søndag den 27. februar 2011

Fancy cheesecake a'la Cofoco...

Jeg har længe trængt til at lege lidt i det søde køkken. Det er jo ikke lige bagværk og desserter jeg gør allermest i, men en gang i mellem får jeg lyst til at gå all out. I onsdags blev ideén til den her cheesecake lagt i støbeskeen da vi fik Cofocos hindbærdessert hos Gourmet Girafferne. Vi snakkede om at der manglede noget is eller en frisk creme til - det blev hurtigt til cheesecake i mit hoved. En god frisk en af slagsen, ikke bagt, men sat med gelatine så den var lidt hen af fromage i konsistensen.

Jeg har taget de af elementerne til mig som jeg bedst kunne lide: brændt hvid chokolade, kakaocrumble, fyldte hindbær (dog med chokolade/nougat i stedet for praliné) og frysetørrede hindbær. Efter min mening var den originale dessert alt for sød, men man kunne dog søge tilflugt i den friske coulis når man havde brug for et åndehul. Jeg havde ikke bær nok til at kunne lave en coulis, men brugte i stedet lidt granatæblesirup og et par appelsinfileter som det syrlige indlæg.

Alt hvad jeg skulle bruge kunne jeg finde i skuffer og skabe. Super lækker hvid chokolade til at brænde, økologiske mandler til min crumble og de frysetørrede hindbær (som jeg var så heldig at få med hjem i onsdags). Den mørke chokolade købte jeg af Mikkel Friis Holm sidst jeg så ham. Den har jeg virkelig gået og gemt på, for den er nemlig ikke lige sådan at skaffe (kun på nettet og i en enkelt butik i byen). Men nu hvor der kun er 14 dage til jeg får mulighed for at handle stort ind hos ham igen på Chokoladefestival 2011 er det ok at bruge den. Så den lavede jeg chokolade/nougatcreme af, sammen med den mørke nougat fra Mølle Skovly. For at det her ikke skal blive et indlæg på 3 km, så bliver det selve kagen og pyntningen det handler om i dag. De andre delelementer skal nok følge.

Men sådan ser den færdige kakaocrumble altså ud. Jeg besluttede mig for at bruge 50 g af den til bunden. For at nå op på de 100 g som der skal bruges til en springform på 20 cm, brugte jeg 4 'Bastogne Duo' som er småkager med smag af brunt sukker og mandler.

Småkagerne blev knust, vendt sammen med crumble og blandet med 30 g smeltet SMØR. Blandingen blev presset ud i springformen (husk at sætte bagepapir i bunden) og sat på køl i 30 minutter.

Selve cheesecaken er lavet af:

2 pasteuriserede æggeblommer
60 g rørsukker
Marven fra 1 vaniljestang
Revet skal af 1 citron + saften fra ½.

Æg og sukker piskes til en æggesnaps sammen med vanilje og citronskal.


Der tilsættes 250 g mascarpone og 250 g cremefraiche 38%. Ostecremen smages til med citronsaft. Udblød 3 blade husblas og smelt dem på 3 sekunder i mikrobølgeovnen (eller over vandbad). Pisk lidt af cremen i den smeltede husblas og pisk det ud i resten.

Ostecremen hældes over bunden og kagen sættes på køl i mindst et par timer. Min kom til at stå natten over, da aftensmaden i går tog resten af mine kræfter.

Og så til det rigtig sjove: pyntningen.


Først skal hindbærene fyldes. Brug en sprøjtepose eller frysepose og klip kun et lille hul. Cremen blev lavet i går og fik blot et par sekunder i mikrobølgeovnen for at blødgøre den.

Sprøjt lidt chokolade/nougatcreme i hvert bær. Den lune creme stivner når den kommer ned i det kolde bær.

Frysetørrede hindbær, hakket brændt hvid chokolade og kakaocrumble.


Appelsinfileter skæres og afdryppes på køkkenrulle.


Og så er det hele klart til at komme på kagen. Ved siden af den lune chokolade/nougatcreme ligger den kolde creme 'snuldret' med en kniv til flager.

Kør først en varm kniv rundt i formen inden den løsnes og fjernes. Glid kagen over på serveringsfadet og sæt en paletkniv ind mellem bunden og bagepapiret. Træk det forsigtigt ud under kagen og tør fadet af for krummer. Kagen er meget blød, så pas på med ikke at smadre kanten. Vask ringen af og sæt den forsigtigt ned over kagen igen - den er med til at give en flot kant på den færdige kage.

Først sprøjtede jeg lidt granatæblesirup ud over toppen. 3 spsk kakaocrumble blev drysset lidt tilfældigt og der blev forsigtigt lagt 7 appelsinfileter ovenpå.

De fyldte hindbær blev fordelt jævnt, nogle liggende, andre stående. Den lune chokolade/nougatcreme blev sprøjtet ud i små toppe.

Til sidst blev de bare pletter dækket af den brændte hvide chokolade, den kolde chokolade/nougatcreme og de frysetørrede hindbær.

Ringen blev løftet meget forsigtigt af og fadet blev endnu engang børstet fri for krummer. Ta dah......fancy cheesecake.

Den får en rigtig fin kant. Det krævede godt nok overvindelse at skære i den, det var lige før jeg hellere bare ville stå og glo på den resten af eftermiddagen.

Lækkersulten vandt til sidst så jeg varmede en kniv op og skar igennem. Træk min nu baglæns ind i fuglekassen - det var det pureste guf. Alle smagsnuancerne gik op i en højere enhed. Den havde en behersket sødme og en let friskhed (selv om 'let' bestemt ikke er et ord der passer til den kaloriebombe). Der var en velkommen bitterhed fra både chokolade/nougatcremen og den mørke kakaocrumble. Der skal helt klart leges meget mere med de forskellige smagskombinationer.

Er det mig der er sukkerhøj eller ligner det stykke kage med lidt god vilje hovedet af et firben af en slags? Jeg syntes det stirrer på mig med sine hindbærøjne.

26 kommentarer:

 1. Nuuuj, hvor er den flo. Virkeligt flot!!!
  Hvis det var mig, så havde jeg slet ikke kunne å mig til at skære af den, for den ser såååå flot ud..

  SvarSlet
 2. Jeg ved bare, at den OSTekage smager fab ;)

  SvarSlet
 3. Pivfræk kage - og jeg som eeeelsker ostekage! Jeg er sikker på, at Sif og jeg let kan kværne den i fællesskab ;-)

  SvarSlet
 4. Det er nok noget af det lækreste jeg har set - pivlækker kombination :oP

  SvarSlet
 5. Jeg tænker lidt krokodillehoved i stedet for firben - men de hører vel også til samme dyrerige.
  Uanset - holy f*** det er en flot kage, og jeg kan godt forstå du ikke kunne lade være med at kigge på den. Den ligner en himmerigsmundfuld!

  SvarSlet
 6. Det er nok en af de smukkeste kager jeg nogensinde har set....og jeg har altså arbejdet i bagerier siden jeg var 16 og set den ene bryllupskage efter den anden forlade biksen:-)

  SvarSlet
 7. den ser vildt flot ud... lækkert.

  SvarSlet
 8. OMG... har du fået lov til at poste kageporno? Før aftensmaden og alt muligt...
  Jeg er jo slet ikke en kagedame, men hvor ser den bare helt vildt fantastisk ud, og de fyldte hindbær fantasismager allerede inde i min mund.

  SvarSlet
 9. Det er den flotteste cheesecake, jeg nogen sinde har set - wow!!!
  Klem og ha' en dejlig aften, Malou.

  SvarSlet
 10. den ser for vild ud - mums - 4 af mine absolutte favoritter - bastogne - hindbær - ostekage - chokolage mums siger jeg bare :-)

  SvarSlet
 11. Wauw, det er en imponerende ostekage! Og vi har desværre intet sødt i huset her til aften, så jeg må nøjes med at drikke en kop te og kigge på de flotte billeder af kagen.. Piv piv!

  SvarSlet
 12. Nej nej nej hvor ser det godt ud! Jeg vil give rigtig rigtig meget for et stykke LIGE NU! Må nøjes med bland-selv-slik i dag, da der er tømmermænd og dovenskab på programmet i dag.

  SvarSlet
 13. Hold nu kæft, hvor er den flot!! Det skal jeg helt sikkert gøre efter!!

  SvarSlet
 14. Jeg bøjer mig i støvet for den skønhed, sikke nogle farver og sikke min fantasi kører om hvordan det smager.Jeg må jeg også bare forsøge at efterabe, selv om jeg er bange for den aldrig ville kunne nå din til kiksebunden!

  Bare kom med mere af den slags - squ ærgeligt der ikke er en kagekonkurrence, for så var du da sikker vinder...

  SvarSlet
 15. Ser alt for lækker ud!
  - Hvad er kakaocrumble lavet af?

  SvarSlet
 16. Waurv, hvor er den flot og den lyder ogsaa rigtig laekker. :)

  SvarSlet
 17. Kære Malou
  Det er den fineste cheesecake jeg endnu har set. Kan godt forstå, at du næsten ikke nænnede at skære i den :)
  Kh Nadia

  SvarSlet
 18. Det er jo et værk af kunstneriske dimensioner. Smagte det ligeså godt som det ser ud? :)

  SvarSlet
 19. Hejsa :)

  Sikke en kage..

  Det er jo en oplevelse at se på den, hvilken oplevelse det må være at smage på den..

  De bedste hilsner fra Anita
  http://livogmad.blogspot.com/do

  SvarSlet
 20. Sikke en symfoni af en kage! Fantastisk.
  PS: hvordan får man mundvand ud af tastaturet??

  SvarSlet
 21. Jeg elsker ostelagkage.. Efter et par år i det engelske udland, så er det kagefavorit nr. 1.

  Din er så lækker, at jeg savlede på tastaturet ;-)))

  SvarSlet
 22. Er du helt vimmer mand! Sikke en kage :-) Den ser ganske enkelt OUTSTANDING ud!! Mine største komplimenter & dybeste respekt til kokken :-D

  SvarSlet
 23. Wauw... Den ser fuldstændig fantastisk ud den cheesecake. Det skal helt sikkert prøves. Men hvordan gør jeg lige med den brændte hvide chokolade??? Og i øvrigt har både jeg, manden og søster stemt... Men man må kun stemme en gang hver :(

  Denise

  SvarSlet
 24. Ej hvor ser den bare flot ud! og lækker...
  Nok den flotteste cheesecake jeg har set!

  Mvh
  Mariam

  SvarSlet
 25. Jeg kan kun istemme...den er godt tænkt og smukt udført...

  Bedste hilsner
  Rasmus

  SvarSlet
 26. Hej MissMuffin, Mette, Piskehaps, Bibbi, Heidi, Anne, leeloowow, Sushistegen, Anonym, Madame, Anna, Julie, Balladen, Marianne, Alberte, Tina, Nadia, Nicolai, Anita, kongmorsverden, AC, Eva, Denise, Mariam og Rasmus.

  Wow, det er helt overvældende med alle de dejlige kommentarer. Tusind tak :-)

  Jeg er helt rundtosset af at den ros.

  Nu hvor jeg ikke er i branchen længere og mest laver rustik mad herhjemme, er det fedt at gå all out af og til.

  Det er virkelig en kage jeg er stolt af, hvis det ikke er for selvfedt at sige det.

  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...