torsdag den 16. september 2010

Sund(ere) Brændende Kærlighed...

Efteråret har bidt sig fast og jeg har brug for comfort food. Brændende Kærlighed er jo en klassiker fra det danske køkken, dog tit serveret alt for fed og voldsom. Kartoffelmos med bacon og løg...bam, værsgo. Retten kan dog nemt opdateres og lettes med en masse grøntsager. Her har du mit bud på hvordan.

Der skal selvfølgelig stadig bacon til, det kan ikke undværes. Jeg havde 300 g af den rigtig gode slags. For at sænke fedtprocenten kommer jeg minimum den dobbelte mængde grøntsager i: ½ selleriknold, 2 gulerødder, 1 lille fennikelknold, 1 stor persillerod og 4 løg. Og timian, masser af timian.

Grøntsagerne skære i små tern, mire poix.

Gulerod, fennikel, persillerod og selleri bages i oven. Vend grøntsagerne med ganske lidt olivenolie og en hel del timian. Giv dem 10-15 minutter ved 180°C.

Løgene skal ikke med i ovnen, de skal steges i baconfedtet - sådan er det bare. Det gælder selvfølgelig om at fjerne overflødigt fedt fra retten, men ikke på bekostning af velsmagen. Fjern svær og det værste fedt fra baconen, skær den i tern og steg den på en middelvarm pande.

Når baconen er knasende og gylden fjernes den fra panden med en hulske og lægges til afdrypning på fedtsugende papir. Steg derefter løgene i det afsmeltede baconfedt og dræn til sidst det overskydende fedt fra i en sigte.

De bagte grøntsager skal være let karamelliserede og kun lige netop møre.

De bagte grøntsager, løg og bacon varmes igennem sammen på en pande og så er det klart til servering efter et drys peber.

Jeg lavede en kartoffelpuré til. Kartoflerne blev kogt i hønsefond og derefter most igennem en sigte. Puréen røres lind med fond og smør. Til sidst tilsættes en spsk fuldkornsennep for at give et ekstra pift.

Uhm, det var virkelig en dejlig variant af den gamle klassiker. Og min hjemmelavede ketchup passede rigtig godt til.

Jeg tør næsten ikke at skrive det af frygt for at jinxe det, men det virker til at feberen er væk nu. Så er der bare lige den grimme hoste tilbage. Nu vil jeg hvile mig lidt og samle kræfter til i aften. Max og jeg skal nemlig på Restaurant Dauphine. Vi har tilmeldt os 'Sweetdeal' og i den forbindelse får vi 50% rabat. Så vi skal ha' 6 retter for blot 250 kr pr person, som allerede er betalt. Det kan da vist roligt siges at være en sweet deal. Vi har spist på Dauphine 4 gange før, men det er ved at være længe siden. Efter vi opdagede vores elskede Fureby har vi mest spist der. Nu har vi kun minderne tilbage, for Fureby er lukket og slukket. Så nu skal vi søge andre fransk inspirerede græsgange.

Uh, det minder mig om at jeg skal huske at få bestilt bord på Klassisk 65 til 4. Hanne K, Piskeriset, Sif og jeg skal nemlig ud og spise sammen i forbindelse med et kagekursus i november. De skal simpelthen opleve maden og stemningen derinde. Sidst jeg var der var det for at blive forkælet ud over alle grænser. Det er aften der går over i historien. Det kan du læse meget mere om her.

10 kommentarer:

 1. Nørj hvor ser det lækkert ud! Mangler blot en gang syltede rødbeder.... Mums :)
  Godt at høre, at du har det bedre :)

  SvarSlet
 2. Hvor ser det bare super lækkert ud!!!!

  Og nu går jeg ud og bider i mit dødsyge rugbrød... Hihihihi

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
 3. Hej Malou
  Det ser godt ud. God ide med at koge kartoflerne i fond. Det må jeg prøve. God fornøjelse i aften :)
  Kh Nadia

  SvarSlet
 4. Uhm, tak for skøn inspiration, Malou- den ret skal prøves her.
  Og rigtig god fornøjelse på Restaurant Dauphine i aften!

  Varme solskinsklem :-)

  SvarSlet
 5. Ouh mai gawd! Det ligner en meget velsmagende måde at få kørt grøntsager indenbords.

  Må lave. Kan man snitte grøntsagerne, blancere dem og så fryse dem i portionsposer?

  SvarSlet
 6. Brændende kærlighed er virkelig en favorit - altid godt med en ny måde at grøntsagstwiste den på :-)
  Knus

  SvarSlet
 7. Mums! Din version tager jeg straks til mig :o) Meget, meget sundere, mere lækker og ikke mindst er jeg sikker på, den "lander lettere" i mavsen!

  SvarSlet
 8. Det ser godt ud. Dine grøntsager bliver så forkælet... jeg er lidt misundelig på at det bliver så fint skåret ud. Det ser SÅ pænt ud!

  Godt tip til kartoffelmosen, den er skrevet bag øret.
  /SS

  SvarSlet
 9. Uhm, spændende variant! Ja, det er rigtig nok ikke en af de sundeste retter, men hvor smager den dog skønt ;-)

  Og jeg glæder mig til restaurantbesøget - bare vi nu ikke fjoller så meget, at du ikke må komme der en anden gang, hæhæhæ!

  SvarSlet
 10. Hej Becky, Marianne, Nadia, Madame, Sif, Signe, Bibbi, Sushistegen og Piskehapsen.

  Tusind tak for de søde kommentarer :-)

  Det er en rigtig god måde at 'lette' en klassiker på. Og jeg er helt enig: der kunne godt ha' været brugt en rødbede, men jeg har ikke syltet endnu.

  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...