lørdag den 9. oktober 2010

"Når opskriftgribbene jager"...

Overskriften er tyvstjålet fra Bente Hoffmanns indlæg her hos Madbevægelsen. Lige nu ser jeg mange steder at folk har knas med at finde ud af hvordan man overholder ophavsrettigheder og ejerskab af opskrifter. Der er mange eksempler på hvordan bloggere er blevet 'lokket' til at skrive deres egne opskrifter ind på mere eller mindre seriøse madsider - og dermed har mistet ophavsretten på deres egne kreationer. Der er også bloggere der bliver betalt for at linke til opskriftsider der ellers ikke ville genererer ret meget trafik selv. Og hvordan undgår man så at falde i fælderne? For mig har det været af få en klar aftale på forhånd så der ikke er nogen misforståelser.

Manden bag 'En Himmelsk Mundfuld', Henrik Engel kontaktede mig via mail og spurgte om han måtte bruge mine opskrifter og billeder på sit site. Vi snakkede frem og tilbage om vilkårene og det endte sådan her:

Jeg har også valgt at skrive nogle af mine opskrifter ind et andet sted.

Vi skal spise! er et site lavet af FDB. Inden de gik i luften spurgte de på Facebook om der var nogen der ville være med til at give noget feedback på deres 'regler' for deltagelse på siden. Og her var der også en afgivelse af ophavsrettighederne - men den fik jeg lov til at hjælpe med at omskrive, så man nu beholder ophavsrettighederne til sine egne originale opskrifter.

Jeg er ikke komme så langt med at skrive opskrifter ind, men det er blevet til at par stykker. Her hvor jeg har været syg (er stadig sløj) har jeg ikke været ret meget i køkkenet. Men jeg har dog lige fået lavet en enkelt ny ting: en lakridsis lavet på lakridssirup fra Johan Bülow. Den opskrift har jeg valgt at lægge på Vi skal spise! og du kan se den lige her.

I ugen der kommer blogger jeg 3 nye opskrifter som skal deltage i en opskriftskonkurrence. Olivado har inviteret en flok danske madbloggere til at lave opskrifter med deres avocadoolie.

Jeg har lavet 3 nemme og tilgængelige opskrifter, som jeg håber falder i deres smag. Og jeg vil meget gerne bede om hjælp fra alle mine læsere til at stemme på hvilken opskrift der er den bedste.

Der er lækre præmier at vinde, både for dem der stemmer og for den har har lavet den vindende opskrift. Jeg beklager at man skal opgive sin emailadresse for at stemme, men det er så man kan få opskriften tilsendt og sende den videre hvis man vil. Jeg vil blive meget glad og taknemmelig hvis du vil hjælpe mig med at stemme på mine opskrifter.

Og nu vil jeg lige ha' en lille lur. Vi skal ud og spise i aften selv om jeg ikke er alt for frisk. Vi har nemlig fået bord på det nyåbnede MASH og jeg trænger sådan til en god bøf. Faktisk trænger jeg så meget at jeg har skrevet en lille sang. Hmm, jeg tror godt jeg tør skrive den her:

♪♫♪ Jeg en BØF mig fråde vil - der skal være sveller til. Og en 'næse' skal være saucen - åh du gode, sikke en smovsen. Jeg skal også ha' lidt is - og lidt vin naturligvis ♪♫♪

5 kommentarer:

 1. Jamen dog....der er da gået en stor sangskriver tabt i dig...hvad med et bidrag til næste års melodi grand prix;-)

  SvarSlet
 2. Du er skam hjertelig velkommen til at 'stjæle' min overskrift, Malou :-). Især når du er med til at sætte fokus på fx ophavsretsspørgsmålet på opskrifter. For det er sgi vigtigt!

  Nyd din bøf - og tak for sangen ;-)

  SvarSlet
 3. Jeg ved ikke helt, om jeg tør læse din blog den næste uges tid, hvis jeg risikerer at læse om saftige bøffer hos MASH ;-)

  Håber at jeres besøg der var mindst lige så godt som vores i København i august!

  SvarSlet
 4. Jeg håber, det var rigtig lækkert i går hos MASH, og at du har det bedre i dag.
  Klem og en dejlig aften til dig, Malou :-)

  SvarSlet
 5. @LaTascha - Ih tak, men jeg tror lige jeg hopper over grand prix'et - synger nemlig KUN om mad :-D

  @Bente - Tak :-) Det er meget vigtigt med fokus på det - har også lige set grelle eksempler i en bagekonkurrence hvor nogen har været så frække at deltage med billeder af andres kager. Ha ha, velbekomme. Bøffen var SKØN :-)

  @Piskehaps - For pokker hvor var det godt! Jeg glæder mig allerede til vi skal på MASH igen :-)

  @Madame - Det var SKØNT :-) Tak skal du ha'. Varme klem

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...