søndag den 20. februar 2011

2 slags 'pizza' på fladbrød: kartoffel og spegedreng...

Også i denne uge har jeg valgt 'vegetarkassen' fra Aarstiderne. Der er gerne en eller anden spændende ting med som ellers er svær at skaffe. De sidste par uger har det været fuldkornsforårsrulledej og tofu - i denne uge var det så fladbrød lavet på spelt.

Der var også en kugle mozzarella med, samt en opskrift på kartoffelpizza. Og da det efterhånden er længe siden jeg har spist pizza, kastede jeg mig ud i et par forskellige varianter.

Der var 4 stykker fladbrød i pakken - så jeg lavede 2 af hver slags. Man kan sagtens bruge arabiske fladbrød eller tortillas i stedet for. Det er et godt alternativ til en rigtig pizzabund hvis man gerne vil begrænse sit indtag af brød.

Opskriften foreslog hvidløg og chili sammen med kartoflerne, jeg valgte at udskifte chilien med lidt rosmarin fra fryseren.

De 4 kartofler blev skåret i meget tynde skiver med en drabelig skarp kokkekniv. Brug evt en mandolin eller køkkenmaskine. Jeg valgte at vaske en del af stivelsen ud af kartoffelskiverne i flere hold koldt vand.

Kartoffelskiverne blev derefter duppet helt tørre i et viskestykke.

Jeg lavede en marinade af olivenolie, 2 fed presset hvidløg, finthakket rosmarin samt salt og peber. Kartoflerne blev derefter fordelt på 2 af fladbrødene (som jeg ikke smurte med olie først).

Mozzarellaosten blev skåret i tern og fordelt ud over. 'Pizzaen' fik derefter ca 12 minutter ved 220°C.

Uhm, de duftede fantastisk. Vi nippede til dem mens de andre bagte færdigt i ovnen.

I ugens kasse var der også et glas tomatchutney - det åbnede jeg og smurte lidt af på de sidste 2 fladbrød.

Der lå helt tilfældigvis en ekstra stor mozzarella i køleskabet. Den blev fordel jævnt ud over chutneyen.

Fyldet blev tynde skiver af kartoffelspegepølse.

Det lå også en enlig snackpeber i grøntsagskassen som ville være med.

Fredag aften lavede jeg en salat med feta og havde en rest der skulle bruges. Så jeg skar den i ekstra små tern og kom på til sidst.

Efter 12 minutter i ovnen var den også klar til bordet.

Planen var at servere en salat til, men jeg magtede ikke at være i køkkenet så meget som 1 minut længere. Nem og hurtig aftensmad. En anden gang vil jeg måske overveje at blanchere kartoffelskiverne først, de var lige i underkanten af at være møre. Hov, jeg har helt glemt at skrive at begge 'pizzaer' fik et drys friskrevet parmesan lige da de kom ud af ovnen. Troede aldrig den dag skulle komme da jeg brugte hele 3 slags ost på en gang.

Puha, jeg har været væk fra bloggen i en hel uge. Jeg har simpelthen lige været helt nede og vende igen - både fysisk og mentalt. Blogland kan været et underligt sted og det er ikke altid jeg befinder mig lige godt her. Det er så meget sladder i hjørnerne at man føler sig af og til hensat til skolegårdens mobberier. Det ender med jeg får hold i nakken af at dreje hovedet og konstant vende den anden kind til.

Nu har kroppen sagt fra, først med maveinfluenza og så med en omgang rigtig influenza med forkølelse, hoste og ondt i halsen. Jeg er sikker på at det er stressfremkaldt. Efter en uge i sengen keder jeg mig dog gudsjammerligt og trænger til noget andet end at glo tv, så nu måtte jeg prøve at blogge igen. Der er stadig 36 stressende dage til Olivado konkurrencen slutter. Jeg vil blive meget glad hvis du vil stemme på min opskrift på mayonnaise lige her.

12 kommentarer:

 1. Tak for dejlige ideer - jeg læser altid med stor glæde hvad du kreerer!
  Må Blogland behandle dig godt!!!

  SvarSlet
 2. Skønne alternativer til pizzadej, hvis man ikke har det så godt med den (og det lykkes aldrig for mig at få den helt perfekt).
  Kunne godt få lyst til pizza til morgenmad...

  God bedring - og glem de sure mennesker der ikke er en tanke værd!

  SvarSlet
 3. Den kartoffelpizza ser rigtig lækker ud. Jeg har aldrig smagt kartoffelpizza men får helt lyst til at afprøve din opskrift :) Og ja selvfølgelig vil jeg stemme! Det er hermed lige gjort. Rigtig god bedring - jeg håber du snart er ovenpå igen. Knus og god søndag :)

  SvarSlet
 4. Hvis du kommer lidt mindre kartoffel på en anden gang, kan de sagtens nå at blive møre :-)
  Skønt at se at du er blevet så osteagtig, så skal jeg huske at blære mig med besøget hos Lading Ost næste gang vi ses...
  Møs

  SvarSlet
 5. Hej. Tak for god inspiration. Jeg er nysgerrig på, hvad det smarte er i at vaske stivelsen ud af kartoflerne?? Vh. Line

  SvarSlet
 6. Det der er vejen frem - en dag er du også parat til blåskimmel :-D

  Har ikke prøvet at bruge fladbrød til pizza men en fin idé!

  SvarSlet
 7. Super ide til pizza, da jeg ikke tåler hvedemel særlig godt..

  Har stemt på din dejlige opskrift :) og god bedring til dig.. Har selv ligget med influenza og noget, der lignede et galdestensanfald.. Maven var i alt fald i VILD oprør..
  Måske har fib. også sin andel her.. :(

  SvarSlet
 8. Pizzaerne lyder skønne og som dejligt hurtig mad.
  Du ender jo med at blive en af de store ostelskere :-)

  SvarSlet
 9. Jeg elsker ost og synes at din pizza med hele tre oste ser skøn ud! Præsterede selv det samme, sidst jeg lavede pizza, der var bare selskab af en fantastisk gorgonzola..
  Håber du befinder dig bedre i blogland, da jeg på ingen måde kan undvære dig og dine fantastiske skriverier..
  God bedring - Kærligst Lea

  SvarSlet
 10. Hold fanen højt, bedste klidmoster!

  De ser fantastisk lækre ud, de pizzaer. Mums.

  SvarSlet
 11. Mums - hvor ser dine pizzaer bare lækre ud!

  Jeg elsker ost og jeg elsker Hanegals produkter, min far har været produktudvikler for dem for en del år siden, inden de for alvor fik medvind :) Siden da har jeg været afhængig!

  Hvor er det rart at "høre" lidt fra dig, din blog er så spændene og inspirerende og der er stemt på dine opskrifter ;D

  - Maj

  SvarSlet
 12. Hej Lavendel, Heidi, Anette, Signe, Line, Piskehaps, AC, Sushistegen, Lutinlive, Fie og Maj.

  Tusind tak for alle de søde og støttende kommentarer. Blogland kan være et hårdt sted.

  Ha ha, jeg har spist mere ost i det sidste år en i hele resten af mit liv til sammen.

  Når man vasker stivelsen ud af kartoflerne bliver de mere sprøde. Tak, jeg prøver at komme færre på eller blanchere dem næste gang :-)

  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...