I aftes tikkede der en mail ind fra Ea som ønskede tillykke med sejren. Hun sad og læste i 'Mad & Venner' og meddelte glad at min opskrift på panna cotta var i bladet som vinder af den opskriftskonkurrence jeg har deltaget i. Jeg blev både glad og overrasket, for jeg har slet ikke fået officiel besked fra Café Noir endnu.
Det reddede simpelthen lige dagen, som ellers havde været noget træls. Jeg samlede nogle usynlige kræfter sammen og tog ned på torvet for at købe BØF, for det skulle godt nok fejres. Præmien er, ud over at få opskriften i bladet, 1 års forbrug af kaffe (52 poser). Jeg har skumle planer om hvad de skal bruges til. Mere om det efter jul!
Opskriften på min mocca panna cotta får du her. Den vil for øvrigt være et rigtig godt bud på desserten til nytårsaften.
Jeg valgte at komme godt med krydderier i. Den måtte godt blive lidt julet, men ikke for meget - derfor gik jeg uden om stjerneanis, som jeg ellers elsker. Jeg brugte: 15 kaffebønner, en kvart kanelstang, 5 nelliker, 6 grønne kardemommekapsler og ½ vaniljestang.
For at panne cottaen ikke skulle blive alt for vammel af fløde, tilsatte jeg 1 dl lækker økologisk kokosmælk.
Jeg skrabte marven ud af vanillestangen og kom den tomme stang i min spiceball sammen med krydderierne og kaffebønnerne som jeg havde knust groft. Krydderierne kan også kommes i et kaffefilter og bindes til, eller tilsættes hele og blot sies fra til sidst.
Varm 4 dl fløde op til kogepunktet med krydderierne. Tag gryden af varmen og lad fløden trække med krydderierne i ca 30 minutter. Varm langsomt op igen. Si eller fjern krydderierne og kom fløden tilbage i gryden. Tilsæt vanillemarv og 50g lyst rørsukker. Rør rundt til sukkeret er opløst og kom kokosmælken i.
Tilsæt 1 tsk Instant kaffe og tag gryden af varmen når det er opløst, lad blandingen køle ca 10 minutter. Udblød 3 blade husblas i lidt koldt vand og smelt det med det vand der hænger ved. Det kan gøres enten i vandbad eller på 4 sekunder i mikrobølgeovn. Rør den smeltede husblas i flødeblandingen og kom den i de ønskede serveringskåle eller glas. Lad panna cottaen sætte sig på køl i et par timer. Kog i mellemtiden en sirup af: 1 dl vand, 50g lyst rørsukker, ½ kanelstang og 30 knuste kaffebønner.. Bland ingredienserne i en gryde og kog siruppen ind til ca det halve. Undgå at røre i den under kogningen, men sving forsigtigt gryden rundt i stedet. Si kaffe og kanel fra og køl siruppen ned. Ved anretning lægges et ganske tyndt lag sirup på hver portion. Pynt evt med hele kaffebønner.
Panna cottaen kan også med fordel serveres i små gamle moccakopper.
Med siruppen hældt over linger det jo nærmest små kopper kaffe.
Men under 'kaffen' gemmer der sig en silkeblød og cremet lækkerbidsken.
Og nu skal jeg skynde mig at pakke en taske. Turen går til Haderslev og Kagedåsehygge i stor stil. God weekend!
Det lyder bare helt vildt lækkert! Godt tænkt - en elsket klassiker med et spændende twist :o)
SvarSletGod tur til Haderslev.. Skal selv derned i denne weekend, det er sådan en hyggelig by :-)
SvarSletEndnu engang tillykke !!!
SvarSletOg den ser nu altså også mums ud, selvom jeg ikke kan lide kaffe hihihi
Hyggehygge
Marianne
Mmmmm, kaffe og fløde, lækkert!!!
SvarSletOg selvfølgelig vandt du, du er jo den bedste :-)
Nej hvor sejt! Tillykke med det, den opskrift lød også ret spændende! (og jeg er glad for, at du tog koppe-billederne med, for de er rigtig søde og passer godt til temaet :-)).
SvarSletSkal du nu bygge et kaffehus ved siden af peberkagehuset? ;-)
Skøn ide med at bruge de fine kaffekopper!
SvarSletVille næsten ønske jeg kunne lide kaffe, så jeg kunne lave det :-)
Og så selvfølgelig til lykke :-)
SvarSletÅh altså de der kopper :) Klart yndlingsserveringen!
SvarSletJeg er klart vild med de små mokkakopper. Sådan en flok har jeg selv stående bagerst i et skab, og får dem aldrig rigtigt brugt. Det skal de da bestemt nu! De er nemlig lige så fine som dine:-)
SvarSletTillykke med æren
Kæmpe tillykke - det lyder godt nok også lækkert!
SvarSletLige et spørgsmål: Ved du om man nogen som helst steder i Verden kan få økologisk husblas? Det er jo et svineprodukt, og jeg undgår helst dyreprodukter, der ikke er øko/friland nemlig. Og du virker til at være rimelig meget inde i det med økologien :)
Også et stort tillykke denne vej, Malou! Opskriften skal helt sikkert på menuen her i hulen.
SvarSletTillykke tillykke tillykke :)
SvarSlet-hvor er jeg glad på dine vejne ..
Det ser godt nok lækkert ud. Den er lige blevet en seriøs kandidat til nytårsdesserten her i huset.
SvarSletTak for opskriften, og tillykke med 1.ste pladsen.
Randi
så sidder man her og savler ned i tastaturet!
SvarSletDu er for sej Malou - selvfølgelig skulle du vinde!!! Og tillykke :-)
Stort stort tillykke. Det ser også vildt lækkert ud. Glæder mig til at se hvad der sker med alt den lækre kaffe..:-)
SvarSletTillyke kære Malou, hvor er du sej! :)
SvarSletGenialt. Jeg har godt nok lige foræret alle mine gamle moccakopper til en veninde, men mon ikke jeg kan låne dem tilbage nytårsaften? Tillykke. Glæder mig til at høre hvad du finder på med kaffen :-)
SvarSletjeg kan ikke lide kaffe, men hold da op hvor ser det lækkert ud- det er jo lige før jeg mine tænder løber i vand:)
SvarSletKære Bibbi, Lea, Marianne, Signe, Heidi, Mette, Tante Sød, Laura, Ditte, Lene, Randi, Lotte, Vibeke, Anne, Madkomponisten og Maraija.
SvarSletTusind tak for alle de søde lykønskninger :-)
Jeg er meget glad for at vinde - også selv om jeg ikke drikker kaffe. Vi gemmer selv alle de hele bønner, dem kan Max så male og drikke de næste par år. Alt det andet deler jeg ud til højre og venstre. Jeg overvejede en give-away - men det vil koste mig en formue at give det væk i porto.
Åh, jeg var lykkelig over at kunne bringe farmors gamle moccakopper til ære og værdighed igen. Nu leger jeg med andre ting at komme i dem - en mørk chokolademousse måske?
Endnu engang tak for de søde kommentarer :-)
Kærlig hilsen
Malou
hvor har du dog købt din seje "spiceball" gadget?? :)
SvarSletDen er købt i 'Kunst og Køkkentøj' for 69 kr.
SvarSlet