onsdag den 4. august 2010

Pålæg: laksesalat med dild...

Fiskepålæg er det helt store hit til frokost herhjemme. Men jeg trænger altså til nogle nye varianter. Er lidt træt af tun, kippers og makrel i tomat. Jeg har næsten altid røget laks i køleskabet (spiser det tit til morgenmad), så det var nærliggende at lave noget med det. Jeg elsker den blendede laksecreme, men i dag skulle det være noget helt andet.

Glem alt om K-salat! Den her er meget mere velsmagende end det mayonnaisehelvede der gemmer sig i de gennemsigtige bakker i køledisken.

Laksen var økologisk vildlaks (ca 100 g). Jeg valgte at stege den i ca 10 sekunder på hver side, så det fik tekstur som varmrøget.

Den afkølede laks blev hakket og vendt med 2 spsk græsk yoghurt, 2 tsk honning-dijon, 2 finthakkede cornichoner og en god bunke dild. Salaten blev smagt til med salt, peber og citronsaft.

Uhm, det var godt på et stykke sejt italiensk brød. Jeg fik også lige et stykke rugbrød med rygeost og tomat, for en frokost bestående af hvidt brød alene er ikke godt for mig.

Argh, der var sneget sig ikke mindre end 3 forskellige slags rygeost ind i mit køleskab. Min ry som ostehader er ved at være noget blakket. Det er gået fra mistro til misbrug på ganske få måneder. En af mine Facebook-venner greb ind og foreslog et ryge(oste)stop-kursus!

I går aftes var jeg i biografen med en veninde og se 'Life During Wartime'. Den var en Politiken+ film, så det kostede kun 37,50 kr pr billet. Det var meget passende, for det var godt nok ikke en film for os. Den var kedsommelig langsom med ganske få lysende øjeblikke. Æv, men så fik vi til gengæld en skøn kebabrulle bagefter.

Og igen i går blev det til 14 km på cyklen. Jeg har investeret i nye ergonomiske greb til styret. Mine hænder kunne slet ikke holde til de gamle, de faldt i søvn og snurrede ubehageligt efter ganske kort tid + jeg fik ondt i hænderne resten af dagen.. De her har en større flade jeg kan hvile håndroden på. Ah, de er bare så gode og bestemt alle deres 229 kr værd - min hænder har det allerede meget bedre.

I dag er det 'hviledag' = ingen cykling. Jeg skal nemlig med bus ud og besøge den skønherlige Vita. Det glæder jeg mig rigtig meget til, for det er ved at være længe siden jeg har set hende.

Nu vil jeg skrive min pakke liste til ferien færdig. Jeg tager af sted søndag formiddag og bliver væk til torsdag aften, så det kræver lidt planlægning. Åh, det bliver godt. 5 dages afslapning og ro. Der skal soves længe, ses film og spises lækker mad. Der skal selvfølgelig også blogges 'on location'. Men først og fremmest skal jeg sidde i en sofa med en kop te, en bog og en sovende kat. Gnaskepot, vi ses på søndag!

9 kommentarer:

 1. Hov, god idé! Måske jeg skal bruge resten af den røgede laks til det...

  Og nej, de færdigsalater er der ikke megen sjov ved - og slet ikke K-salat, som smager bvadr!

  SvarSlet
 2. Det lyder bare som en god blanding - fiskepålæg hitter også hos os.
  God ferie.

  SvarSlet
 3. Ryge(oste)stop...
  Sikken noget pjat. der findes ikke noget bedre end rygeost eller Røgeost som det jo også hedder :0D
  På Monarc (som vi indimellem må forbi, når turen går langt væk) har de en sandwich med mørkt grovflutes, røget laks, salat og andet grønt og så en god klat rygeost og den er rigtig god når man tænker på hvor den bliver serveret fra :)

  Rigtig god dag, Malou!

  SvarSlet
 4. Uha da den laksesalat ser skøn ud. den skal jeg helt sikkert prøve engang. Kh Nadia

  SvarSlet
 5. Uhmm, 2 tykke letristede skiver ciabatta med din laksesalat....ralle...

  Hyg dig sammen med Gnaskepot! Var det ikke hende der tabte en gaffel på vej til folkekøkken?? :oP

  SvarSlet
 6. Gnaskepot lader op til sjov!

  SvarSlet
 7. Det lyder skønt med dine feriedage fra på søndag!
  Laks får du jo desværre ikke mig til at spise - jeg er frygtelig kræsen :-))

  Gråvejrsklem og ha' en dejlig torsdag!

  SvarSlet
 8. Den laksesalat ser vidunderlig ud - kan næsten dufte dilden.

  Lad dig ikke friste af ryge(oste)stop - det er ikke skadeligt for lungerne, så indhaler bare lidt mere af den gode ost :-)

  SvarSlet
 9. @Piskehaps - Tak, det var altså rigtig godt. K-salat er FJENDEN :-D

  @Signe - Tak, den er altså et hit. Uh, du kan tro jeg nyder ferien :-)

  @Kari - Ha ha, du har helt ret :-) Wow, det må jeg nok sige. Det lyder som en lækker sandwich for en Monarc. Tak i lige måde.

  @Nadia - Tak, den var rigtig dejlig. En god måde at bruge rester på :-)

  @Bibbi - Ha ha, det er lige noget for dig. Næ, jeg tror nu det var en ovnhandske hun tabte :-D

  @Sif - Hun får alt det sjov der kan ligge på hende!

  @Madame - Du kan tro det er nogle skønne dage. Jeg nyder dem i fulde drag :-) Klem

  @Camilla - Tak skal du ha' :-) Bare rolig, jeg kvitter ikke rygeosten! Jeg ELSKER det :-D

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...