lørdag den 27. november 2010

Give-away: årets julegave PAUSEKAGE...

Julestemningen kommer meget langsomt snigende, men eskalerer nok når årets peberkagehus skal bages på mandag. Og dog - måske kommer den allerede i morgen når jeg skal til book-release hos Sif på hendes nye kage-kogebog Pausekage. Der er nemlig både juletræ og pausekager + Kagedåser i hobetal. Desværre må et par af dåserne blive hjemme pga snevejret - men vi sender dem en tanke mens vi propper os i morgen, og det tæller altså også lidt.

Og her er den så, morgendagens hovedperson:

Vil du ikke gerne ha' fingrene i den?
En heldig læser får et varmt eksemplar lige fra pressen, signeret af forfatteren selv!

Du er meget velkommen til at melde dig som fast læser eller klikke 'syntes godt om' - men hvis du vil ha' fat i bogen skal du lægge en kommentar og fortælle mig om den lækreste kage du nogensinde har spist - og hvor!

Jeg trækker en vinder 2. søndag i advent kl 14.23.

Vil du bare ha' bogen nu og her, som i NU - så kan den købes lige her.

---------------------------------------------------------

I år skal julen holdes i Herlev - det er første gang i hele mit liv at jeg skal være sammen med min søster juleaften. Faktisk sidder jeg og småsnøfter lige nu fordi det er så stor en begivenhed for mig. Julen har for det meste været r** og nøgler, svigt og hårdt arbejde - og for det meste noget der bare skulle gennemføres med et stift smil og et kogende inferno af følelser indeni. De sidste par år er bøtten dog vendt. Har man traumer - så er det sgu med at forsøge at få dem bearbejdet så de ikke forpester resten af ens liv. Puha, hvor har jeg lidt på den konto. Sidste år var dog den bedste jul nogensinde! Jeg er SÅ glad for at Nadia spurgte om jeg ville bidrage til hendes projekt Dansk Julemad, som fik mig til genfinde glæde ved julemad. Om med den glæde i behold inviterede jeg til julefrokost - og gør det igen i år.

Og nu vil jeg gå ud i køkkenet og udvikle en varm julekrydret drik på hyldeblomstsaft.

God sneweekend til alle!

33 kommentarer:

 1. uh den lyder altså spændende den pausekage bog :) den bedste kage må være en rigtig lækker chocolate mudcake med jordbær-mascarpone. Den tunge, kraftige mudcake med det bløde, creme fyld og de sød/syrlige friske jordbær er bare lige i skabet. En hjemmelavet lemon merengue pie er nu heller ikke at kimse ad ;)

  Jeg glæder mig til at høre mere om jule-hyldeblomst drikken ;) jeg har selv gang i en brunkage is på ismaskinen

  SvarSlet
 2. Det lyder da spændene med den bog.. Og en kage pause er der altid tid til...

  Lyder måske lidt.. hmm... Men... Den allebedste kage jeg har smagt var ... Den første kage jeg overtrak med fondant, nemlig den til min datters fødsledags d. 17/8-2009 og den blev spist på vores terrasse, sammen med alle tøserne fra hendes klasse !

  Den smagte bare lige sådan som jeg havde håbet på at den ville !

  Lyder hyggeligt med din Jul i år.

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
 3. Åhh for pokker Malou. Er sikker på du får en skøn jul med søs - og hvor dejligt at du har vendt julens følelse til noget godt og rart, det er altså sådan det skal være!

  Hvor vil jeg gerne vinde den her give-away! Elsker at bage - simpelthen! Som du ved kan jeg jo ikke tåle ret mange kager selv, men bager gerne - MEGET gerne til alle andre, og ku da være fantastisk med lidt ny inspiration fra en ekspert :-)

  Den bedste kage jeg har fået er min mormors makronkage! Min mor fandt den gamle opskrift frem igen til Hjaltes barnedåb for 6 år siden. Den bragte bare så mange dejlige minder frem - og den smager fantastisk!!
  Siden har jeg slev bagt den flere gange - og givet opskriften videre et utal af gange.
  - og ellers er jeg jo til ALT der lugter og smager af kanel, så glæder mig også til at se hvad du finder på som juledrik :-)

  SvarSlet
 4. Av - den vil jeg gerne vinde :-)

  Det bliver da en dejlig oplevelse - altså din jul i år. Sikkert drøn hyggeligt.

  En vidunderlig smag som jeg altid kan mindes, er smagen af min mormors kringle. Tænk - selvom den havde været frosset ned og tøet op på radiatoren smagte den som en drøm...

  Mange hilsner fra Eva

  SvarSlet
 5. Ohh, jeg ville elske at vinde Sifs pausekagebagebog. Ellers ønsker jeg mig den i julegave!!!

  Min bedste kageoplevelse er faktisk slet ikke kage, men kommenskringler. Min farmor har gennem alle min barndoms ferier fodret mig med kommenskringler søndag morgen. Smukt gyldne, florlette og med iskoldt tandsmør. Det lykkedes mig heldigvis at vriste opskriften ud af farmor, inden hun holdt op med at bage.... Det er ikke en opskrift for fedtforskrækkede: 200 g smør pr. 1 kg mel + det iskolde tandsmør :-)

  Jeg glæder mig til opskriften på din julekrydrede varme hyldeblomstdrik. Dagen i dag er som skabt til varme hyggedrikke med knæhøj sne udendørs.

  SvarSlet
 6. Uuh, den er godt nok svær.
  Jeg tror, den bedste kage, jeg har fået må være min mors hjemmelavede chokoladekage med mandler, men helt uden med. Den er dejlig "våd" som om den ikke er helt bagt.
  Men en god æbletærte eller linse er heller ikke galt på den ;)

  SvarSlet
 7. Den bedste kage jeg har fået, er enten en chocolate mudcake jeg bagte til min lillesøsters fødselsdag, eller New York style cheesecake jeg bagte til min egen fødselsdag.
  De var begge fantastiske, mudcake var tung og lækker med en klat flødeskum til, og Cheesecaken var så let og lækker...

  SvarSlet
 8. Åh, jeg vil så gerne have den bog, men jeg er jo bundet i et hårdt væddemål om ikke at købe flere kogebøger før efter nytår!

  Jeg har smagt mange gode kager, men en bestemt chokoladekage bringer mig altid særligt gode minder om en polterabend hos en tidligere kollega.
  Kagen havde jeg selv medbragt, bagt i en form, som forestillede en.... øhm... tissemand! Overtrukket den med lyserød marcipan og drysset lidt chokoladekrymmel nederst, så det lignede hår..
  Nogle af gæsterne havde lidt svært ved at spise den ellers vildt lækre kage, så jeg kan ikke lade være med at smile lidt indvendigt, når jeg med jævne mellemrum bager kagen (i en ganske almindelig form);)

  SvarSlet
 9. Det er altså super, at du har genfundet julen :-)

  Jeg deltager ikke i give-awayen, da jeg har bogen i forvejen (og en ekstra, der også skal bruges til en g-a ;-)), men jeg har også svært at vælge én yndlingskage - kan snildt komme i tanke om tre, jeg ikke kan vælge imellem... og nu er jeg i tilgift også lækkersulten! :-D

  SvarSlet
 10. Julen er en rigtig svær tid for mange mennesker. Alle de ting, der kan lægges "låg" på i løbet af året dukker op og kræver at man forholde sig til detm.
  Godt at høre, at din jul bliver et godt sted i år :-)

  Min bedste kage er stadig en simpel jordbærkage. Der er ikke noget så skønt og dansk som friske, søde, danske jordbær - og så med creme og marcipan. Heaven! :-D

  SvarSlet
 11. WOW!!!!! Den bog er bare NØDT til at stå sammen med mine mange andre kogebøger! (Den kommer aldrig til at føle sig ensom...)

  Den bedste kage: Chocolate mudcake med hasselnøddecremefyld og hindbærmousse. Tilfældigvis var det den jeg bagte, da gemalen og jeg blev hemmeligt gift på rådhuset - og der var kun os to til at fortære den ;-)

  Mette - metpet1980@hotmail.com

  SvarSlet
 12. Jeg er simpelthen nød til at vinde den give away.. FÆRDIG SLUT!!

  Den bedste kage jeg har fået, var en æblekage med kanel og syrlige æbler og cremefraiche (eller måske flødeskum.. eller vaniljeis) mmmmmm.. jeg fik min på en rejse i Indien af alle steder.

  SvarSlet
 13. Åh..... jeg får stadig kuldegysninger, når jeg tænker på den bedste kage, jeg har smagt: Karoline's "rigtige" cheesecake, ja, det er den fra Karoline-bogen. Med kirsebær-topping... åh nom nom nom...

  Nu har jeg jo ikke smagt din cheesecake endnu, men satser på at få en bid engang ved lejlighed - og jeg vil allerede nu advare dig: hvis du poster billeder af konfekt igen i år, så tager jeg ski det næste tog til Århus!

  Glædelig for-jul!

  SvarSlet
 14. Kære Malou
  Jeg ønsker dig den bedste juleaften af alle - kan godt forstå, det trækker tårer hvis det er første gang i dit liv du skal holde jul med din egen søster. Der må unægteligt ligge smerte bag - og godt at smerte netop kan heales, måske netop i julen:-)
  Ihh, en af Sifs bøger ville være superlækkert at være i besiddelse af .... jeg skal altså også huske at få købt hendes to andre, som jeg har læst om. De ser gode ude.

  Men min egen bedste kage ... hmmm, der er så mange. Men den ultimative må nu alligvel være min mors brownie - den, som jeg husker hun har bagt så mange gange, og som jeg nu selv bager stadigvæk så mange år efter jeg mistede hende alt, alt for tidligt, da jeg har helt ung. Så et af mine kæreste eje er et gulnet tykt A 4 ark med hendes håndskrevne opskrift på brownie - sådan en med masser af smør, chokolade, rigeligt valnødder og næsten ikke noget mel. Det er noget særligt hver gang at finde se hendes håndskrift, som er det eneste papir jeg har tilbage med hendes velkendte skråskrift .... den vækker minder på mange måder, og alle andre er også vilde med den.

  God julemåned til dig - glæder mig til at følge med i hvad du laver af lækkerier her i december.

  KH Marianne fra Tante Sød

  SvarSlet
 15. Den bedste kage jeg har fået var en bocca del leone (løvens mund) i Torino.

  Bageren påstod hårdnakket, at det var en dansk kage... en 'crapfen'. Ehmmm godt så. Alt i alt så bestod kagen af: en slags Berliner pfannkuchen (uden sukker) med creme chantilly og MASSER af frisk frugt...
  Den var fantastisk.
  Måske en ide for den kære Sif?
  -Betyt

  SvarSlet
 16. Den bedste kage jeg nogenside har smagt var en strawberry cheesecake. Det giver næsten sig selv at den var god, når man hører, hvor den blev indtaget: The cheesecake Factory i The Grove, Los Angeles. Stedet er über-amerikansk, laver virkelig lækker mad og har ved indgangen en vitrine med alle deres cheesecakes - de er intet mindre end smukke. Jeg husker første gang jeg satte tænderne i denne klassiske jordbær-udgave, og måtte udbryde et stort "UHM", der fik flere af tjernerne til at vende sig om.. Kombinationen af den sprøde kiks i bunden, den cremede oste-del og toppen, der selvfølgelig bla. bestod af friske californiske jordbær er i mine øjne intet andet end perfekt!

  SvarSlet
 17. Den bedste kage jeg har fået var Tiramisu, serveret på en restaurant i Firenze.

  SvarSlet
 18. flødeostelagkage med en god lag amarena kirsebær..det er min favorit og specielt mens jeg er gravid ;) og så tunmousse,men det er jo en helt anden snak ...

  Jeg MÅ vinde hendes skønne bog..
  Lene fra www.leneskage-design.blogspot.com

  SvarSlet
 19. Det er vel nok dejligt, at du skal holde jul hos din søster! Jeg tror, I får en skøn juleaften, Malou :-)
  Jeg har cirka en million kogebøger med kageopskrifter - men håber, din bog vil komme til et dejligt hjem :-)
  Snevejrsklem fra mig!

  SvarSlet
 20. Åh, det er svært! Hjemmebagtlun kringle, amerikansk lagkage, min barndoms chokoladelagkage, svigermors makrontærte, mudcake med lækkert fyld, nykogte klejner... Jeg tror, vinderen bliver den krydrede æblekage, der bliver bagt, når vores egne æbletræer er gavmilde med gode Filippa-æbler. Hilsen Conny

  SvarSlet
 21. Den allersomlækreste "kage" jeg nogensinde har smagt må være en macaron med brændt karamelcreme hos Madam Musso i Prag. Det var en bid af himlen!

  SvarSlet
 22. Den bedste kage jeg nogensinde har fået var på Skjam Hvide Hotel i Slangerup til en stor familiefest. Forresten og hovedretten var virkelig lækker, men desserten tog kegler. Den lille smagfulde franskmand, Marcel, diskede op med den fineste chokoladekage (gauteau Marcel) med en kugle af vanileis on the side, og en slags kandiserede mandler ovenpå kagen. Kagen var så god at min fætter var målløs, og han var ude og takke kokken for den fantastiske dessert.
  Nøøøj, den smagsoplevelse tænker jeg ofte på med glæde.

  SvarSlet
 23. Nu er jeg jo hardcore kage elsker så det der med at vælge én kage kan vist godt gå hen og blive lidt svært! ;)
  Og dog, min mors chokolade kage men kun fordi glasuren er så god!!:D

  så jeg er helt klart med i den her give-away!(:

  SvarSlet
 24. den lyder som en skide god bog!
  Den bedste kage jeg nogensinde har fået, er stadig mormors hjemmelavet drømmekage. Den kage er hun bare den bedste til! Jeg har dog også fået at vide, at lige præcis drømmekagen, har blevet smidt ud i skaldespanden, fordi hun slet ikke mente at den var rigtig. Men efter ca. 15 års udarbejdelse af opskriften, er hun nu kommet frem til en opskrift, som smager himmelsk!
  Sabine
  Sabinesverden.blogspot.com

  SvarSlet
 25. Nu har jeg af tre omgange forsøgt at beskrive den kage, vi fik til min søster bryllup. Jeg kan ikke yde den retfærdighed. Men den var altså ægte najZ... Med marimekkoblomster på. Årh. Gad virkelig godt spise den lige nu.

  (jeg fortjener vist forøvrigt slet ikke at deltage i det her - sidst jeg forsøgte at bage endte jeg med nogle "havregrynsboller" min roommate troede var småkager og et stort brandsår... ved sgu da ikke hvordan man betjener en gasovn)

  SvarSlet
 26. Åh, den bedste kage jeg nogensinde har smagt, var en hjemmelavet Pumpkin-cheese-cake!!!
  En helt orange, meget krydret (kanel, nellike, ingefær, muskatnød) og meget blød sag ovenpå en bund af ingefær-kiks og grahamskiks!!!
  ....med en lille top af cremefraiche til at balancere det søde...
  Så bliver det ikke meget mere varmt og efterårsskønt!
  Jeg er faktisk sikker på at den ville være helt perfekt til en af dine skønne varme vinterdrikke.
  Jeg prøvede selv at lave den (efter samme opskrift i år) men jeg mangler åbenbart lige "the secret ingredient" i form af mange års kage-erfaring;o)

  SvarSlet
 27. Jeg ønsker mig også Sifs bøger og vil da meget gerne vinde denne.

  Den bedste kage... det er svært. Jeg elsker chokolade, og jeg kom lige til at tænke på en chokoladetærte, som jeg lavede til dessert til min kærestes fødselsdag en gang - en mørdej fyldt med masser chokolade, smør og fløde, noget der sætter sig lige på hofterne, men hvor smagte den bare godt!

  SvarSlet
 28. Er bare absolut ikke i stand til at vælge 1 kage ud!!!! Jeg har mange og de hører alle til helt særlige minder, min mors hjemmekomponerede nougatlagkage som jeg altid ville have til min fødselsdag som barn, hendes frugttærter der hvis man var heldig stod klar når vi kom hjem fra skole og ikke mindst min mosters fabelagtige cheesecake m citrontopping som vi altid fik når vi ankom til Norge på besøg....og sidst men ikke mindst mors daim-islagkage...mmmmmm!!!
  Men tror hvis jeg skal have hovedet på bloggen og KUN vælge den ene...så må det blive frugttærten, den smager af sommer og var/er indbegrebet af sommer, familie og glade dage på terrassen.

  Glædelig Jul til dig og dine! Og tak for en skøn og inspirerende blog.
  Ann

  SvarSlet
 29. Fik aldrig fat i den første af Sif's Kagebøger så denne SKAL jeg eje!

  Beste kage jeg nogensinde har spist er en kage min faster laver om sommeren. Det er en rørt kage med nøddemarengs som bliver serveret med en vanilje creme, frugt og chokolade på toppen. Mums! Har forsøgt at efterligne den men det lykkes ikke.
  Åhhh det må godt blive sommer snart for det er det eneste tidspunkt kagen bliver serveret.
  Men indtil sommerkagen igen bliver lavet så spiser vi da bare æbleskiver!

  Glædelig jul!

  SvarSlet
 30. Kager er også noget, jeg elsker. Især gode chokoladekager, cheesecake og gulerodskage. Men det bedste, som jo egentligt ikke er en kage, er min mormors vanillekranse, som ikke smagte som nogen andre. Dem kunne jeg snildt spise en hel dåse af selv. Hun lever ikke mere, og jeg nåede aldrig at få den præcise opskrift, så jeg eksperimenterer stadig med at ramme den (kender et par af hemmelighederne). Desværre er opskriften heller ikke i hendes håndskrevne opskriftbog, som jeg fandt hos min mor, men der er andre gode sager, der skal prøves af.
  Håber, du får en dejlig jul på sjælland.
  Kh Mette

  SvarSlet
 31. Uh spændende lad mig være med :)

  Jamen den bedste kage jeg nogensinde har spist er min mors brownie. en helt mørk brownie fra en eller anden meget gammel børnebog. den indeholder blandt andet skivet marsbar og usaltede peanuts. det er guf kan jeg sige dig :)


  -Lise

  ps. kagen går inden navnet pistolkage, og nej ved desværre ikke hvorfor! ;)

  SvarSlet
 32. Jeg vil elske at blive ejer af en pausekagebog....
  Den bedste kage i verden er bedstemors medaljer. Tynde og fine bagt i smør, lagt sammen med creme lavet med kærlighed til verden og tyk, gul flødeskum. Betrukket med hvid glasur og pyntet med et stykke hjemmelavet ribsgele.....Jeg kan endnu huske når jeg kom på besøg kom kagedåsen frem og der blev lavet en medalje til mig.

  SvarSlet
 33. Øv!

  Jeg ved godt, at det er sådan cirka 1,5 time siden, du ville udtrække vinderen. Men nu har du jo skrevet, at du holder en kort pause, så derfor prøver jeg alligevel at nå at være med i konkurrencen. :)

  Den bedste kage jeg har smagt i mit unge liv, er en chokoladekage med revne æbler i, som jeg bagte med æbler fra 'gården' i sommeren 2009. Den er så god!

  God 2. søndag i advent.

  - Ungersvenden

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...