torsdag den 2. september 2010

Give-away...

Søsterboblen var på shoppetur i Metro. Der fandt jeg dette kombinerede julienne- og kannelerjern, som jeg nu vil forære til en af mine læsere. Jeg smider et langt sort kokkeforklæde i puljen + et ekstra forklæde som trøstepræmie.

Og hvad er det så for en tingest? Det er simpelthen et lille håndholdt gadget der kan to ting: (julienne) lave tynde strimler af skallen på citrusfrugter og (kanneler) fuger/riller i frugt og grønt. Brug endelig de økologiske eller nogle der ikke er overfladebehandlede.

Man laver det antal riller man har lyst til på langs, og skærer derefter ud på tværs.

Det giver giver en smuk agurkesalat. Gulerødder bliver også til rigtig fine blomster der kan peppe en salat eller gryderet op med en minimal indsats.

Og hvad skal du så gøre for at få fat i de rare sager? Meld dig som fast læser hvis du har lyst, men læg en kommentar for at deltage i udtrækningen og fortæl mig om dit bedste stykke håndholdte køkkenudstyr.

Jeg trækker en vinder søndag d 12/9.

Nu vil jeg kravle tilbage under dynen og pleje mig selv. Jeg er stadigvæk fuldstændig underdrejet af overanstrengelse og sygdom. Og det er meget vigtigt at jeg bliver rask (eller i det mindste friskere) til på søndag. Der skal jeg nemlig på mit 2. kursus i Lambeth hos Sif. Det SKAL jeg altså med til. Jeg glæder mig helt vildt til at lære mere. Se billederne fra det 1. kursus her.

40 kommentarer:

 1. Hmm...mit bedste redskab...
  Det må være min store Rådvad kokkekniv, med rosentræsskaft - den vil jeg meget nødig undvære!!!

  SvarSlet
 2. Hej Klidmoster.
  Jeg kan ikke rigtig bestemme mig for om mit bedste håndholdte køkkenværktøj er mit fantastiske ballonpiskeris (helt cirkelrundt) eller mine microplane rivejern... Begge dele er skønne at arbejde med.
  Fast læser? Jamen det er jeg jo heldigvis i forvejen. Heldigvis fordi det altid er en fornøjelse at læse med :-)
  Måske er jeg heldig i give-awayen også!
  kh fra Ditte

  SvarSlet
 3. det må næsten være min ice cream scoop, selvom det måske lyder lidt kedeligt :) den bruger jeg til is, muffins, scones, pandekager, frikadeller, frosting.. den er uundværlig for mig :)

  SvarSlet
 4. Jeg er ret vild med min tupperware skræller. Den er bare fantastisk og jeg får ikke ondt i hånden eller fingrene af at bruge den, for den er bare så fantastisk skarp : )

  SvarSlet
 5. Tæller skeen i min gåsekaffekop? Njah! Mine to Global-knive. Dem må jeg bare røre ved hver dag. Hm, der er også min fars gamle stegaffel med det lidt for brat afrundede skaft.

  SvarSlet
 6. Mit bedste redskab må være min stavblender fra OBH. Er helt forelsket i alt det, den kan gøre for mig. Og den har hidtil aldrig svigtet!

  SvarSlet
 7. Åhr, det li sån et jeg ønsker mig..
  Og så i Metro, jeg var der i onsdag og tænkte ikke engang på at kigge på det, fordi jeg var oppe at køre over deres udvalg af bageforme..
  Mit bedste håndholdte køkkenredskab må være min Jamie Oliver grønsagskræller, den er virkelig god, ligger godt i hånden og kan skrælle de tyndeste spåner fra fx. gulerødder eller squash...

  SvarSlet
 8. (Tro)fast læser er jeg jo allerede, så jeg "nøjes" med en kommentar.
  Hvis jeg SKAL vælge én overordnet ting, så må det være knivene fra Weber - det er de bedste køkkenknive jeg endnu har haft, og en god kniv er jo altså bare alfa og omega i et køkken.
  Hvis det skal være noget lidt mindre ordinært, så tror jeg at jeg vælger mine måleskeer i metal, købt i USA - både cup mål, og tsk/spsk. :-)

  SvarSlet
 9. uh nogle spændende præmier!
  Alle redskaber i køkkenet er jo gode, men jeg må indrømme at piskerister er det bedste. Det kan næsten redde alt!

  SvarSlet
 10. Kære Malou, rigtig god bedring! Øv sikke noget med fibroen.
  Mit bedste køkkenredskab er min mors ældgamle mini-savekniv. Skaftet er slidt af brug, og det er med tanker om hende, jeg skærer små ting ud i køkkenet ;-)
  Varme solskinsklem til dig!

  SvarSlet
 11. Uuuh - Lækker præmie, når man gerne vil være kreativ og lidt mere "legende" i køkkenet. <3

  Jeg tror mit bedste køkkenredskab må blive noget så halvkedeligt som min mini-muffin form. Jeg elsker kager, men at bage en hel bradepande hver gang er lige i overkanten, så halvere ofte og laver muffins i stedet for. Så er de nemmere at fryse ned. Dog synes jeg almindelige muffins godt kan være lidt robuste i det, så har investeret i en form til mini-muffins. Og elsker den! <3 De bliver små, lette og lige til to bidder af noget rart. Mmm...

  SvarSlet
 12. Hold da op !!! Det er da mega svært at vælge.... Der er jo min store Global kokkekniv, som jeg bruger til ALT...

  Og min dejlige Sauter stegegryde fra Tefal........

  Min elpisker... Nej... Global kniven vinder !!!

  Hyggehygge og god bedring

  SvarSlet
 13. Den er svær. Jeg er meget glad for mit decilitermål som jeg altid har ved hånden. Desuden har jeg nogle røreskåle i stål, som bare er rigtig gode til alt muligt.
  Derudover elsker jeg jo køkkenmaskiner, så min røremaskine, samt den nye foodprocessor :-)
  Jeg har et juliennejern, men kan jo altid bruge et nyt forklæde!
  Knus

  SvarSlet
 14. Der er mange ting jeg nødigt vil undvære i mit køkken, men jeg tror at valget falder på enten mit store (og meget gamle) keramiske bagefad (det er da håndholdt, ikke?) eller mit 'measuring cup set' (simpelthen fordi jeg bruger det så tit, når jeg eksperimentere med bl.a. amerikanske opskrifter).

  God bedring.

  SvarSlet
 15. jeg har sådan en fætter, men tilgengæld mangler jeg et ordentligt forklæde :-D

  Mit bedste håndholdte køkkenredskab?
  Jeg er faktisk rigtig glad for min vuggekniv med bræt, det gør det markant nemmere at lave cookies :-D

  SvarSlet
 16. Nøjjj - jeg vil gerne vinde det jern og hvis jeg vinder kan du forære forklædet til familiemadsSigne for jeg er typen som sviner mit tøj når det går galt, som fx i går hvor jeg fik et halvt kilo rugmel med kerner i hovedet og ned af blusen og på bordet og gulvet og....
  Jeg burde nu også få gjort alvor af en tur i metro...
  Mit bedte køkkenredskab .... jeg synes det er svært at vælge. Der er kassen med papirmuffinsforme i smukke farver og mønstre, som måske er lidt overfyldt selvom den er stor. Der er Bosch Mum 82, som klare æltnig af rugbrød og andet godt i en ruf og uden svineri. Jeg elsker mine små tomattakkede urteknive. Jeg elsker mine silikonerugbrødsforme, som giver skæve rugbrød men er lige til at tage af rugbrødet igen. Mine grønlandsfade fordi sådan skal de være. Min stegegryde fra le creuset og min pande fra samme sted og min ovn. og min opvaskemaskine som klarer det kedelige og min minihakker, som kan lave sjove ting.
  Og mine to små køkkenskrivere, som nok er det allerbedste, selvom de altid sidder i vejen.
  Kan man skynde sig at blive bedre når man har fibro eller gør det det bare endnu være?
  Knus til dig

  SvarSlet
 17. Tak for en dejlig blok, som jeg følger dagligt.
  Det første der faldt mig ind, da du skrev bedste håndholdt redskab, var mit microplane rivejern. Aldrig har det været så nemt at bruge revet citron- og appelsinskræl i mad, kager og desserter... Mine globalknive er altså også bare helt vidunderlige.

  Rigtig god bedring.
  Hilsen Britt

  SvarSlet
 18. læser gerne og ofte..
  mit bedste redskab må være en billig skræller købt i fakta. den er bare vidunderlig..

  SvarSlet
 19. er allerede fast læser -og rimelig trofast :)
  jeg har lavet pulled pork efter din opskrift i aften og den er simpelhen bare knald go'

  mit bedste køkkenværktøj er min silikone kagerulle, den er uundværlig for mig når jeg ruller fondant til mine kager :)

  Lene

  SvarSlet
 20. Uh, tror mit bedste køkkenredskab er min håndmixer - den hjælper mig tit med at få tæsket en dej godt rundt, når nu jeg slapsvans ikke har kræfterne til det!

  SvarSlet
 21. Hmm... Det må være min store kokkekniv, som jeg ELSKER.. Kan slet ikke bruge små knive..
  Og så min hvidløgspresser, men det er mest fordi jeg spiser virkelig meget hvidløg og har den bedste hvidløgspresser i verden.. Den er nem at rense, virker rigtig godt og holder rent faktisk hvidløget, inde i holderen, frem for at der er hvidløg ud over det hele... :-)

  SvarSlet
 22. Må man godt sige "min gulerodsskræller" - jeg skræller gulerødder hver dag, og jeg bliver vild, hvis jeg ikke kan finde "den gode". Som jeg faktisk har to af.

  Derudover er jeg også glad for min Opinel-kokkekniv.

  SvarSlet
 23. Mit bedste redskab er nye allerskarpeste Rådvadkniv, som hjælper mig alt. MEN det sjoveste er klart min Jamie Oliver Shaker, som er en morter, der er forklædt som en cocktailshaker. Den støder og knuser ingredienserne fint, også er det samtidigt en slag musikleg når jeg ryster den... Ja jeg ved godt det lyder mærkeligt, men jeg kan bliver altid i godt humør af at bruge den :-)

  SvarSlet
 24. Kære Malou.
  Sikke en dejlig give away - jeg vil super gerne peppe mine salater op med nogle fine blomster :)
  mit bedste redskab er så klart min Bamix!! Den lille håndblender kan ALT!! Selv lave iceblend :-) Den følger mig virkelig i tykt og tyndt og er endda med i kufferten på den årlige sommerferie sydpå!
  Skal vi mon ha iceblend igen en dag??
  Kh Karina

  SvarSlet
 25. Sikke en fin præmie - synes det er så fedt du har overskud til giveaways !

  Pt er mit bedste køkkenværktøj min mælkeskummer - så jeg kan få min daglige lækre chai latte (lavet på kusmi kashmir tchai, naturligvis!)

  Mvh Betina - som har læst med lææænge, og elsker især dine sushi-indlæg, uhmmm..

  SvarSlet
 26. ingen tvivl: min store global koekken kniv! Elsker den1

  SvarSlet
 27. Uha det er svært. Skal det være det redskab man bruger hele tiden eller det man kun bruger lejlighedsvis?

  Det må være min håndskræller!

  SvarSlet
 28. Mit yndlingsredskab er klart min le Creuset gryde! Den er perfekt til at koge ting i mange timer i... Og så er den pæn.

  Stine

  SvarSlet
 29. og jo... den kan man god vilje godt kalde håndholdt... Hvis man er meget stærk

  SvarSlet
 30. åh, det er så smart med blomsterformet grønt, og jeg mangler et forklæde!

  jeg er kommet til din blog for nylig, og jeg er meget begejstret.

  jeg har ikke noget spektakulært køkkenredskab at fortælle om, men jeg er altså ret glad for min osteskærer. der er ikke noget mere kedeligt end ost i forskårne skiver, og ost kan nemt blive kvalmt hvis det er for tykke stykker.

  /sisse-sofie

  SvarSlet
 31. Sikken en fin gave. Jeg holder meget af en af mine global knive med bredt skaft. Den hakker sig igennem ret så meget (chokolade), ret så hurtigt :-) God bedring. Sif er jo en sand læremester, så jeg håber du bliver frisk nok. Hendes kurser er gode.

  SvarSlet
 32. Bedste køkkenredskab er min gamle, trofaste øl-oplukker. Det bedste tidspunkt i madlavningen er, når jeg lige åbner en øl der kan nydes mens der snittes og steges.

  SvarSlet
 33. Kære Klidmoster
  Jeg har længet elsket at følge med her, og bliver helt skuffet, hvis der ikke er nye indlæg fra dig. Så tusind tak for al din inspiration .. giver mig lyst til selv at begynde at blogge. Er vist snart klar til at komme igang, da jeg idag tog billeder af fine cupcakes og frugtsalat:-)
  Jeg ville da elske den der flotte præmie - lover at vise hvad jeg laver med den:-)
  Så nu fandt jeg endelig også ud af hvordan jeg melder mig som fast læser ... god bedring og tak igen
  KH Marianne

  SvarSlet
 34. Fine gaver - jeg har godt nok et juliennejern, men den kan ikke lave de der fine blomster :-)
  Min køkkenyndling er helt klart mit mandolinjern! Da jeg fik det af svigermor for nogle år siden vidste jeg virkelig ikke hvad jeg skulle med den tingest, men nu kan jeg ikke leve uden! Desværre er den ikke så god som den har været, så der står en ny på ønskesedlen til jul :-)

  SvarSlet
 35. Uh den var svær for jeg har mange, men det må nok være min kødpincet.
  Enkelt og kedeligt tænker du nok - ja måske. Men hvor har jeg bare megen glæde af den.

  Mange gange har jeg skældt og smældt på et stykke flæsk eller bacon som bare ikke ville vendes uden sprutten og besvær, men efter denne lille handy ting, så er der ingen sure miner i mit køkken længere :P

  SvarSlet
 36. Har fast læst din blog i lang tid. Dejlig blog nu også tilmeldt fast læser:-)
  MIt yndlings håndholdte redskab er min AMT gastroguss sauter pande. Bruger den ofte i stedet for gryde. Den er tykbundet og holder varmen som en drøm.
  Hilsen Pernille

  SvarSlet
 37. Jeg har faktisk lige præsis sådan et jern. Og det er mit ynglings redskab. Jeg bruger det næsten dagligt. Jeg håber lidt på en trøste præmie :-D For jeg ejer ikke et kokkeforklæde.

  SvarSlet
 38. Agurkerne er flotte og festlige - meget indbydende. Mit bedste håndholdte køkkenværktøj er MIN MAND - ha ha - ved ikke rigtig om det gælder, men det er faktisk ham der laver al hverdagsmaden og så er jeg sådan en der hopper ind når vi skal have gæster eller kager :-)

  SvarSlet
 39. Kære Malou!
  Nu har jeg jo, som du ved fået anskaffet mig sådan et jern, men jeg vil da gerne fortælle at mit bedste lille redskab er et lille rivejern fra IKEA til 10 kr. Jeg købte det for mange år siden, og jeg slæder det faktisk med i sommerhus. Det er så smart til at rive lidt ost, citronskal, muskat eller alt muligt andet. Og så er det nemmere at gøre rent, end det store rivejern. Sjovt som man får vaner :O)

  Det er en herlig ide at holde Give-away! Det er så sødt af dig!
  Stinne

  SvarSlet
 40. rart artiklen tak for deling! dejligt værktøj!

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...