tirsdag den 28. september 2010

Vegansk bønnepostej med karry...

Som varianten med rødbede/peberrod er den her også lavet af limabønner. Ideen opstod faktisk da jeg skulle fryse de sidste bønner og tog dem ud af køleskabet - hvor jeg spottede et glas vindaloo-karrypasta. Selvfølgelig skulle jeg da prøve at lave en portion med karry.

Den blev både krydret, sødlig og aromatisk.

175 g kogte, pillede bønner
3 spsk olivenolie
1 spsk ravigotte
1 tsk karrypasta
Saft af ½ citron
salt/peber

*wroom wroom* blend og smag til med salt og evt mere citronsaft.

Server på godt rugbrød, grovbrød eller fuldkornsknækbrød. Karse og rød peber smager skønt sammen med. Bønnepostejen kan også spises under æg, rejer eller marinerede sild. ville også passe fremragende i en kyllingesandwich evt sammen med lidt fersken-chutney.

5 kommentarer:

 1. Det lyder altså ret godt:)
  Jeg spiser meget vegetarisk/vegansk pålæg, især dem fra Urtekram og Nutana..
  Måske en dag jeg laver en portion selv:)

  SvarSlet
 2. Hejsa Klidmoster

  Har netop opdaget din dejlige blog, og hurra for det (selvom jeg må indrømme at den på sådan en tømmermændssøndag som i dag godt kan komme til at virke som overspringshandling i forhold til at få læst til studiet ;) ). De her bønnepostejer lyder rigtig lækre - hvor er jeg glad for at jeg droppede at købe færdiglavet bønnepostej forleden, og i stedet købte en pose kikærter!

  Tusind tak for en rigtig flot og inspirerende blog. Og super sejt at du, trods fysiske udfordringer, holder fast i bruge tid og kræfter på at lave så meget ordentlig og lækker mad!

  Kh Laura

  SvarSlet
 3. Hej Laura

  Tusind tak for din søde kommentar - og velkommen til :-)

  Jeg er meget glad for at du kan lide det jeg laver. God mad er virkelig en vigtig prioritet for mig.

  Pøj pøj med postejen :-)

  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 4. Lækre opskrifter du har her. Jeg har puttet din blog under favoritter =)

  Jeg har lige et spørgsmål. Hvad er ravigotte for noget?

  SvarSlet
 5. Hej Umm Safiya.

  Tusind tak skal du ha' :-)

  Ravigotte er en sød sennepsdressing - læs mere her: http://www.superbest.dk/produkt/ravigotte-sauce

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...