torsdag den 30. september 2010

Nyt uheld og ny madklub...

Jeg har simpelthen været SÅ uheldig at jeg næsten ikke kan rumme det lige nu. Min højre arm er mere eller mindre sat ud af funktion og det er en katastrofe. Alt ting i køkkenet tager 10 gange så lang tid som det plejer, hvis jeg overhovedet kan lave noget som helst færdigt. Fibromyalgien er gået helt agurk pga den ekstra konstante smertepåvirkning og nu gør ALT ondt. Ikke engang mine morfinpiller kan tage de her smerter. ARGH!!!

Jeg skal gå med den her 'forbinding' til smerterne klinger af, så jeg ikke gør skaden værre. Der sidder en metalskinne som støtter håndleddet og forhindrer yderlige vrid. Og hvordan kunne det så gå så galt?

I tirsdags var jeg ude hos Sif til eftermiddagsthe og hygge. Vejret var godt, så jeg hoppede på cyklen. Da det var tid til at jeg skulle hjem, tog vi over i Kvickly og handlede. Uden for Tranbjergcenteret sagde vi farvel og jeg begyndte at cykle hjem af.....og BANG....5 meter nåede jeg inden jeg blev ramt af en bildør. Der stod en parkeret bil i højre side af vejen med snuden mod mig. Der stod et par der lige var stået ud af bilen på fortorvet ved siden af. I det jeg cykler forbi smækker deres barn, som jeg ikke kunne se på bagsædet, bagdøren op lige ud i mit styr. Jeg får et kæmpe smæk, stød og vrid i højre hånd, håndled og underarm. Der går ikke mange sekunder før smerterne begynder at slikke som flammer op af overarmen, halsen og ned af ryggen til skulderbladet. Jeg bliver dog nærmest blændet af smerterne og skriger FUCK flere gange meget højt. Ved et mirakel er jeg i stand til at få cyklen stabiliseret så jeg ikke ryger i asfalten og triller ca 5 meter før jeg rystende står af. Sif kommer løbende til og vi prøver at vurdere om jeg skal på skadestuen eller hvad.

Og bilens ejer og passagerer? De hverken siger eller gør noget som helst. De går lige forbi os, undgår øjenkontakt og går ind og handler i Rema 1000. WTF? De kunne da i det mindste ha' spurgt om jeg var ok eller sagt et eller andet. Det at blive ignoreret oveni var bare for meget. Havde jeg ikke haft så ondt ville jeg ha' konfronteret dem, men jeg tænkte bare på at komme hjem i en fart. Hvad ville du ha' gjort?

Det er jo ikke fordi der ikke var et bevis på hvor hårdt jeg var blevet ramt. Jeg tog også et billede af bilens nummerplade, som nu er bevis i sagen. Onsdag morgen ringede jeg til min læge og så tog det fart. Der er ikke brækket noget, men håndledet er forstrakt og forvreddet. Fingrene summer/sover og smerterne brænder op og ned at arm og ryg hele tiden. Det er nu meldt til både forsikringen og politiet, som tog sagen forbavsende alvorligt. Sidste nyt i sagen er at bilen ejer har vedkendt at det skete og jeg har fået hans oplysninger som jeg skal videregive til mit forsikringsselskab. Og da barnet der smækkede døren op er under 14 år, slipper de for en bøde. Nu skal jeg 'bare' ryste den grimme oplevelse af mig, lade være med at tænke hvor galt det kunne være gået og så komme ovenpå igen. Men hvordan skal jeg gøre det når jeg ikke kan bruge højre arm ret meget?

I går aftes startede 'Gourmet Girafferne' op. Selv om jeg ikke kunne være med til at lave ret meget tog jeg af sted alligevel. Og det er jeg rigtig glad for at jeg gjorde. Det var virkelig en god oplevelse. Der blev kun lavet 2 retter denne gang, da vi også skulle holde stiftende generalforsamling. Signe blev valgt som vores formand og det er hende og jeg der skal stå for maden (planlægning, indkøb, opskrifter og instruktion) næste gang. Vi er indtil videre 18 på holdet og der er plads til 24. Har du lyst til at være med, kan du tilmelde dig her.

Her er de planlagte datoer. Vi er i skolekøkkenet på Samsøgade skole fra 18-22 hver gang. Der er et kontingent på 300 kr pr år og så koster det ca 150 kr pr gang til råvarer.

I går bestod forretten af en ragout af skaldyr (kammuslinger, kæmperejer og hummer) indbagt i rismelsdej, serveret med krydderurteflødesauce og kaviar. Og ja, jeg fik selvfølgelig en uden kammusling i. Nu har jeg altså lært det og tager ikke flere chancer.

Hovedretten bestod af hvidvinsdampede havtaskekæber og penne fyldt med auberginekaviar, garneret med marineret spinat, bacon og aurberginefrit. Hertil skummende wasabisauce.

Det var lækker mad og jeg glæder mig til selv at kunne være med. Jeg blev helt høj af stemningen, det var så fedt at være sammen med andre der også var nogle rigtige madører. Nu skal vi bare sammensætte en spændende 3 retters menu med udfordringer i til næste gang.

I vores gruppe var der lidt fisk til overs. Jeg blev spurgt om jeg ville ha' det med hjem og det sagde jeg bestemt ikke nej til. Havtaske er en skøn fisk. Kødet minder i tekstur mere om en hybrid mellem lyst svinekød og kylling end fisk. Det er fast, flager ikke og er den mest børnevenlige fisk der findes - der er nemlig ingen ben i! Der var lige nok til at lave en salat af til frokost.

Så jeg tog en latexhandske udenpå 'forbindingen' og brugte ca 20 minutter på at snitte lidt rød peber og 2 hjemmesyltede drueagurker i tern. *suk*. Dressingen blev lavet af 1 spsk mayonnaise, 2 spsk græsk yoghurt, 1 tsk French's sennep, 1 tsk karry + salt og friskkværnet peber.

Salaten blev smagt til med lidt citronsaft og blev serveret på ristet flutes. Og her er så den første citronskive jeg nogensinde har skåret med venstre hånd.

Det er virkelig svært at bevare nogen form for optimisme lige nu. At lege i køkkenet plejer at være det der får mig igennem de dårlige dage. Men regulære måltider kan jeg altså ikke lave. Den kylling jeg kogte i går, skulle ha' været tryllet om til kylling i karry - men det kan jeg ikke. Max er desværre for træt til at jeg kan 'fjernstyre' ham til at lave mad i dag, så det bliver bare kylling på rugbrød. Men jeg har alligevel en masse mad jeg kan blogge om i den næste tid, der er en hel mappe med billeder og opskrifter der bare venter på at se dagens lys.

Men nu står den på piller, sofa og film.

tirsdag den 28. september 2010

Vegansk bønnepostej med karry...

Som varianten med rødbede/peberrod er den her også lavet af limabønner. Ideen opstod faktisk da jeg skulle fryse de sidste bønner og tog dem ud af køleskabet - hvor jeg spottede et glas vindaloo-karrypasta. Selvfølgelig skulle jeg da prøve at lave en portion med karry.

Den blev både krydret, sødlig og aromatisk.

175 g kogte, pillede bønner
3 spsk olivenolie
1 spsk ravigotte
1 tsk karrypasta
Saft af ½ citron
salt/peber

*wroom wroom* blend og smag til med salt og evt mere citronsaft.

Server på godt rugbrød, grovbrød eller fuldkornsknækbrød. Karse og rød peber smager skønt sammen med. Bønnepostejen kan også spises under æg, rejer eller marinerede sild. ville også passe fremragende i en kyllingesandwich evt sammen med lidt fersken-chutney.

mandag den 27. september 2010

Vegetarisk bønnepostej med rødbede og peberrod...

Denne bønnepostej er lavet af limabønner (Butter beans). Jeg har skrevet lidt om hvordan de gøres klar til brug lige her. Inspirationen kommer fra noget sandwich spread fra Urtekram jeg så her hos MissMuffin for et stykke tid siden.

Farven bliver simpelthen så flot. Hvis man dropper peberroden er jeg sikker på at børn vil elske den også. Så kan den måske ligefrem kaldes 'prinsessepålæg'?

Men den her portion blev alt andet end børnevenlig, for jeg ELSKER peberrod.

175 g kogte, pillede limabønner
50 g kogt rødbede
3 spsk olivenolie
50 g græsk yoghurt
3 spsk revet peberrod
2 spsk citronsaft
salt/peber

*wroom wroom* kør det hele sammen til en homogen masse med en stavblender. Smag til med ekstra salt, peber, citron og evt mere peberrod. Både bønnerne og rødben er jo fade i smagen og kan godt trække en del syre og skarphed. Ønskes bønnepostejen vegansk, så brug soyayoghurt eller nøjes med olie.

Server på godt rugbrød, grovbrød eller fuldkornsknækbrød. Kapers passer perfekt til. Bønnepostejen kan også bruges som sandwichfyld sammen med roastbeef, en rest kold steg eller kold hakkebøf. Jeg forestiller mig også at man kan spise den sammen med marineret sild. Og den vil være god på en salatbuffet sammen med andre dipper og dressinger (evt rørt op med mere yoghurt og citron).

søndag den 26. september 2010

Mad i weekenden...

I fredags havde jeg skønherlige Vita på besøg og trakterede hende med frokost. Det var en oplagt mulighed for at udvikle nogle nye opskrifter. Jeg har længe gået og leget med en ide om at lave noget vegetarisk/vegansk smørepålæg og var glad for at få en testspiser på besøg.

Det blev til 3 forskellige slags: rødbede/peberrod, basilikum/citron og tahin/røget paprika a'la hummus. Jeg havde også lavet en salat med vandmelon og rejer. Det var meningen at jeg ville ha' lavet en portion laksedip også, men vurderede at der var rigelig mad som det var. Vi smagte de 3 forskellige forskellige varianter på Vitas hjemmebagte rugbrød og på grov flutes med forskelligt tilbehør. Der blev brainstormet, taget stilling og smagt igen. Efter Vita var taget hjem gik jeg i køkkenet og lavede en 4. variant med karry. Der kommer opskrifter på dem alle i de nærmeste dage.

Efter en velfortjent lur tog jeg en bus ned og handlede. Nu skulle vi altså ha' en BØF!

Jeg købte et stykke oksefilet og skar ud til 5 bøffer på ca 300 g hver. Så der der til endnu en Bøffredag i fryseren + en ekstra til uventede gæster.

Det kan virkelig godt betale sig at skære bøfferne selv - det nedsætter kiloprisen markant. Jeg regnede ud at sådan en bøf koster 63 kr hvis man skærer selv og 96 kr hvis slagteren gør det.

Bøffen blev serveret med en blandet salat (agurk, broccoli, gulerod, tomat og feta - marinade af avocadoolie og hindbæreddike), grovflutes og "hummus".

Lørdag skulle jeg så finde på noget med den røgede laks jeg havde taget op til fredag, men ikke fået brugt.

Det blev til en meget grøn lasagne med savoykål, tangpasta og laks. Nøj, hvor blev den god. Opskriften er på vej - den skal lige finpudses.

I dag var jeg i biffen med B og se 'The Kids Are All Right' som var månedens Politiken+ film. Bagefter gik vi ud og fik en hurtig bid mad. Puha, sikke en skuffelse. Jeg skriver en anmeldelse af stedet og maden på Mangospot en af dagene. "Restauranten" er ikke oprettet til anmeldelse derinde endnu - men det har jeg lige anmodet om at den bliver. Det var så dårligt at andre fortjener om blive advaret om stedet. Jeg har halsbrand og kvalme efter det.

Nu vil jeg forsøge at sove - det går lidt trægt med det i tiden. Det gælder om at samle nogle kræfter til ugen der kommer. Den byder nemlig både på et nyt gastronomisk tiltag som jeg glæder mig meget til. Den dejlige Signe har sørget for at jeg kommer med i Gourmet Girafferne hvor vi skal lave fancy mad sammen 8 gange i løbet af vinteren. Det bliver SÅ dejligt at mødes og nørde mad sammen med andre foodies, bla. Lars fra Grydeskeen. Og så skal vi skiftes til at undervise. Det bliver en fed opgave at sammensætte en menu - jeg må i tænkeboks. Måske får jeg lidt inspiration i drømme.

fredag den 24. september 2010

Fersken-chutney...

I sidste uge kom der 4 ferskner i min kasse fra Aarstiderne. Det varer ikke længe før vi skal ha' en omgang indisk mad og det kræver en god chutney - så det valgte jeg at bruge dem til.

Man kan sagtens erstatte ferskenerne med andre stenfrugter: nektariner, blommer, abrikoser, mirabeller eller mango.

Tine har foræret mig en pose kanel som hun har haft med hjem fra Oman. Det er i særklasse og dufter helt anderledes end noget andet kanel jeg har haft fingrene (og næsen) i før. Nu fik jeg så en mulighed for at bruge noget af det.

En chutney skal være både sød, sur, stærk og aromatisk. Denne gang forsøgte jeg med en ny krydderblanding. Og for at det ikke skal være løgn fik jeg endda lavet en opskrift med mål og vægt. Der er flere af mine læsere der har spurgt efter den slags præcise opskrifter, så nu prøver jeg.

500 g ferskenkød
150 g løg
25 g tørret ananas
25 g frisk ingefær
3 fed hvidløg
2 tsk olivenolie
1½ dl eddike
5 spsk rørsukker
2 sorte kardemommekapsler (eller 6 grønne)
1 lille tørret chili
1 kanelstang
1 tom vanillestang
1 tsk nigellafrø

Den tørrede ananas fik jeg med en kasse for et stykke tid siden. Den kan erstattes af andet tørret frugt f.eks. abrikoser eller lyse rosiner.


Ferskenerne skrælles, deles, befries for sten og skæres i tern.



Løgene og den tørrede ananas snittes i tern. Hvidløg og ingefær hakkes meget fint.


Løg, hvidløg og ingefær sauteres i olien uden at tage farve. De øvrige ingredienser tilsættes og chutneyen simrer ved svag varme i ca 45 minutter under låg. Derefter fjernes låget og der skrues op for gryden. Chutneyen koges ind til den ønskede konsistens. Jeg foretrækker den som tyk marmelade.

Den færdigkogte chutney kommes på steriliserende glas. Jeg smagte på den tidligere i dag og den var allerede rigtig lækker. Nu skal den bare hygge sig på køl i et par uger så den virkelig kan komme til at smage himmelsk.

Tak for alle de søde mails (32) og kommentarer (over 100) - jeg skal nok svare og skrive tilbage. Det er bestemt ikke af ond vilje at jeg ikke får det gjort. Jeg håber at bøtten snart vender og jeg får noget mere overskud.

torsdag den 23. september 2010

Syltede drueagurker x 2...

Blogland bugner med inspiration til lækre syltede sager. Jeg har utålmodigt gået og ventet på at kunne få fat i drueagurker, så jeg kunne komme til at afprøve nogle af de opskrifter jeg er stødt på. Jeg blev bare ved med at gå forgæves. Der var skærmdild i kassen for et par uger siden og den gemte jeg i fryseren til jeg fik held i sprøjten. I lørdags var Sif og jeg så til torvedag inde på Ingerslevs Boulevard og der var jeg så endelig heldig at finde drueagurker endda i 2 størrelser.

Jeg købte 12 store (700 g) og ½ kg af de små. De store skulle laves til amerikanske dildpickles, set her fra Miras Madblog og de små syltes a'la Sif som her.

For nemheds skyld slog jeg opskrifterne sammen og kombinerede fremgangsmåderne - men brugte Sifs lage til begge varianter. Agurkerne blev vasket grundigt med en stiv børste, prikket med en kødnål og lagt en stor skål. De skulle først i en saltlage. Lagen blev kogt op af 1 liter vand og 150 g havsalt. Da lagen var kølet helt ned blev den hældt over agurkerne som derefter trak i 18 timer i køleskabet.

Sif har faktisk skrevet en ode til syltning af drueagurker - den skal du naturligvis ikke snydes for:

Dru’agurk
Ved du hvad
Du kan sagtens være glad
Mens de andre visseligen
Kemisyltes i industrien
Syltes du med kærlighed
Det’ der virkelig noget ved

Økologisk eddike koster ca det dobbelte af almindelig lagereddike - men jeg syntes det er pengene værd. Den almindelige eddike indeholder både aroma og konserveringsmidlet E 223, som er natriumdisulfit. Det er kendt for at udløse kløende udslæt, underlivskramper, diarre, lavt blodtryk og forhøjet puls. E 223 kan også fremprovokere alvorlige astmaanfald, så det har jeg ikke ligefrem lyst til at komme i min krop. Den økologiske eddike indeholder vand, forgæret alkohol, salt og krydderolier - intet andet. Syltelagen blev kogt af 1,5 liter eddike, 400 g rørsukker og 100 g rørsukkersirup. Jeg fik lyst til at skrue op for krydderierne i begge opskrifter, så jeg lavede 2 forskellige blandinger.

Til de store: 1 lille tørret chili, 1 spsk sennepsfrø, 1 tsk fennikelfrø, 1 tsk korianderfrø, 1 tsk anisfrø og ½ tsk sorte peberkorn

Til de små: 1 lille tørret chili, 1 spsk sennepsfrø, 1½ tsk anisfrø, 8 hele allehånde og 3 laurbærblade.

Til de store hev jeg også den gemte krondild op af fryseren. Jeg pillede også 8 fed hvidløg. Det blev også til et par skiver peberrod til begge slags agurker. Det er med til at forhindre bakterievækst.

Alle sylteglassene blev steriliseret i kogende vand. Jeg bruger mine store tænger til at håndtere de varme glas med. Glas + gummiringe skylles derefter i 1 spsk vodka. Man kan selvfølgelig også bruge atamon.

Agurkerne tages op af saltlagen, skylles godt og fordeles i de varme glas. Krydderierne kommes ved og der fyldes op med den kogende syltelage. Agurkerne sættes derefter på køl og trækker i 7-10 dage. Åh, jeg kan næsten ikke vente. Glasset til højre har jeg gemt til netop dette formål. Min søster og jeg købte nemlig sådan et glas og spiste i foråret. Den kraftige smag af krondild og hvidløg glæder jeg mig til at smage igen. Og til en helt anden pris. Vi gav nemlig 69,95 kr for det glas der - NIOGTREDSFEMOGHALVFEMS - men vi ville altså smage dem. Jeg slap med 35 kr for alle mine agurker på torvet.

Jeg har lidt fortrudt mit indlæg i går. Det var ikke meningen at jeg ville hælde vand ud af øerne på den måde. Det der skete var at jeg faldt i et hul af selvmedlidenhed og det er både ukonstruktivt og farligt med fibromyalgi (se bare her). De 3 ugers influenza og inaktivitet har udløst flere smerter fordi jeg er gået i stå. Havde ellers været så godt i gang og var blevet vænnet til at bevæge mig meget. I dag tog jeg så tyren ved hornene og cyklede op i Kvickly og handlede. Det var super godt at få brugt benene og knæene lidt igen. Desværre var der en uforskammet ung mand der lige syntes han skulle fyre en 'kæk' bemærkning af: "Pas på din cykel ikke braser sammen under dig sådan som du har overlæsset den". Tak for lort siger jeg bare. Jeg fatter simpelthen ikke hvorfor man skal fyre sådan noget pis af. Jeg er da udmærket klar over at jeg ligger, for ham, i den uattraktive ende af vægtskalaen, men behøver han projicere sin egen frygt for at blive overvægtig ud på mig? Jeg gik hjem og tudbrølede. Heldigvis fik jeg en masse god feedback og støtte, så jeg kom hurtigt ovenpå igen. Og gik i køkkenet og syltede mig glad. Fersken-chutney og vanillesyltede grønne tomater. Mere om det en anden dag. Lige nu sidder jeg nemlig og laver nye opskrifter. I morgen skal jeg ha' gæster til frokost og vil udvikle 3 slags vegetarisk smørepålæg på basis af hestebønner. De er lige kogt færdig og nu skal jeg ud og pille dem. Tjaw!

onsdag den 22. september 2010

Pausefisk...

I går var jeg inde i byen sammen med Sif for at drikke te og gå på 'køb-dig-glad' tur i Salling. Vi gik også på Det Grønne Hjørne og spiste frokost. Det passede mig helt fint, for så kunne jeg springe madlavningen over til aften. (Max har en feriedag på fredag, så der vanker der BØF i stedet for) Jeg tog direkte hjem på sofaen bagefter og der har jeg ligget siden. Min krop nægter at samarbejde om noget som helst. Influenzasymtomerne vælter frem og hovedet bliver tungere og tungere. Holder det da aldrig op?

Ved 23 tiden insisterede maven på at få et eller andet. Så jeg kravlede ud i køkkenet og lavede en mad af det der var i køleskabet.

Et stykke rugbrød med græskarkerner blev ristet på brødristeren og smurt med 10% hvidløgsflødeost fra Kirk.

I ugens kasse var der et salathoved som jeg nuppede et par blade fra og dækkede brødet med.

En pakke 'Pure Organ!c' laks (100g) blev lagt tilrette ovenpå.

Og ingen laksemad uden min elskede French's sennep.

De små ribstomater har Sif dyrket i egen have under åben himmel. De smager simpelthen fantastisk. Jeg lavede også lidt små kugler af agurk med mit mindste parisiennejern. Det blev en smuk mad som gjorde mig glad. Når jeg har det rigtig træls elsker jeg at spise noget der er pænt at se på.

I dag har jeg haft åbnet for den store rulle med tudekiks - det er ellers sjældent efterhånden. Men i dag blev det hele bare for meget. Livet med flere kroniske fysiske sygdomme, en sprød psyke, en førtidspension og mangel på fremtidsudsigter - det sendte mig i knæ. Og smerterne, de forbandede smerter. Tænk at få ondt i kæberne af at tygge sin morgenmad, som for filen var scramblede æg. Det er sgu ikke fair. Nu vil jeg putte mig under dynen og falde i søvn til et eller andet tv. Så ser alt nok meget bedre ud i morgen.

tirsdag den 21. september 2010

Græskarsuppe...

I sidste uge var der årets første hokkaido-græskar i min kasse - dyrket på friland her i Danmark. I køleskabet havde jeg den skønne fond fra det langtidsbraiserede lam, så jeg besluttede mig for at lave en spicy og fyldig suppe.

Ud over græskar, brugte jeg 3 gule og 2 almindelige gulerødder, 4 små løg, et stort stykke ingefær, 5 fed hvidløg og 1 citron.

Græskarret vaskes grundigt med en stiv børste, flækkes og kernerne skrabes ud med en ske. Man kan vælge at bage det i ovnen inden det kommes i suppen. Det giver en sødere og mere markant græskarsmag. De her nye fine græskar behøver man ikke skrælle, skallen kan sagtens spises med også.

Grøntsagerne skæres i mindre stykker. Jeg fandt også en tørret chili frem, men endte med kun at bruge den halve.

Løg, hvidløg, ingefær og gulerødder sauteres i lidt olivenolie. Græskar og chili tilsættes og fonden (4,5 dl) hældes på. Jeg tilsatte samme mængde vand. Suppen kan også sagtens laves på hønse-, okse- eller grøntsagsfond + varme krydderier. Brug f.eks. spidskommen, kanel, kardemomme og nelliker. Man kan også smage til med karrypasta hvis det skal være ekstra nemt.

Lad suppen simre til alle grøntsagerne er godt møre (ca 35 min) og giv den en tur med stavblenderen *wroom wroom*.

Suppen tilsættes derefter 2 del kokosmælk eller fløde. Og så skal den justeres. Salt, friskkværnet sort peber, agavesirup og citronsaft. Det er svært at sige hvor meget af der skal i af det forskellige, det er en smagssag. Jeg endte faktisk med at komme saft fra 1½ citron i før jeg var tilfreds.

Suppen serveres med et syrligt mælkeprodukt f.eks. cremefraiche eller skyr. Jeg havde lidt skyr som jeg rørte op med til A-38. Suppen fik et drys ristede græskarkerner til sidst. Giv godt brød til og så har du et fyldigt hovedmåltid.

Nu vil jeg tage ind til byen og drikke te med Sif. Og så skal jeg på jagt - efter en god BØF. Jeg vågnede i morges og det var det første jeg tænkte på. Får du nogensinde trang til bøf på den måde?

søndag den 19. september 2010

Tak for hjælpen Betty...

Efter Max havde ringet panisk og fortalt om de forvekslede datoer gik jeg strakt i tænkeboks. Der var ikke ret mange kræfter at rutte med og tiden var jo ret fremskreden. Det ville dog være SÅ synd for hans mor hvis han troppede op til hendes 70 års fødselsdag uden den lovede kage. Så der skulle bages til 12 personer - hurtigt. Og ikke bare en bradepandekage, men en høj fødselsdagskage. Allerhelst ville jeg ha' sendt en helt hjemmebagt kage med, lavet af økologiske ingredienser, men havde hverken tid eller kræfter. Heldigvis kunne jeg regne med hjælp fra gode gamle Betty.

Betty Crockers 'Devil's Food' kan man altid finde i Super Best på Vesterbro Torv, som sælger amerikanske produkter fra Food from home. En pakke kagemix koster 38 kr og en bøtte icing (glasur) koster 39,95kr. Jeg købte også en pakke med 3 tuber 'chokolade' fra Dr Oetker (30 kr) til at pynte med. De små chokoladekugler havde jeg købt i Netto for lidt tid siden og de passede helt fint her.

I Kop & Kande fandt jeg en lagkageholder til 69,95 kr som skulle bruges til transporten. Og så var det hu-hej hjem med bussen og i gang med at bage.

Jeg bagte først ½ pakke til toppen. Derefter bagte jeg 1 hel pakke som skulle skæres over til 2 bunde. Der skal bare tilsættes æg, vand og olie - det er lige til at overskue.

Den hele kage fik skåret toppen af og blev delt i 2 med min lange onde laksekniv.

Som fyld brugte jeg en bøtte frosting fra Duncan Hines med kokos-pecan (39,95 kr).

De 3 lag blev lagt sammen og alle løse krummer fjernet.

Kagen kunne desværre ikke være i transportfidusen hvis den stod på en tallerken, så den blev sat direkte på bunden og dækket med frosting.

Jeg pyntede med hvid og lys 'ckokolade' + de små kugler. Kagen var færdig kl 22.30 og det var jeg også - helt færdig.

Kagen fik låg på og var klar til at gribe på vej ud af døren. Og så var med at få noget søvn for Max skulle op kl 6.30 så han kunne komme til Hillerød. Han er lige kommet hjem igen og kan berette at kagen vakte stor lykke både hos fødselaren og de øvrige gæster. Herligt.

Weekenden er bare fløjet forbi. I går var Sif og jeg på grønttorvet. Jeg fik købt drueagurker som nu ligger i saltlage i køleskabet. Der skal laves 2 slags, store amerikanske med dild og små med krydderier. Bagefter tog vi ud til Sif som lavede den lækreste frokost: kartoffelpuré af bagte kartofler med langtidsbraiserede oksehaler og nykogt tyttebærkompot. Til dessert vankede der nylavet blommegrød med madeira og fløde. Nam nam, det var godt. Om aftenen mødtes jeg med IbenCANBlau i deres 'kantina' og spiste lidt rustik spansk aftensmad.

Det var da udemærket mad, men så heller ikke mere. Det kan godt være at det er min standard der er noget galt med, men jeg fandt det for sjusket. Forretten var iskold og uden ret meget smag. Dog var den frissesalat der lå ovenpå en lillebitte skive terrine SÅ bitter at den næsten var uspiselig. Desuden lå der 2-3 blade der virkelig ikke skulle ha' forladt køkkenet da de var halvrådne. Der hørte ikke brød til retten, men vi fik lov til at købe 4 stykker brød og en lille skål anonym olivenolie ved siden af.

Hovedretten var en 'alt-i-et' ret. Den ankom i et stort fad og var bestemt ikke ret varm. Smagen var udemærket og man kunne fint smage den røgede peber. Men der altså manglede noget finjustering. Desserten var faktisk det bedste. En god syrlig frugtcreme med sød karamelskum og bær ovenpå. Chokoladen kunne vi dog ikke finde nogen steder. Med til menuen hørte 1 liter af huset vin, som faktisk var nogenlunde.

Jeg er glad for at vi fik det på en Sweetdeal til halv pris (165 pr person), ellers havde jeg været utilfreds. Vi måtte slippe 35 kr for brød, olie og en kande vand. Jeg vil dog gerne give stedet en chance til, men det skal være i deres tapas-afdeling ude foran.

I dag har været en rigtig dejlig dag. Størstedelen af Kagedåserne (7 ud af 9) har været i Den Gamle By og hygge. Der blev snakket, grinet og spist til den store guldmedalje. Vi fik set en masse dejlige gamle ting og nydt den dejlige efterårsdag på pladsen foran Møntmestergården.

Det blev selvfølgelig også til et besøg hos bageren. Uhm, der er altså ikke noget som Madam Mangors Vanillekranse. Godt det snart er jul så jeg skal bage læssevis af dem.

Nu skal jeg ha' et par dage uden aftaler, for jeg er socialiseret helt i bund. Ugens program lyder: slappe af, se gyserfilm, sylte drueagurker, rødbeder og lave ferskenchutney. Og så tror jeg at jeg skal liste mig ind til byen efter sushi til frokost en dag. Det er ved at være alt for længe siden jeg har fået det. Og jeg trænger!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...