lørdag den 23. oktober 2010

Once more with feeling...

Nå, så prøver jeg at blogge igen. Jeg har lige måtte holde et par dages pause og tænke mig lidt om. Det at blogge betyder jo at man deler ting om sig selv i det offentlige rum - og det gør en til en skydeskive. Der bliver læst, tolket og kommenteret på det man skriver. Den her anonyme kommentar fik jeg i mandags. Jeg blev ked af det i 2 minutter og derefter rasende. For jeg fortæller hvem jeg er og hvad jeg står for - og vil man kritisere det bør man være voksen og modig nok til at vedkende sig det og ikke lægge en fej anonym kommentar.

Det er ikke nogen hemmelighed at jeg er førtidspensionist og ikke millionær. Max har et godt job, men tro ikke at vi ikke bliver modregnet og økonomisk 'straffede' for det. Det kræver virkelig priotering at spise som vi gør - og det er et bevidst valg. Tøj og møbler købes på udsalg, i genbrugsbutikker på QXL. Vi bor billigt til leje og har ikke bil. Vi er ikke storforbrugere, men livsnydere. Jeg køber ikke slik, dameblade og alle mulige unødige småting. Når man har en sygdom som fibromyalgi er det livskvalitet der skal investeres i - og det er for os god mad. Vi har ikke spist så meget take-out i flere år, da jeg jo har været i stand til at lave god mad til os de fleste dage, Nu er min hånd helt smadret, så naturligvis betyder det mere mad udefra. Jeg gider sgu ikke sidde og hakke i en lunken, fedtet pizza med dåseskinke og dårlig 'ostetopping' - så hellere spise rugbrød i 4 dage og så bestille sushi den 5. dag. Hvis der er nogen der har ondt i røven over det, så fint med mig.

Det der ramte hårdest var kritikken af min 'dagbogsstil' her på bloggen som ofte omhandler mine smerter. Jeg har nemlig lige læst et speciale om madmedier og herunder blogs. Her bliver den stil nemlig fremhævet som den mindst interessante stil på en madblog. Det er maden og opskrifterne der ønskes i fokus og så er det andet fra ens privatliv irriterende fyld. Hmm, den var hård. Men jeg har nu besluttet mig at blogge videre i den stil. Jeg blogger sådan fordi jeg kan lide det og fordi så kan min elskede søster på Sjælland følge med i mit liv herovre. Og jeg har ondt et eller andet sted hvert eneste minut, døgnet rundt. Jeg nævner det forbavsende lidt i forhold til hvor meget den sygdom fylder i mit liv. Argh, nu endte jeg alligevel med at forsvare mig selv og mine valg. Nå, men kan du ikke lide det du læser her - så find et andet sted at læse med. Den her blog er en hel pakke - mad + mig og mit liv.

Og så vil jeg godt sige tusind tak for alle de kommentarer, mails og beskeder på Facebook jeg har fået siden i mandags. Det er fuldstændig overvældende at så mange rejser sig på bagbenene og gør på mine vegne. Det er godt at føle opbakningen fra sit slæng når det er brug for det - det har jeg aldrig prøvet på den måde før. Totalt fremmede har rakt ud og fortalt hvor godt jeg gør det og hvor glade de er for det jeg laver. Specielt en mail sendt via Facebook fik tårerne frem. Tak Helle, det er ord jeg virkelig sætter stor pris på.

Og så til maden:

I dag fik jeg leveret 2 kæmpe kyllinger fra Aarstiderne. Jeg havde lagt lækre planer for den ene. Den skulle ha' blendet persille/hvidløg og SMØR under skindet og i en stegepose med porrer og rodfrugter. Tilbehøret skulle være kartofler stegt i andefedt og en frisk salat.

Men de planer gik i vasken. Jeg fik en opringning fra Aarstidernes kundeservice der bad mig smide kyllingerne ud. Prøver udtaget i dag havde påvist fund af campylobacter over den tilladte grænseværdi og for at være på den sikre side skulle de ud. Æv bøv bussemand. Hvad skulle vi så ha' til aften?

Jeg skrev til Max på arbejde via MSN og fortalte om opringningen. Han sagde *surprise* straks: jeg giver sushi fra Sino!

Så jeg bestilte 2 gange "My Choice" som er 6 nigiri + en valgfri rulle. Jeg valgte en 'Red Dragon' (Crispy reje med avocado, chilimayo og agurk -toppet med tun.) til den ene menu og en 'Gomoko' (Tun, laks, hamachi, reje, avocado - rullet i massago). Som en lille ekstra ting valgte jeg 2 små uramakiruller, en med hvidløgslaks og en med tun.

En omgang edamamebønner med havsalt og citron koster 30 kr udefra. I Kvickly kan man være heldig at få 2 store poser på frost til den pris. De skal bare lige ha' en hurtig tur i mikroovnen eller et opkog i en gryde.

Den 'Red Dragon' er min nye favorit. Den sprøde indbagte reje, den knasende agurk, ris, tang og tun der bare smelter i munden.

Og så var der serveret. Sushi og edamame. Perfekt ustresset mad til en fredag aften. Nu skal jeg nok lade være med at kede jer med mere sushi i et stykke tid. Lige indtil vi skal indløse vores SweetDeal kuponer til et nyt sushisted i Nørregade.

I morgen skal vi jo Norsminde Kro på en SweetDeal. Vi sparer 40% og det er det der gør at vi har råd til at tage af sted. Kender du SweetDeal og Downtown? Det er virkelig penge at spare hvis man gerne vil ud at spise eller forkæles på anden måde til billige penge.

55 kommentarer:

 1. Af en eller anden grund er det altid "anonyme" eller folk som hverken har profil eller blog, som kommer med den slags nasty kommentarer. Er ked af at du har måttet stå mål til det. En af grundene til at jeg læser din blog er NETOP din kombination af mad og dig selv, var det kun mad havde jeg ikke læst med :)
  Jeg har heller ikke været tvivl om at mad for dig/jer er en prioriteringssag, og det man prioriterer kan man (som oftest) få råd til.
  Derudover er jeg heller ikke i tvivl om at du slet ikke skriver ligeså meget om smerter som det fylder i dit liv - for selvfølgelig gør det det. Jeg lider selv af endometriose, hvilket giver sig udslag i meget kraftige menstruationssmerter og smerter omkring ægløsnign m.m., og selvfølgelig deler jeg også omkring det på min blog, når det er ekstra slemt, det er bl.a. derfor jeg har den.
  Tak for en god blog, og fordi du ikke la'r dig gå på af de misundelige og smålige.

  SvarSlet
 2. Hej
  Jeg ved faktisk ikke om jeg har fået kommenteret hos dig før, men allerførst vil jeg indrømme at jeg mest kommer for opskrifter og billeders skyld, jeg synes du er MEGET inspirerende. Dernæst vil jeg også sige at jeg på ingen måde finder din blog uinteressant, egentlig tænker jeg kombinationen gør din blog anderledes end en kogebog, nemlig at jeg kan "se " mennesket bag. Hvis jeg ikke syntes det du skriver var relevant ville jeg bare lade være at besøge din blog og netop det valg har alle jo. Jeg forstår mig ikke på disse kommentarer hvor nogle anser det som deres pligt eller ret lige at klemme en mening ind, som ingen har bedt om.
  Du skal ikke retfærdiggøre Jeres økonomi, hvordan I vælger at bruge Jeres penge eller hvorfor du har valgt den stil du har. Din blog er din, det er dit sted og du bestemmer.
  Mange hilsner Heidi

  SvarSlet
 3. Man er bare nødt til at ignorere sådan nogle mennesker. Det er den indre svinehund, der stikker sit grimme hoved frem. Det er den samme type mennesker som kan finde på at skrive indlæg på ekstra bladet, om hvor uretfærdigt det er at nogle har noget, som de ikke selv har.

  Det er misundelse, på en rigtig grim måde og du skal på ingen måde, lade dig slå ud eller holde dig tilbage.

  For mig at se er den kommentar netop et udtryk for den grimme jantelovs misundelse. Hvorfor vil han/hun overhovedet blande sig i hvad du vælger at prioritere.

  Så prøv at ignorer den kommentar og vid at du helt sikkert har masser af opbakning alle andre steder fra.

  Og ja, en personlig blog er meget mere interessant end en uden personlighed.

  Bedste Hilsner
  Søren

  SvarSlet
 4. Jeg holder meget af din kombination af at skrive om mad og at fortælle om dit liv. Angrebet på dig var ualmindeligt fejt og tåbeligt.

  I går var jeg ude for, at en kær blogven droppede mig i raseri over et svar til hende på min blog - og det er desværre, hvad vi risikerer ved at stikke næsen offentligt frem. Jeg undrer mig gang på gang over det, som husbond kalder for kvindefnidder, og som han siger aldrig ses på blogge skrevet af mænd.
  Varm klem og god weekend til dig, Malou!

  SvarSlet
 5. Jeg er vild med kombinationen af madblog og dagbogs-blog..
  Mad handler på mange måder også om personlighed og livsstil, så det giver et dejligt personligt præg når man "ved" hvem personen bag bloggen er..

  Desuden er det et frit land vi lever i, så kan folk ikke lide at læse om andet end dine ospkrifter, så må de altså finde et andet sted at hente deres madinspiration..
  Jeg har heldigvis været forskånet for mavesure kommentarer i de snart 2 år jeg har haft bloggen, men hvor føler jeg med de bloggere, der ender som skydeskive for bitre menneskers mavesurhed..

  Jeg synes bare, at du skal slette de dumme kommetarer, for der er masser af andre der sætter pris på at læse din blog ligesom den er:)

  SvarSlet
 6. Kan li' dig liiiige som du er! Nå! :-D

  SvarSlet
 7. Jeg tager, som de andre der har kommenteret det her indlæg, også meget gerne hele pakken!

  Jeg synes, at det der gør en blog interessant er, at man kan mærke personen bag, og jeg synes, at du er meget modig, at du tør dele.

  Så harfra vil jeg bare sige: Tak for en dejlig blog, og jeg er superglad for, at du fortsæter i samme spor!"

  SvarSlet
 8. Anonyme idioter finnes alltid – ikke bry deg om dem!!

  Jeg sitter i Norge og følger din blogg, og som felles matelsker og kroniker er det meget inspirerende å lese om alt du klarer til tross for din sykdom, og det gir meg inspirasjon til å ikke la min sykdom gå ut over maten vi spiser!!

  Fortsett slik du stevner, du er en stor inspirasjon :)

  SvarSlet
 9. Kære klidmoster. Jeg læser tit med og elsker at følge med i alt hvad der sker i dit liv, om det så er restaurant-ture eller smerter, jeg synes det var verdens mest feje kommentar og hvis man ikke vil læse om smerter eller noget andet for den sags skyld kan man jo bare lade være med at læse med! Du inspirerer mig til så meget.. det ville jeg bare lige sige.. :-) Bliv endelig ved med at blogge, kunne ikke undvære dine kreativiteter og anmeldelser af restauranter! Du er jo sej, for fibromyalgi er ikke en nem sygdom, jeg synes du klarer det fantastisk. Mange tanker Naja

  SvarSlet
 10. Jeg elsker at følge med i din blog, både pga. din fantastiske evne til at trylle i køkkenet men også pga din person :) du har den dejligste blog og jeg glæder mig hver gang jeg kan se at der er et nyt indlæg fra dig!

  SvarSlet
 11. Jeg har læst med i noget tid nu, og jeg synes du kører stilen fint. Lige som det passer dig, og det er det vigtigste.
  Det er jo for helvede din blog, og bare fordi du blogger om mad, betyder det jo ikke at du automatisk har udelukket at blogge om dit privatliv.
  Folk har ret til at kommentere, men folk glemmer tit, at der sidder et menneske af kød og blod på den anden side af skærmen, og får sagt tingene på en virkelig grov måde. Det er sgu ikke i orden, og du skal ikke bruge krudt på anonyme kommentatorer! De er ikke raseriet værd!
  Det mest ærgerlige ved hele den her sag, tror jeg, bliver, at i fremtiden vil du tænke dig en ekstra gang hver gang du har fået sushi take out, for når først stikpillen er lagt, er det svært at ignorere den. DEVÆRRE.
  Håber du kan komme videre herfra på en god og konstruktiv måde, uden at tænke alt for meget på den dumme kommentar.
  De bedste hilsener
  Anne

  SvarSlet
 12. Kære lille Kigært.
  Jeg er helt enig med de foregående talere: Jeg elsker din personlige stil, og er dybt taknemmelig for at du lader os få et kig ind i dit liv! Det er en inspiration og fantastisk at du vil dele så meget af dig selv. Jeg beundre virkelig din din kreativitet i køkkenet og kamp for at have en godt liv (OG sushi billeder) Så TAk for hele pakken! :O)

  SvarSlet
 13. Hvis ikke man kan lide lugten i bageriet så må man fise af. Heldigvis er vi maaaange som synes at her dufter skønt :-)

  Jeg har vist heller ikke kommenteret før men jeg nyder din blog og bliver tit inspireret af dit gåpåmod og dine kokkerier.

  Så hul i dem der går i for små sko. Og du skal endelig ikke begynde at retfærdiggøre noget som helst, for har "de" jo vundet.

  SvarSlet
 14. Kære Klidmoster,
  jeg stødte på dit navn, fordi jeg ved at tilfælde faldt over Anarkistens Kogebog. Og jeg må sige, at I begge to er nogle velskrivende og dygtige damer.
  Jeg elsker kombien mellem at høre om dit privatliv og så at savle over, hvor fantastisk du er i et køkken. Jeg bliver også varm om hjertet over, at du holder skruen i vandet og formår at bevare passion og glæde i dit liv, på trods af din svære sygdom, som gør sit bedste for at forpeste din tilværelse.
  Jeg håber, at du fortsætter med at blogge på samme måde som hidtil. Og tro mig: Mennesker der gemmer sig bag anonymitet, når de skal angribe andre, er ikke værd at samle på. Overhovedet ikke.
  Hav en rigtig god weekend!
  Kh. Knirke Egede

  SvarSlet
 15. Jeg holder af dig og din blog lige som I er.
  Sådan nogle kommentarer skal bare glemmes og det håber jeg, at alle kommentarerne i dette indlæg kan hjælpe til. God weekend.

  SvarSlet
 16. Kære Malou - heldigvis har du allerede fået masser af gode, støttende og velfortjente ord med på vejen over angrebet fra et lille bitte menneske, der med garanti har mest øje for at finde "fejl" hos andre i stedet for at bare at tage det man kan bruge, og lade resten ligge - som børn siger: "Det man siger er man selv". Og det er jo værst for personen selv at have sådan et fokus i livet, fordi det bliver det, der fylder hans/hendes liv.

  Jeg forstår godt, det var sårende i første omgang, og overraskende i det hele taget at nogen gider bruge tid på at skrive sådan noget, når det er helt frivilligt at læse med på vores allesammens blogge. Gudskelov skulle du bare lige sunde dig, og gudskelov har du meget hurtigt fundet tilbage til din egen sunde kerne, og fortsætter ufortrødent på din blog og dit skriveri som jo netop er dig. Og som netop gør at vi er rigtigt mange som elsker at kigge forbi dagligt, for at blive inspireret, for at føle genkendelighed i forhold til vores egne hverdage, som også indimellem er fyldt med besværligheder - det er jo netop det som udgør et menneskeliv i balance.

  Du er SKØN, en fantastisk NYDER, der forstår at få det bedste ud af livet selv om du har dit at slås med, og i mine øjne de helt rigtige holdinger til både verden og stakkels mennesker, der slet ikke når dig til sokkeholderne ...
  Jeg glæder mig over at du hurtigt fik rystet mavesure og ligegyldige kommentarer af dig, og husker dig lige på at du aldrig behøver forklare dine økonomiske valg.

  Jeg ser frem til at du fortsat deler opskrifter, holdninger, tanker og følelser fra dit liv.

  De bedste hilsner
  Marianne

  SvarSlet
 17. Jeg læser din blog med stor glæde - præcis som den er!

  Er du Buffy fan? Titlen på dit indlæg er titlen på mit absolutte yndlingsafsnit :)

  SvarSlet
 18. Hej Malou...
  Jeg er vild med at følge med i din blog og en af grundende til at den ligger som en favorit, er din måde at skrive på...
  Jeg er imponeret over at du tør skrive om dit liv og lade andre deltage i det på den måde...
  Jeg læste den anonyme besked, som var blevet lagt lige efter mit indlæg og jeg var simpelthen rystet.. Håber du har fået det bedre ang. det og at der sidder en ANONYM og skammer sig rigtig meget.. At komme med en sådan udtalelse uden at kender folk!!
  I prioriterer som i gør, og det skal andre ikke blande sig..
  Jeg kan i hvert fald forstå hvorfor du/i prioriterer som i gør ;-)
  Kærligst Lea

  SvarSlet
 19. Det er så langt ude, at du blir nødt til at sidde her på bloggen og redegøre for, hvordan du og gemalen bruger jeres penge. Det er vel jeres sag.

  Keep it up sweetheart, vi elsker din blog (og dig!) som den er!

  Knus

  SvarSlet
 20. ØV, hvor møg ærgeligt, at Anonymus kan finde på at sende sådan en omgang lort afsted. Han/hun kan jo bare holde sig væk.

  Det er din blog, og den er, som den er, fordi DU laver den. Bliv ved med det og skriv selv manuskriptet til den.

  Keep going !!

  SvarSlet
 21. Hej Malou. Jeg er glad for at du fortsætter den stil som du har gjort så længe, for det er nemlig DIN blog og du skal gøre som DU gerne vil.

  Går vi så iøvrigt lige tilbage i tiden så blev disse blogs "opfundet", og brugt som dagbøger, hvilket jo præcis der det du bruger den til og når den så bliver kombineret med lækre opskrifter, så bliver det jo en madblog. Det er altså logik for perlehøns og dem der ikke gider læse dagbøger, bør holde sig til aviser, nyhedsmedier og basserne :-)

  SvarSlet
 22. Jeg vil bare sige tusind tak for en god blog, jeg nyder at følge med hver dag, og jeg elsker kombinationen af mad og privat-liv. Jeg synes, at det er modigt at skive en sådan blog, respekt. Jeg håber ikke at sådan en fej kommentar, får dig til at stoppe, for hvor skal jeg så samle appetit? :-)

  SvarSlet
 23. Respekt til dig - keep on keeping on :-)

  SvarSlet
 24. Jeg haaber du blogger videre, som du altid har gjort, for det er jo netop din dejlige blanding af alt muligt, ogsaa det personlige, der driver mig herind gang paa gang!

  SvarSlet
 25. Jeg elsker at kigge med og synes, at du plejer at have en fin blanding af mad og hvad der ellers foregår i dit liv (dog har der været alt for få kattebilleder på det sidste! ;-)).

  Og da det er din blog, så synes jeg bare, at du skal køre biksen som det passer dig - så skal vi andre nok hænge på.

  SvarSlet
 26. Kære Malou,
  Jeg er vild med din blog (det ved du nok allerede godt). Og lige MissMuffin og andre pointerer, er det spændende jo NETOP kombinationen af det rent madfaglige og dine personlige beretninger, der gør bloggen så god. Storytelling er jo totalt in i modebranchen, så tror det der speciale er en om'mer. Jeg mener, at en god balance er præcist dét, der gør madblogge så vidunderlige :-) Keep on going, girlfriend!!!
  Kh. Eva

  SvarSlet
 27. Kære Malou - du skal dæleme ikke forsvare, hvordan du og Max prioriterer og "undskylde" med, hvad du så ikke køber til gengæld. Om du så spiste sushi morgen, middag og aften - rager det ikke andre. Og da slet ikke perfide, anonyme feje kællinger i blogland. Åhjo, jeg har mødt min part af dem gennem tiden. Deres grundholdning er åbenbart, at er du førtidspensionist, er det strengt forbudt at have livsglæden i behold.

  Men det kommer de heldigvis aldrig til at bestemme. De perfide, anonyme feje kællinger!

  SvarSlet
 28. Ja... Jeg er vild med din blog som den er !!!

  Vil da gerne vide noget om mennesket bag bloggen... At du så ovenikøbet laver fantastisk spændene mad er da en super bonus !

  Lige et ?...

  Mine unger er HELT VILDE for at prøve det SUSHI...... Det jeg har smagt ... har jeg bare ikke kunne lide...

  Men du taler om et sted dig og din søster besøger her i nærhenden af mig ( Herlev )...

  Hvor er det ??? Hvad er godt at begynde med ???

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
 29. Hej Klidmoster,

  Også en hilsen herfra. Jeg læser også med hos dig, netop fordi du har mere og andet at byde på end god mad. Som andre har sagt: man kan mærke mennesket bag bloggen og det gør den læseværdig i mine øjne. Bliv endelig ved med det!

  Som du selv skriver, er det lidt ærgerligt, at du lade dig presse til at forsvare dine valg. Der er ikke noget at forsvare. Men jeg synes faktisk, at det er fint og stort af dig at forklare.

  Den anonyme læser undrer sig, og kan åbenbart ikke forestille sig, at et liv kan hænge sammen, sådan som du beskriver det på bloggen. Og du hjælper så med at vedkommende - måske - får udvidet sin horisont. Og vi andre får et "hands-on" indblik i de EKSTRA vanskeligheder man bliver belæsset med, når man har en "mærkelig" sygdom. (Min søn er diagnosticeret med Aspergers Syndrom, så jeg kender lidt til problematikken hjemmefra...)

  Knus og styrke fra

  Lise

  SvarSlet
 30. Du gør det bare rigtig godt. Elsker din blog. Jeg kender dig ikke, men du virker på mig som et sødt, tolerant og generøst menneske - en man ville være stolt af at kunne kalde sin ven.
  Jeg ville virkelig savne dig i blogland hvis du ikke var her.

  Kærlige hilsner

  Lone i Marsken

  SvarSlet
 31. Kære Malou

  Det gør mig ondt, at du igen skal såres af sådanne kommentarer. Jeg har læst med i lang tid nu og elsker kombinationen af dagbog og madopskrifter. Det har været fantastisk at følge med i den store udvikling, du har gennemgået det seneste år, og jeg har meget respekt for at du tør kaste dig ud i livet på den måde du gør. Det giver stof til eftertanke. Du fortjener hvert eneste lækkert stykke sushi der kommer din vej :)

  Venlige tanker

  Stine

  SvarSlet
 32. Jeg blev ked af det på dine vegne, sådanne kommentarer hører ingen steder hjemme, glem det bitre menneske og fortsæt i din gode stil.
  Jeg bliver tit inspireret af at læse din blog - og det er med det hele.

  SvarSlet
 33. Klidmoster, jeg giver dig 100 procent thumbs up for din blog, det du putter på den og dine holdninger til mad. Elsker at læse din blog uanset hvilket slags indlæg jeg finder - så bliv endelig ved med det du gør - håber du kan vifte de ubehagelige kommentarer af dig, så det ikke bliver for surt.

  SvarSlet
 34. Altså... Jeg forstår ikke hvorfor andre blander sig i ens økonomiske forhold. Det er det op til én selv hvad man ønsker at bruge sine penge på, herunder også ens førtidspension. Du bruger penge på de ting som forskønner din hverdag, præcis som alle os andre, og hvis anonym får ondt i øjnene af læse om din hverdag og dit forbrug på alt inden for madlavning, ja, så er det jo heldigvis nemt at klikke væk fra bloggen.

  Bloggen er din, så du bestemmer!

  Fortsæt endelig i samme stil - i mine øjne har du Danmarks bedste blog!

  SvarSlet
 35. Jeg synes det er så rart at læse netop om at det kan betale sig at prioritere sine udgifter, så man faktisk kan opleve fantastisk mad - både ude og hjemme. Dét inspirerer :-)

  SvarSlet
 36. Kære Malou
  Mange har allerede skrevet det, som jeg også tænker.
  Så kun 2 ord mere: I like!!
  Knus Hanne

  SvarSlet
 37. Elsker din blog, din mad og dine personlige indlæg. Ingen andre end dig giver (unødigvendig) svar på tiltale i kombination med et indlæg der slutter med at handle om sushi og mere lækker mad. Elsker din stil- for den god og stærk. keep up the good work!!!

  SvarSlet
 38. Okay skrev en mega lang rant-mail og så var der fejl og den blev ikke sendt, hvilket nok også er bedst fordi man aldrig tager sig bedst ud vred. Men den anynome perfide kommentar gjorde mig så sur.

  Klidmoster - din blog er en af dem man glæder sig til at læse nye indlæg på. Dine grønne tomater mindede mig om min farmor og alle de opskrifter jeg aldrig nåede at få. Som agurkesalaten uden eddike og som mig og min søster altid obsesser over men aldrig bare bliver som dengang. Eller hendes rosengele som ikke er den fra den grønne syltebog.

  Der er selvfølgelige mange andre fantastiske sider ved din blog der gør den god og synes alle de andre kommentarer viser netop dette.

  Godt tip til den anonyme: der findes adskillige opskriftsites som BBC good food og karolines køkken. Der får du dejlige upersonlige, ordfattigt beskrevede opskrifter. Vi andre går nødigt derhen men lyder som dit sted.

  SvarSlet
 39. Din blog er en dejlig kombination af lækker mad og personlig beretning. Det får mig til at vende tilbage til din blog igen og igen.

  Og så et lille indkøbstip: Har lige genkendt den pose med sojabønner i Faktas reklame. De har dem til 10 kr.

  Kathrine

  SvarSlet
 40. @Becky - Tusind tak skal du ha' :-) Det er bestemt en balancegang hvad man skal skrive om sin sygdom. Endometriose er jo også noget der fylder meget i dit liv - naturligvis skal du også skrive om det. Jeg tror der sidder mange derude og læser med der kan drage nytte af andre kvinders erfaringer med sygdommen. Tak, jeg er glad for at du kan lige min blog :-)

  @Heidi - Tusind tak for din søde kommentar :-) Jeg er meget glad for at du kan lide det jeg laver.

  @Brødet - Tusind tak for din fine feed-back. Du har helt ret, det er godt med lidt perspektiv på :-)

  @Madame - Tusind tak, det er jeg glad for at du syntes. Jeg er ked af at høre at der var en der valgte dig fra. Men sådan er blogland jo desværre, man kan ikke være venner med alle. Jeg tror din husbond har fat i noget vigtigt der, man ser kun sådan noget fnidder hos 'kællingerne' :-D Klem

  SvarSlet
 41. @Miss Muffin - Jeg kan virkelig også godt lide de blogs hvor man får et glimt af den person der sidder bagved. Tusind tak skal du ha' :-)

  @Bibo - Tak søde :-) Møs

  @ThinkingSpace - Tusind tak for din søde kommentar. Jeg forsætter i samme stil :-)

  @Lotte - Tusind tak for din søde kommentar :-) Det er idioter alle vegne, desværre også i blogland. Jeg er glad for at du kan finde inspiration her :-)

  SvarSlet
 42. @MissFitFood - Tusind tak for din søde kommentar :-) Hvor er jeg glad for den slags feed-back. Jeg blogger glad videre ;-)

  @Linebinevaskemaskine - Tusind tak skal du ha' - det var en super sød kommentar :-)

  @Anne Lotte - Tusind tak skal du ha' - det var virkelig god feed-back :-) Jeg er blevet godt trodsig nu og har lyst til at blogge om sushi hele tiden ;-)

  @Stinne - Tusind tak søde, jeg er SÅ glad for alt den støtte jeg får fra dig. Jeg glæder mig til vi skal ses derude i den virkelige verden :-) Knus

  SvarSlet
 43. @Becsen - Tusind tak for din søde kommentar. Jeg er glad for at du kan lide duften her :-)

  @Knirke - Tusind tak for din søde kommentar. Jeg er glad for roserne og for at du kan lige det jeg laver :-)

  @Frk. Funky - Tusind tak skal du ha' :-) Du kan tro alle de her kommentarer og støtte har givet mig et kæmpe boost.

  SvarSlet
 44. @Marianne - Tusind tak for din meget søde kommentar. Jeg er helt overvældet over alt den støtte. Heldigvis er den kommentar rystet af og det går nu fremad over stok og sten igen :-)

  @Camilla - Tak skal du ha' :-) Ja, du kan tro jeg er Buffyfan - og ja, titlen er tyvnappet derfra. Jeg har endda købt soundtracket til afsnittet og ELSKER det :-)

  @Lea - Tusind tak for din søde kommentar :-) Ja, det er rystende at folk langer anonymt ud på den måde. Selvfølgelig prioriterer vi maden, det er jo umuligt andet ;-)

  SvarSlet
 45. @Ibs - Ja, men jeg havde bare brug for at mane 'rygterne' i jorden. For der er sikkert mange der undrer sig over hvordan vi får penge til alt det sushi. Wee, jeg elsker også alle jer Kagedåser :-D Kram

  @Mutter - Tusind tak for din søde kommentar :-) Jeg fortsætter!

  @Kristian - Tusind tak skal du ha' :-) So true - det startede jo som 'dagbøger'. Vi ses d 6 :-)

  SvarSlet
 46. @Britt - Tusind tak for din søde kommentar :-) Jeg skal gøre mit bedste for at stimulere din appetit fremover også ;-)

  @Anonym - Tak, endelig en anonym kommentar man kan sætte pris på ;-)

  @Tina - Tusind tak, det er jeg glad for :-) Du og Piphans er altid velkomne :-D

  @Piskehaps - Tusind tak skal du ha' :-) Til ære for dig kom der et kattebillede på i går ;-)

  SvarSlet
 47. @Eva - Åh, tusind tak skal du ha'- det var sødt sagt :-) I'll keep on!

  @Fr. Møller - Du har så evigt ret, jeg skal ikke forsvare mig. Kunne bare ikke lide lade være med at gøre det lidt alligevel :-)

  @Marianne - Tusind tak for dine søde ord :-) Jeg håber at I finder et godt sushisted. Lad mig endelig vide hvad I syntes om det :-) Hyggehygge

  @Lise - Tusind tak for din søde kommentar :-) Jeg har også lidt fortrudt at jeg forsvarede mig - men pyt. Åh ja, så du kender også til en udfordret tilværelse. Også knus og styrke herfra.

  SvarSlet
 48. @Lone i Marsken - Mange tusind tak for din søde kommentar. Jeg fik helt tårer i øjnene da jeg læste den, så rørt blev jeg. Den vil jeg sent glemme! Tak igen :-) Kram

  @Stine - Tusind tak for din søde kommentar :-) Jeg er glad for at du kan se der er udvikling i det jeg laver. Uh, sushi.

  @Eva - Tusind tak skal du ha' :-) Næ, de bitre kan bare pille af. Jeg er glad for at du kan lide det hele.

  SvarSlet
 49. @Julie - Tusind tak for din søde kommentar :-) Jeg ryster den kommentar af og blogger videre :-)

  @Hanne - Tusind tak for din søde kommentar. 'Danmarks bedste blog' Wow, sikke en ros. Jeg bliver helt rørt. Tak :-)

  @Rikke - Tusind tak skal du ha' :-) Vi spinker og sparer på andre områder, men maden er sgu vigtig ;-)

  @Kære Hanne - Du er en skat! Tusind tak. Kram

  SvarSlet
 50. @Sushistegen - Tusind tak for din søde kommentar :-) Jeg var simpelthen nødt til at blogge om mere sushi - kunne ikke nære mig. Yes, I'll keep it up :-D

  @Sachia - Tusind tak for din søde kommentar :-) Sikke nogle dejlige madminder du også har med dig. Agurkesalat uden eddike? Jeg prøver lige af forhører mig et par steder og ser hvad jeg kan gøre ;-)

  @Kathrine - Tusind tak for din søde kommentar :-) Wee, jeg skal da vist lige i Fakta i morgen. Tak for tippet, du er en skat ;-)

  SvarSlet
 51. Malou for dælen, du er skøn og din blog er en af dem, jeg fortsat surfer forbi i min efterhånden meget begrænsede bloglæsning (vi er SÅ langt bagefter tidsplanen med båden, at der simpelthen ikke er overskud til blogging) - du må ikke holde op!
  Jeg ville gerne sige noget klogt, men jeg er sent ude i forhold til de forrige halvtreds kommentarer og andre har allerede sagt en masse gode og indsigtsfulde ting. Så jeg vil lade min kommentar være et stort varmt - omend digitalt - kram herfra!


  (men lige en lille kommentar til det med, at den anonyme synes det er påfaldende at du har råd til sushi - den bemærkning lugter ligesom dem, jeg får når jeg fortæller, at vi skal sejle jorden rundt. Du drømmer ikke om, hvor spydige folk kan være. Men jeg er altså ikke mere priviligeret end mange andre - jeg vælger bare anderledes. Jeg har ingen mursten, ingen bil, ryger ikke, har ikke brugt penge på rejser eller dyrt tøj i flere år (jeg har end ikke været ved frisør!) - alt sammen er med til at give råd til at rykke nogle år ud og kaste sig ud i eventyret. Det handler om prioritering. Der er ikke noget hokuspokus i det.
  Og DERFOR skal du bare nyde din sushi. HVER gang!

  SvarSlet
 52. Kære Malou

  Det må bunde i en eller anden form for misundelse kombineret med en perfid form for kick, man får ud af at lade sin gylle-galde forlade tastaturet og lande på din blog eller i din indbakke....

  Er det tiden, man misunder en førtidspensionist ? Det, at vi har al vor tid til rådighed ? Eller er det den "fyrstelige" gage ? Eller noget helt tredie... ? For det kan da ikke være det ødelagte helbred, man er misundelig på ... !

  Blog for dæwlan da. Jeg ville ikke undvære dine skriverier, livet ville blive en anelse fattigere, både på madbordet og på den åndelige nethinde.

  SvarSlet
 53. Lad os alle udråbe et trefoldigt "Narrehat" for den klovn, der åbenbart har følt en uimodståelig trang til at udspy sin galde over dig. Kom frisk: NARREHAT! NARRREHAT! Og så det lange: NAAAAARREEEEHAAAAAAAT!

  Hvordan du prioriterer din økonomi er din sag. Du må for min skyld indkøbe al den sushi, alle de lystbåde og alt det guld, du overhovedet orker, så længe du ikke snyder, bedrager eller bruger vold. Du behøver absolut ikke stå offentligt til regnskab for din privatøkonomi (du er jo ikke politisk økonomisk ordfører eller formand for nogen folketingsgruppe, vel?)

  Hvad du vælger at skrive om og hvordan er selvfølgelig også DIT valg. Og hvad vi andre vælger at læse er så vores valg. Du stiller din blog gratis til rådighed for os, og hvor ville verden dog være trist, hvis alle skrev ens. Hurra for dig og for personlig skrivestil!

  SvarSlet
 54. Kære dig..

  Jeg kommer her fra tid til anden og må sige, at du gør noget så jeg kommer igen!

  Mennesker med sådanne kommentarer (og har sådanne tanker i det hele taget)er kendetegnet ved kun at se til deres egen næsetip og iøvrigt aldrig har haft ondt i livet.

  At man overhovedet kan finde på at fyre så meget fis af på så kort tid, betyder kun en ting... Dumhed og uvidenhed. Og det var da ikke lige det første JEG ville skilte med på en andens blog!

  Forstår, at det rammer med sådan en tåbe på din blog, men det kan med sikkerhed mærkes mere trist for "anonym" i. Det må være trist at leve et liv med en intelligens som en syg rotte!

  God vind :O)

  SvarSlet
 55. Kære Klidmoster, du skal aldrig forsvare dig overfor andre mennesker omkring de valg du træffer i dit liv... Det er dit liv og dit ansvar, hvad andre mener er ligegyldigt, og ikke noget du kan bruge til noget. Sådanne idioter er der kun én ting at sige til "selv mod tåber taler guderne forgæves.!

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...