar er et angreb, så hvis kanelsneglene overfalder dig, skal du bare bide fra dig! :-D :-D

  SvarSlet
 2. Y U M - de der kanelsnegle må gerne angribe mig :D :D
  Det er ikke et angreb de ville slippe godt fra, ha ha ha...

  - Maj :)

  SvarSlet
 3. Nøj - gad osse godt lige blive overfaldet af sådan en da :) Elsker elsker ELSKER kanel!!

  SvarSlet
 4. HJLÆP! De ser jo så gode ud. Jeg ÆLSKER kanelsnegle og for min skyld må de gerne være grove...

  Det er lidt en farlig start på ugen at være lækkersulten efter kanelsnegle...

  SvarSlet
 5. Umm, de ser godt nok lækre ud :)

  Tror du dejen kan laves uden røremaskine?

  Mvh Anita
  http://livogmad.blogspot.com/

  SvarSlet
 6. De ser jo faktisk næsten bedre ud end dem jeg plejer at lave, efter Mette Blomsterbergsopskrift. De flyder heller ikke ud, som hendes gør, hvis ikke man bruger forme til dem, hvilket jeg virkelig ikke gider:P Der er få ting der ikke bliver bedre af at få tilsat marcipan.

  Jeg er også tit nødt til at give febrilsk væk af bagværk og mad generelt, ellers går det sku galt for mig..

  SvarSlet
 7. årh!

  de ku godt kandidere til at blive bagt lige om lidt.

  SvarSlet
 8. Elsker at du skriver SMØR - men det har vi vist snakket om før, kære Malou :) Ser godt ud!!!

  SvarSlet
 9. DE overfalder DIG? Yeah, right - og jeg er Dronningen af Saba!
  Øh.. hov... den faldt ikke helt heldigt ud.. *Hmrf*

  De ser super lækre ud - jeg fik ikke lavet dem i dag alligevel :-(

  SvarSlet
 10. Regner med at bage snegle næste weekend og kunne derfor lige bruge en god opskrift. Og straks efter ser jeg, at du har blogget en. Endda på snegle med groft mel, det er lige mig.Fantastisk! Glæder mig til at prøve den af. Sneglene ser i hvertfald mums ud.

  SvarSlet
 11. Kæreste Malou
  Sådan et blogindlæg burde have advarselssignal ... eller jeg burde kende mig selv så godt, at indlæg med ordene luksus - kanel - marcipan i overskriften, skal jeg holde mig fra!!
  Jeg har lyst til straks at lave dem, men jeg har lige bagt fastelavnsboller, så det må vente. Men bages det SKAL de.
  Knus Hanne

  SvarSlet
 12. Jeg er i gang... er SÅ spændt, for har aldrig bagt kanelsnegle med grahamsmel... eller marcipan for den sags skyld :-)

  Tak for opskriften :-)

  SvarSlet
 13. De ser bare sindsygt lækre ud. Wauw. Jeg kan godt forstå, at du ikke turde være alene med dem haha.
  Kh Nadia

  SvarSlet
 14. Hej Klidmoster,

  jeg vil bare lige fortælle, at jeg lånte din opskrift og bagte disse kanelsnegle i dag - mums de var gode! Jeg elsker den lille snert af marcipan, som gør dem ekstra lækre, og at man får lidt "god samvittighed" med grahamsmelet, men ikke tænker "sikke da nogle sundhedssnegle" :o)

  knus
  Camilla

  SvarSlet
 15. Hej Piskehaps, Maj, K, Marian, Anita, Nicolai, Pernille, Anne, Anonym, Godte, Anne, Hanne, Kristine, Nadia og Camilla.

  Tusind tak for alle jeres søde kommentarer :-)

  Bare rolig, jeg blev ikke angrebet - fulgte nemlig Piskehapsens råd om at gå til angreb først!

  Det grove mel gør dem let lidt tørrere i det, så det snaskede fyld tjener et godt formål. Dejen kan sagtens laves uden røremaskine.

  Wow, ser de ligefrem bedre ud en Mette Blomsterbergs?

  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 16. Super opskrift og er især glad for at du har dokumenteret hele forløbet med billeder for os der ikke helt er ferm i et køkken :-)

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...