mandag den 27. september 2010

Vegetarisk bønnepostej med rødbede og peberrod...

Denne bønnepostej er lavet af limabønner (Butter beans). Jeg har skrevet lidt om hvordan de gøres klar til brug lige her. Inspirationen kommer fra noget sandwich spread fra Urtekram jeg så her hos MissMuffin for et stykke tid siden.

Farven bliver simpelthen så flot. Hvis man dropper peberroden er jeg sikker på at børn vil elske den også. Så kan den måske ligefrem kaldes 'prinsessepålæg'?

Men den her portion blev alt andet end børnevenlig, for jeg ELSKER peberrod.

175 g kogte, pillede limabønner
50 g kogt rødbede
3 spsk olivenolie
50 g græsk yoghurt
3 spsk revet peberrod
2 spsk citronsaft
salt/peber

*wroom wroom* kør det hele sammen til en homogen masse med en stavblender. Smag til med ekstra salt, peber, citron og evt mere peberrod. Både bønnerne og rødben er jo fade i smagen og kan godt trække en del syre og skarphed. Ønskes bønnepostejen vegansk, så brug soyayoghurt eller nøjes med olie.

Server på godt rugbrød, grovbrød eller fuldkornsknækbrød. Kapers passer perfekt til. Bønnepostejen kan også bruges som sandwichfyld sammen med roastbeef, en rest kold steg eller kold hakkebøf. Jeg forestiller mig også at man kan spise den sammen med marineret sild. Og den vil være god på en salatbuffet sammen med andre dipper og dressinger (evt rørt op med mere yoghurt og citron).

7 kommentarer:

 1. Ov Prinsesse mad!! Det er lige mig, jeg kan heller ikke lide peberrod, en farven! Den passer til min dug ;o)

  SvarSlet
 2. Mums, den opskrift skal prøves. Jeg mangler nemlig noget godt vegetarpålæg til mit rugbrød. Tak :-)

  SvarSlet
 3. Mums, det ser godt ud. Det må jeg vist hellere prøve på et tidspunkt, er total vild med både rødbede og peberrod :-)

  SvarSlet
 4. næsten det eneste tidspunkt peberrod smager godt, er når det leger med rødbede. nam!

  SvarSlet
 5. Wauw - det er jo selvlysende blingbling til maden! 80'erne har ikke været forgæves! :-D

  Jeg bliver nødt til at afprøve det på nogle gæster - måske dem, jeg plejer at have en lyserød joke kørende med...

  SvarSlet
 6. Så fik jeg prøvet den. Jeg har lige taget tilløb et par dage, men nu måtte den prøves og jeg må sige den er virkelig god.

  Den er i høj kurs og bruges som tilbehør, på brødet til snacks :-)

  Mange tak for opskriften, det vil blive en genganger

  SvarSlet
 7. @Stinne - Ha ha, du er jo en rigtig prinsesse ;-)

  @Sushistegen - Jeg håber at du kan lide den :-)

  @Signe - Tak :-) Den er bestemt ikke tosset.

  @Pernille - Jaha, og her leger de rigtig godt sammen :-)

  @Piskehaps - Super god ide - lyserød joke, do tell :-)

  @Brødet - Jeg så den godt hos dig - er virkelig glad for at du kan lide den :-)

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...