søndag den 19. september 2010

Tak for hjælpen Betty...

Efter Max havde ringet panisk og fortalt om de forvekslede datoer gik jeg strakt i tænkeboks. Der var ikke ret mange kræfter at rutte med og tiden var jo ret fremskreden. Det ville dog være SÅ synd for hans mor hvis han troppede op til hendes 70 års fødselsdag uden den lovede kage. Så der skulle bages til 12 personer - hurtigt. Og ikke bare en bradepandekage, men en høj fødselsdagskage. Allerhelst ville jeg ha' sendt en helt hjemmebagt kage med, lavet af økologiske ingredienser, men havde hverken tid eller kræfter. Heldigvis kunne jeg regne med hjælp fra gode gamle Betty.

Betty Crockers 'Devil's Food' kan man altid finde i Super Best på Vesterbro Torv, som sælger amerikanske produkter fra Food from home. En pakke kagemix koster 38 kr og en bøtte icing (glasur) koster 39,95kr. Jeg købte også en pakke med 3 tuber 'chokolade' fra Dr Oetker (30 kr) til at pynte med. De små chokoladekugler havde jeg købt i Netto for lidt tid siden og de passede helt fint her.

I Kop & Kande fandt jeg en lagkageholder til 69,95 kr som skulle bruges til transporten. Og så var det hu-hej hjem med bussen og i gang med at bage.

Jeg bagte først ½ pakke til toppen. Derefter bagte jeg 1 hel pakke som skulle skæres over til 2 bunde. Der skal bare tilsættes æg, vand og olie - det er lige til at overskue.

Den hele kage fik skåret toppen af og blev delt i 2 med min lange onde laksekniv.

Som fyld brugte jeg en bøtte frosting fra Duncan Hines med kokos-pecan (39,95 kr).

De 3 lag blev lagt sammen og alle løse krummer fjernet.

Kagen kunne desværre ikke være i transportfidusen hvis den stod på en tallerken, så den blev sat direkte på bunden og dækket med frosting.

Jeg pyntede med hvid og lys 'ckokolade' + de små kugler. Kagen var færdig kl 22.30 og det var jeg også - helt færdig.

Kagen fik låg på og var klar til at gribe på vej ud af døren. Og så var med at få noget søvn for Max skulle op kl 6.30 så han kunne komme til Hillerød. Han er lige kommet hjem igen og kan berette at kagen vakte stor lykke både hos fødselaren og de øvrige gæster. Herligt.

Weekenden er bare fløjet forbi. I går var Sif og jeg på grønttorvet. Jeg fik købt drueagurker som nu ligger i saltlage i køleskabet. Der skal laves 2 slags, store amerikanske med dild og små med krydderier. Bagefter tog vi ud til Sif som lavede den lækreste frokost: kartoffelpuré af bagte kartofler med langtidsbraiserede oksehaler og nykogt tyttebærkompot. Til dessert vankede der nylavet blommegrød med madeira og fløde. Nam nam, det var godt. Om aftenen mødtes jeg med IbenCANBlau i deres 'kantina' og spiste lidt rustik spansk aftensmad.

Det var da udemærket mad, men så heller ikke mere. Det kan godt være at det er min standard der er noget galt med, men jeg fandt det for sjusket. Forretten var iskold og uden ret meget smag. Dog var den frissesalat der lå ovenpå en lillebitte skive terrine SÅ bitter at den næsten var uspiselig. Desuden lå der 2-3 blade der virkelig ikke skulle ha' forladt køkkenet da de var halvrådne. Der hørte ikke brød til retten, men vi fik lov til at købe 4 stykker brød og en lille skål anonym olivenolie ved siden af.

Hovedretten var en 'alt-i-et' ret. Den ankom i et stort fad og var bestemt ikke ret varm. Smagen var udemærket og man kunne fint smage den røgede peber. Men der altså manglede noget finjustering. Desserten var faktisk det bedste. En god syrlig frugtcreme med sød karamelskum og bær ovenpå. Chokoladen kunne vi dog ikke finde nogen steder. Med til menuen hørte 1 liter af huset vin, som faktisk var nogenlunde.

Jeg er glad for at vi fik det på en Sweetdeal til halv pris (165 pr person), ellers havde jeg været utilfreds. Vi måtte slippe 35 kr for brød, olie og en kande vand. Jeg vil dog gerne give stedet en chance til, men det skal være i deres tapas-afdeling ude foran.

I dag har været en rigtig dejlig dag. Størstedelen af Kagedåserne (7 ud af 9) har været i Den Gamle By og hygge. Der blev snakket, grinet og spist til den store guldmedalje. Vi fik set en masse dejlige gamle ting og nydt den dejlige efterårsdag på pladsen foran Møntmestergården.

Det blev selvfølgelig også til et besøg hos bageren. Uhm, der er altså ikke noget som Madam Mangors Vanillekranse. Godt det snart er jul så jeg skal bage læssevis af dem.

Nu skal jeg ha' et par dage uden aftaler, for jeg er socialiseret helt i bund. Ugens program lyder: slappe af, se gyserfilm, sylte drueagurker, rødbeder og lave ferskenchutney. Og så tror jeg at jeg skal liste mig ind til byen efter sushi til frokost en dag. Det er ved at være alt for længe siden jeg har fået det. Og jeg trænger!

8 kommentarer:

 1. Flot kageredning!
  Tak for i dag, det var SÅ dejligt :-)
  Vi ses jo snart, men pas nu på dig indtil da.
  Knus

  SvarSlet
 2. Må da snart en tur i Superbest efter amerikanske varer :)
  Kan i øvrigt anbefale downtown, som har haft bedre spisesteder på som tilbud.

  SvarSlet
 3. Mmmhmmmm, nice saving! Den ville jeg saftsusemig gerne ha' sat tænderne i :)

  SvarSlet
 4. Kære Malou
  Hurtigt du lige fik banket en kage sammen. Der er ikke noget værre end datorod - man bliver jo helt rundtosset.
  Åh ja, lad det blive jul, lad det blive jul, lad det blive jul!! Vi skal vælte os i de skønne vanillekranse!!
  Knus Hanne

  SvarSlet
 5. Fin kage. Bare der var en superbest heromkring med food from home - så kunne det være jeg ville handle der.
  Pas på dig, så du snart kommer ovenpå

  SvarSlet
 6. Hvor er det flot at du kunne ryste så lækker en kage ud af ærmet! Nu håber jeg, du får et par dage med gode gyserfilm og får leget med at sylte drueagurker, rødbeder og lavet ferskenchutney.

  Varme regnevejrsklem til dig :-)

  SvarSlet
 7. Love love LOVE Betty Crocker.. Desværre kan man bare ikke få det i nærheden af hvor jeg bor.. Ja faktisk skal jeg kører 45 minutter for det :-(
  Må hellere tanke op, næste gang jeg skal til Århus..
  Kagen ser i hvert fald super ud..
  Kærligst Lea

  SvarSlet
 8. Hej Signe, Mette, Eva, Hanne, Signe, Madame og Lea.

  Tak for jeres kommentarer. Jeg blev også selv ganske godt tilfreds :-)

  Tak, Downtown har vi nu købt hos også - og vi er glædelig overraskede.

  Betty Crocker kan også bestilles på nettet ;-)

  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...